קיבוץ זה נהדר

celeste9

New member
קיבוץ זה נהדר

פעם ביקרתי בקיבוץ חברה והרגשתי כאילו זה לא שייך לארץ ישראל מי שגדל לתוך זה זה יכול להיות חלום

imri2

New member
יש בו הרבה יופי, אבל הוא בועה.

בקיבוץ לא מופרט אין את החיים האימתיים. אין פשע ואלימות, עוני, מיסים ובעיות של פרנסה. הקיבוץ עוטף את החיים בו בצמר גפן, ומי שחי בקיבוץ ויוצא החוצה (גם עם זה רק לכמה שעות) עשוי לקבל שוק מהאכזריות, הבדידות והעובדה שהוא צריך לדאוג לעצמו.

imri2

New member
יש מעט מאוד פשע ואלימות. אני לא

יכול להצביע על יותר מעשר מיקרים בקיבוץ שאני חי בו.

konda

New member
בועה למופת..

אני אומר תודה, על כל יום שאני חי בבועה הזו, ולא במקום אחר. זה שאין פשע ואין אלימות, או לפחות יש באופן מינורי, אלו דברים שיש להתגאות בהם וגם בכך שאין בעיות מיסים ובעיות של פרנסה, אנחנו מייצגים חברה עמידה ואיכותית, ואין בכך כל רע. רק מידי פעם שווה להסתכל החוצה, ואולי לשלוח יד לעזרה, לאלו שלא קיבלו חיים כמו שאנחנו קיבלנו. בדרך כלל מי שעוזב את הקיבוץ, עושה זאת בהדרגה ובחוכמה, וגם רבים חוזרים בסופו של דבר.

imri2

New member
זה שאין פשע זה אכן סיבה לגאווה,

אבל החיים בחוץ הם שונים מאוד ובקיבוץ לא נחשפים אליהם. בטווח הארוך זה רק פוגע, כי אנשים בקיבוץ (הצעירים שבהם) לא מבינים שבחיים יש הרבה קשיים וצריך להתאמץ כדי לשרוד. מחוץ לקיבוץ הממסד לא נותן לך תקציב גם אם אתה ישן כשכולם עובדים, נותן לך חדר בחינם, נותן לילדים שלך חוגים על חשבונו וכו'.

celeste9

New member
נשמע טוב

יש אפשרות שאני יגור בקיבוץ אחרי הצבא? אני צריכה לבדוק אפשרויות מה יהיה איתי

למעלה