קיבה מרובה

mazad

New member
קיבה מרובה

שלום לך, בני בן 7 חודשים ניזון ממטרנה צמחית ומוצקים, לאחר כל ארוחה ואף אפילו במהלך הארוחה בני עושה קיבה עם מאמץ רב, הוא ממש מתאמץ נאנק עד שפניו נעשות אדומות, שאלתי היא האם זה תקין לעשות קיבה 5-6 פעמים ביום? ואם לא אז מה אפשר לעשות בנידון אציין שהקיבה שלו משתנה מפעם לפעם, רכה, קשה ויבשה , כמו גללים ובצבעים שונים בתודה מראש

קיבה מרובה

לא נראה לי מתאורך שלילדך יש בעיה כלשהיא.יציאות משתנות בקושי, צבע ומס מיום ליום ,ורק אם יש יש שינוי משמעותי וקבוע הדבר מחייב התיחסות או טיפול.גם אנחנו כאשר אנו עושים צואה מתאמצים ולפעמים מאוד...נתן להקל עליו בכך שנרכך צואה עם מחית שזיפים או מחית של עגבניות למעט בבננות או אורז.דרך אגב מה הסיבה שבנך ניזון ממטרנה צמחית ולא רגילה?

mazad

New member
קיבה מרובה- המשך...

קודם כל תודה רבה לך על התגובה המהירה לגבי שאלתך, בני ניזון ממטרנה צמחית לאחר שאובחן כאלרגי לחלב בעקבות דם בצואה. החל משבוע שעבר, הוא ניזון ממטרנה צמחית, מוצקים ובארוחת ארבע מעדני חלב כמו דניאלה וגמדים, נכון להיום לא נרשמה שום תופעת לוואי האם כדאי להחליף לו את המטרנה למטרנה חלבית, בהדרגה כמובן. לגבי שימוש בעגבניה או מיץ שזיפים, הוא מקבל מגיל 3 חודשים וזה לא הקל עליו?, יש עוד משהו שמקל? לגבי ריבוי הצואה המליצו לי להשתמש בפרוביוטיקה, האם עוזר?? ושוב תודה לך מ.

קיבה מרובה

במידה והיציאה הדמית השתפרה לאחר החלפה למטרנה צמחית יתכן ואכן מדובר לאלרגיה לחלב.אם כי מפריע לי בסיפור שהדבר התפתח רק עכשיו...פרוביוטיקה הינה אכן טיפול שיכול להקל על הסדרת יציאות וכדאי לנסות ( יש כמובן להשתמש בתכשירים המתאימים לתינוקות ).

mazad

New member
תודה רבה...

לגבי הקיבה המרובה זה לא תופעה שהתפתחה רק עכשיו (כנראה לא הסברתי נכון) מאז ומתמיד הוא עושה 5-6 פעמים קקי ביום. משבוע שעבר הוספתי לו את מעדני החלב ולא נרשמה שום תופעה אלרגית, שאלתי היא האם אפשרי להחליף לו בהדרגה את הכלכלה לחלבית? ושוב תודה על הכל

mazad

New member
הבהרה בנוגע...

הצואה הדמית התחילה לו בגיל חודשיים ונמשכה כשבועיים ימים, עד להחלפת הכלכלה לצמחית. מאז ועד היום לא היה דם בקיבה (בן 7 חודשים)

הבהרה

כעת התמונה יותר ברורה . הייתי ממשיך עם מטרנה צמחית עד גיל שנה ואז עושה חשיפה הדרגתית לחלב ומוצריו.

למעלה