קטע שלא הבנתי

צורי80

New member
קטע שלא הבנתי

לפני שאשאל אומר שאני מגדיר את עצמי דתי וימני אני ממש לא מצליח להבין מאיפה נובעת אידאולוגיה ימנית חילונית אני לא מדבר על תפיסה 'ביטחוניסטית' שנובעת מפרגמתיות אלא על אמונה שארץ ישראל שייכת לעם ישראל בלי אמונה באלוהי ישראל בארץ הזאת שלטו המון צבאות ואם אין כאן זכות דתית אז הזכות של היהודים על הארץ היא בדיוק כמו של הסלג'וקים והעות'מנים? זה נכון שאנחנו יותר חזקים מהפלסטינאים אבל זה לא מה שנותן לנו את הזכות המוסרית על הארץ

אני אענה לך בקצרה

אני לא דתייה. לא שומרת שבת. ובכך שאני לא שומרת שבת בבית שלי זה אל מזיק לאף אחד בחוץ! טוב לעניין... אני לא דתייה ובכל זאת ימנית ואני חושבת שארץ ישראל שייכת לעם ישראל בלבד! אני גם לא דתייה ואני מאמינה בה'. זה לא סותר אחד את השני. אני מאמינה בדרך שלי.

צורי80

New member
לא הבנתי

אם לא שאדון כל הארץ הבטיח לנו את ארץ ישראל מדוע ארץ כנען שייכת לנו? ומדוע (מבחינה אידאולוגית ולא פרגמטית) שלא נקים מדינה דו לאומית מנהר הירדן עד לים התיכון?

uriler

New member
אני אענה לך לפי התפיסה שלי:

אני חילוני, אולי אפילו לכיוון אתאיזם. אני לא מאמין בקיומו של כוח כל יכול (עד שלא יוכח לי אחרת). אני כן מאמין שעם ישראל ישב באיזור הזה בעבר רחוק מאוד, והוא שפיתח אותו בהסטוריה (כי לדעתי, סיפורי התנ"ך הם כן היסטוריה מדוייקת, ששונתה קצת כדי להאדיר את שם האל). לכן, אני קוראה שקיים קשר הדוק בין עם ישראל - דת ישראל - ארץ ישראל, קשר שאינו ניתן להפרדה. לכן אני דוגל ברעיון א"י השלמה, כי אני חש שמהות א"י השלמה היא שמירה על עם ישראל שלם.

צורי80

New member
במה אנחנו שונים

מהעות'מנים והרומאים שגם הם פיתחו את הארץ מאוד וגם הם ישבו כאן פעם האם א"י שלמה תשמור על עם שלם? נראה לי הפוך אם פעם ישרור כאן שקט יהודים עשויים להתחתן עם ערבים דבר שיימנע אם יהיו שתי מדינות לשתי עמים או אם יהיה טרנספר ומה בכלל חשוב בלשמור על עם שלם אם לא יהיו עמים בעולם יהיו פחות סיבות למלחמות?

MS6

New member
פטריוטיות חייבת לנבוע משיקולים..

דתיים? במקרה אני דתל"ש אבל אני לא רואה שום סתירה בין אמונה בארץ ישראל השלמה לבין אי קיום מצוות.

צורי80

New member
לא אמרתי שיש סתירה

רק אמרתי שאין לזה שום היגיון יכול להיות שזה לא רציונאלי אלא קטע ריגשי את זה אני בהחלט יכול להבין

יעלי78

New member
תראה

יש שמאמינים שארץ ישראל השלמה צריכה להיות שלנו כתפיסה ביטחונית - וזה בסדר יש רבים בינינו שכן מאמינים שהתנ"ך הוא ספר אלוהי ושהכתוב בו קדוש ומסיבות שונות , שזה לא נראה לי המקום לפרטן, לא שדומרים מצוות. יש שמאמינים שאנחנו, כעם שעבר דרך כל כך ארוכה הגענו למדינתינו הקטנה ואין שום סיבה בעולם שנמסור ולו חלק קטן ממנה לאוייב שמנסה להחריב אותנו יש עוד אלף ואחת סיבות נוספות.. אגב מידע כללי, בית"ר כיום היא תנועה שיש בה דווקא המון דתיים, אני חושבת שאנחנו התנועה היחידה בארץ שמצליחה לשלב בלי שעיות דתיים וחילוניים בפעילות.

yossi018

New member
אענה לך בקצרה

אני יהודי חילוני מאמין במדינת היהודים. משתי צדי הירדן ואין בזה סתירה. כמוני כמוך - שנינו יהודים

ASTAR3

New member
קצר ולעניין..

אני רוצה לומר לך שאני דתיה ואני מאמינה בארץ ישראל השלמה ונכון שמי שדתי יותר מאמין בארץ ישראל השלמה והדעה הזאת אצלו יותר מחוזקת בגלל שזה מה ש-ה' הבטיח לאבותינו וכו וכו אבל...יש לך טעות קטנה אני אישית לא חושבת שמי שחילוני לא יכול להאמין בארץ ישראל השלמה וכו וכו עובדה יש לנו כמה במעו"ז(בבית שמש) שהם חילונים והם אכן מאמינים בארץ ישראל השלמה זה ממש לא סותר כי יכול להיות שדווקא בעניין הזה אותו חילוני מאמין במה ש-ה' אמר או יכול להיות שאותו חילוני אומר לעצמו שאם ניתן לערבים את החלק הזה אז הם ירצו עוד וימשיכו ובסופו של דבר לא תיהיה לנו מדינה כל אחד לפי מחשבותיו אבל להיות חילוני ולהאמין בארץ ישראל השלמה זה לא סותר.... וגם אני חושבת שכל יהודי בין אם הוא חילוני ובין אם הוא דתי צריך להאמין בא"י השלמה!! כיוון שזוהי מדינתינו ושום חלקה במדינה לא צריכה להינתן. יום טוב!! אסתר.

למעלה