קיבוע מותני

דליה59

New member
קיבוע מותני

בעקבות ספונדילולסטזיס עם היצרות ספינאלית מרכזית קלה, כהגדרת ממצא ה-CT , מה שגורם כנראה לכאבים חזקים ברגל ימין ותחושת נימול גם בירך שמאל, הוצע לי לעבור ניתוח של קבוע מותני דינמי מסוג סופירויון.אני מוסיפה ומציינת שהכאבים נמשכים כ- 10 חודשים, בעיקר במצב עמידה או הליכה והשפעת כדורים מסוג ארקוקסיה, טובה. בכל זאת ישנם כאבים לעתים גם עם לקיחת הכדורים, מה שמפריע בפעילויות יומיום ותפקוד נורמלי.יש לי מספר שאלות: אם כדורים מיקלים במידה רבה ואפשר "למשוך" איתם, האם אפשר לקחת אותם באופן קבוע לאורך חודשים כדי למנוע ניתוח? האם יכול להיות שנוי ספונטני לטובה? מה עושים בניתוח זה ומה אחוזי ההצלחה? האם אפשר אחריו לחזור לפעילות תנועתית מלאה? מהו זמן ההחלמה מנתוח כזה? תודה, דליה

קיבוע מתני

שלום דליה. ממצאים כאלו או אחרים ב CT קיימים אצל אחוז גבוה באוכלוסיה גם ללא ממצא קליני כלשהו. האינדיקציות לניתוח עמ"ש כפי שמצויינות בספרות הן: 1. הפרעה נוירולוגית חדשה (שיתוק, אבדן שליטה על סוגרים) 2. החמרה או הדרדרות במצב נוירולוגי ידוע 3. כאבים שאינם ניתנים לשליטה באמצעי אחר לפי סיפור המקרה שלך ובהסתייגות שכן לא בדקתי אותך, אני לא מוצא אותך בתוך אחת מהאינדיקציות האלו. קיימות אינדיקציות יחסיות שהן כאבים המגבילים ומפריעים בתפקוד אבל זאת תלונה סובייקטיבית וההחלטה היא בידייך. רובם המוחלט של כאבי הגב חולפים באופן עצמוני (כ 95%) ומיעוטם יזדקקו לטיפול ניתוחי. המחלה נושאת אופי התקפי ובה החמרות בין תקופות של הטבה קלינית. התקף עשוי להמשך תקופה ארוכה (אפילו חודש או יותר). מקובל לטפל בנוגדי דלקת ותרופות להקלה בכאבים. לגבי הניתוח ואחוזי ההצלחה, עלייך להפנות את שאלתך לרופא המנתח שהציע את הניתוח. בברכה,

דליה59

New member
קיבוע מותני-המשך בירור לשאלה מאמש

שלום לדר' גולדשטיין ותודה על תשובתך- בכל זאת שאלתי מספר שאלות נוספות עליהן אני מחפשת עדיין תשובה. עם זאת שברור לי שההערכה היא סוביקטיבית- כמה אפשר לשאת כאבים- אני מעונינת לדעת אם שמוש קבוע, לאורך חודשים או שנים בתרופותהמטפלות בדלקת (ארקוקסיה) או בכאב,, יכול להוות תחליף אפשרי לנתוח. בקשתי לדעת את אחוזי ההצלחה של נתוח מסוג זה (קבוע מותני ע"י השתלת שתל בעמוד השדרה, המחליף את הנתוח הגדול בו מקבעים חוליות) - לא את הסכוי שנתוח כזה יצליח אצלי, אלא סכויי ההצלחה סטטיסטית. בקשתי לדעת אם אחרי נתוח מסוג זה, אפשר לחזור לכל הפעילויות התנועתיות, (לאחר פרק זמן ההחלמה כמובן) בקשתי לדעת כמה זמן אחרי נתוח כזה יש להמנע מסוגי פעילות שונים.

למעלה