קטרקט אצל כלב

קטרקט אצל כלב

יש לכלב שלי (בן 8 בערך) קטרקט בעין ימין, עכשיו גם מתחיל אצלו קטרקט בעין שמאל, הוא מתחיל להתקל בדברים וכבר לא שמח כמוש הוא היה פעם- השאלה שלי היא- כמה עולה ניתוח להסרת קטרקט בבית חולים ווטרינרי או ווטרינר שאפשר לסמוך עליו?

enbalush

New member
בביה"ח הניתוח מאוד יקר

לא רק בגלל הניתוח אלא הבדיקות, האישפוז וכד' (הכל לפי הפרוטוקול הבד"כ קטנוני שלהם) אבל אני בטוחה שתוכלי לקבל המלצות על מנתחי עיניים כאן בפורום.

כמה זה יקר מאוד?

וכמה זה בדרך כלל עולה בבתי חולים ואצל מנתחי עיניים? סביבות האלף או יותר?

enbalush

New member
אין לי מושג לגבי קטרקט

אבל לפי מחירון וטרינרי ניתוחי עיניים עולים בים 500-1000 ש"ח, אם זה יצא לך סכום גבוה מידי, אז אתה יכול לנתח עין אחת שזה יהיה מבחינתה שינוי משמעותי ומבחינתך זול משמעותית.

התכוונו לנתח עין אחת

גם הרבה אנשים אמרו לנו וגם ראינו בעצמנו שעם עין אחת אין שום בעיה, הוא מצליח לראות רק מטושטש, עם שתי עיניים הוא בקושי רואה משהו

enbalush

New member
לך על זה! יש ניתוחי לייזר

אני בתור התחלה הייתי עושה חיפושים בפורום (בחיפוש מתקדם) על המילה "קטרקט" ובטח תגלה עוד המון מידע. ותברר בכל זאת גם בבי"ח, אם המחיר זהים אז עדיף בבי"ח.

enbalush

New member
רגע רגע...לא כל בי"ח שקורא לעצמו בית חולים

הוא מפעיל מומחים, בתי החולים היחידים בארץ הם בבית דגן ובירושלים, כל השאר זה משחקי מילים, אל תלך בלי המלצות, חבל.

avnoy

New member
איזה בית חולים יש בירושליים?

אשמח לקבל פרטים. אנחנו נסענו לירושלים לבית דגן.

יש בית חולים בכפר הירוק

טל-03-6495050 . אישית, אני מעדיף את בית החולים בבית דגן, טל' - 03-9688588 או 03-9688540

זאב לבן1

New member
כשחשבנו לעשות ניתוח למיקי שלנו

הלכנו לחווי צרפתי, מומחית לעיניים. עשינו לו 2 בדיקות מקדימות, אחת מהן בדיקה חשמלית שבודקת את תקינות עצב הראיה, וכך לדעת אם בכלל יש טעם לניתוח. שתי הבדיקות הללו עלו 700 ש"ח. עלות ניתוח 2500 ש"ח ואם רוצים גם השתלת עדשה (לראיה חדה) זה עוד 1000 ש"ח. עלות לעין אחת. מציעה לפנות רק למומחה.

אני לא מבינה משהו!!

ואם אין לאנשים להוציא כאלה סכומים על ניתוחים?! מה הם אמורים לעשות? להרדים את הכלב? לתת לו להמשיך לסבול? מה זה הסכומים האסטרונומים האלו?

Ultra marine

New member
אז הכלב מתעוור....

ואגב, לדעתי זה לא כזה נורא. כשאת כתבת שהכלב עצוב זה נראה לי בגלל דברים אחרים ולא בגלל עיוורון. לכלבים תהליך של עיוורון הוא תהליך רגיל וטבעי (בכלבים מבוגרים הכוונה) והם חיים מצויין גם בלי הראיה. בהתחלה נתקעים בדברים, אח"כ מתמודדים. קנט היה נכנס לחדר ומוציא יללה מסכנה כזאת כי הוא לא היה רואה אותי. אז הייתי מדברת אליו והוא היה בא. נכון, זה לא מושלם אבל זה לא אומר שחייו של הכלב נפגעםי משמעותית. לדעתי עשיית צרכים בבית פוגעת ריגשית בכלב הרבה יותר מבעיה של עיוורון. על פי רוב גם ככה יש בעיה לנתח כלבים מבוגרים ולכן לא מבצעים אתהניתוחים האלה. תני לכלב את מה שנשאר לו, כשיגיע הרגע את תדעי כי תראי את זה בכל ההוויה של הכלב. (כפי שקים כתבה לפני)

למעלה