קיבוע משכנתא

lulu75

New member
קיבוע משכנתא

שלום לפני כשנה לקחתי מהבנק משכנתא: כ-350,000 ש"ח בריבית קבועה של 5.1%, ו-100,000 ש"ח בריבית משתנה. הריבית המשתנה נמוכה מאוד בשנה הראשונה, וגבוהה אחר כך (ריבית ממוצעת של בנק ישראל + 0.6%). עכשיו אני רוצה לקבע את החלק שבריבית המשתנה, והבנק רוצים לקבע ב-5.1%, כמו הריבית הקבועה דאז. ידוע לי שהריביות ירדו, בינתיים. האם להתעקש על ריבית נמוכה יותר? אם הבנק לא יסכים, האם אוכל לכסות את הריבית המשתנה על ידי משכנתא בבנק אחר?

יועץ1

New member
זה החסרון במסלולים משתנים

מי שלוקח משכתנא במסלול עם מרכיב משתנה לוקח סיכון וזה המחיר. פתאום יש הפתעות, ובעת הקיבוע לא יודעים איך לצאת מהמצב החדש. לצערי אני נפגש הרבה מאד עם התופעה, אשר מקורה בגישה "יהיה בסדר". הבנק שחילק את ההלוואה למסלולים עשה זאת מתוך כדאיות לרווחיו. לא מכיר בנק שיסכים לכך שתחזיר חלק מהמשכנתא מכספי בנק אחר, שיהיה שותף כמשעבד בנכס, אפילו אם זה מדרגה שניה. גם אם תביא מאה הצעות מחיר מהבנקים השונים, הבנק שלך יש לו מעמד מועדף והוא יחליט מה יעשה וכמה ריבית יקבע לך. בעקרון ריבית של 5.1% היא לא גבוהה בפרט אם מדובר במשכנתא לטווח ארוך. לכן לא להכנס לפאניקה ולהסכים לבנק, אני הייתי דואג יותר אילו היה זה מסלול דולרי. ניסים 052-439629

למעלה