קטע שהיה - אמיתי!

davidhazan

New member
קטע שהיה - אמיתי!

ביום ראשון באה לבקר אותי חברה טובה במשרד (אני לא משתמש במושג ידידה, אני פשוט שונא אותו). ישבנו וקשקשנו לנו ופתאום צילצל הנייד שלה, היא ענתה והטון דיבור שלה השתנה. שאלתי אותה עם מי היא דיברה והיא ענתה שעם החבר שלה, שאלתי אותה למה הטון שלה נהיה כזה ואז היא אמרה משהו שאף פעם לא שמתי לב אליו אבל הוא מעניין. היא אמרה שזה קורה לכל אחד שהוא מדבר עם הבן זוג בגלל שצריך לחשוב יותר טוב על מה שאומרים כי הצד השני מפרש דברים לא נכון... יוצא מצב שעם החבר שאמור להיות החבר הכי טוב אנחנו פוחדים לדבר על כל נושא שבעולם. האמנם?

אצלי זה לא כך, מאמינה בתקשורת

ועם לא אוכל לדבר עם בן זוגי על כל נושא שבעולם אז מה מהות מערכת היחסים בינינו??? ואם הוא יפרש משהו לא נכון, הוא ישאל ואני אסביר, מאמינה בשקיפות וכנות במערכת יחסים. ברוך הבא

ממש לא

אלא אם כן הוא במילואים או שאני בחו"ל ולא נפגשנו חודש, אז הקול משתנה. הוא הופך להיות 'סקסי'... והשאר ידוע
חחחחח יש לנו מגוון רחב של קשרים ובכל קשר אנחנו מדברים בצורה דומה-שונה (עם דפוסי הנתהגות שונים-דומים וכל החבילה). זה קורה כל הזמן בכל מקום. עם הבוס/עובדים, בבנק, בסופר, עם אמא, עם החברים. בכל אחד מאלו יש לנו קול/טון משלו. מפחד זה בטוח שלא נובע. זה משהו בלתי נשלט שקורה לנו.

לא ולא...

אני לא אומרת שאני מדברת עם כולם תמיד אותו דבר.... ברור שיש שיחות עם אנשים מסויימים במעמדים מסויימים ובסיטואציות מסויימות שמצריכות סגנון/רמה/טון קצת אחר... אבל יש הבדל בין "נשמעה קצת אחרת" ובין "צריך לחשוב יותר טוב על מה שאומרים" בוא נגיד שאם זה הימים הראשונים ואנחנו קצת עיוורים ודבילים ובלי לשים לב קצת משחקים בשביל הרושם , סבבה. אבל אם זה מעבר לזה, אז משהו כאן מאוד לא בריא. לא הייתי רוצה חבר/ידיד או אפילו סתם חבר לעבודה שאני לא יכולה להיות לגמרי אני. ובאותה מידה לא הייתי רוצה לדעת שהבחור שאיתי , שוקל מילים וחושב מאתיים פעם לפני שאומר לי דברים... שיהיה הוא ואם אני לא יאהב את זה כמו שזה, אז כנראה שאנחנו לא מתאימים.

למעלה