קטע על הביאה השנייה של ישוע

salt of earth

New member
קטע על הביאה השנייה של ישוע ../images/Emo140.gif

המאמר השבועי של האב ג'בריאל נדאף (הוא כותב הרבה דברים מעניינים, ושווה לארח אותו פעם. אבל מה הסיכוי שנוכל להזמין אותו להתארח בפורום? צ'ה הוא עדיין מלמד אצלכם?) المجيء الثاني ليسوع المسيح ـ بقلم : الأب جبرائيل نداف المجيء الثاني ليسوع المسيح هو رجاء المؤمنين بأن الله له السلطة المطلقة علي جميع الأشياء، وأنه أمين وسيحقق وعوده والنبؤات المذكورة في كتابة المقدس. ففي مجيئه الأول، جاء يسوع المسيح الي الأرض كطفل صغير في مزود في بيت لحم، كما في النبؤات. وأتم يسوع كثير من النبوات عن المسيا سواء في ميلاده، حياته، خدمته، موته، وأيضا قيامته. ولكن يوجد بعض النبؤات التي لم يتمها المسيح بعد. ومجيء المسيح الثاني سيتم كل هذه النبؤات. وفي مجيء المسيح الأول عاش بتواضع وعانى وقاسى. ولكن في مجيئه الثاني سيأتي كملك منتصر. قد أتى في مجيئه الأول في أوضع الظروف ولكنه سيأتي ثانية وجيوش السماء على جانبيه. ونبؤات العهد القديم لا تفرق بين المجيئين. ويمكننا أن نرى ذلك في أسفار أشعياء 14:7 و 6:9-7 و زكريا 4:14. وكنتيجة لما هو مكتوب فقد تخيل العلماء اليهود أنه لا بد وأنه هناك مسيحيين المسيح المصلوب والمسيح المنتصر. ولم يعرفوا أن المسيح سيتم جميع النبؤات. فقد أتم المسيح ما كتب عنه في العهد القديم (أشعياء 53) في مجيئه الأول. وسيتم دوره كمخلص اسرائيل وملك الملوك بمجيئه الثاني. زكريا 10:12 ورؤيا 7:1 يصفون المجيء الثاني، ويذكرون أن أسرائيل والعالم كله سيذكر يداه المثقوبتان وسيحزنوا لعدم قبوله عند مجيئه الأول.

salt of earth

New member
המשך...

وبعد أن صعد المسيح للسماء، أعلن الملائكة لتلاميذه "أيها الرجال الجليليون ما بالكم واقفين تنظرون الي السماء؟ أن يسوع هذا الذي ارتفع عنكم الى السماء سيأتي هكذا كما رأيتموه منطلقاً الي السماء" (أعمال الرسل 11:1). وزكريا 4:14 يذكر أن المجيء الثاني سيحدث في جبل الزيتون. ومتى 30:24 يعلن "وحينئذ تظهر علامة ابن الأنسان في السماء. وحينئذ تنوح جميع قبائل الأرض، ويبصرون ابن الأنسان آتياً على سحاب السماء بقوة ومجد كثير". وتيطس 13:2 يصف المجيء الثاني ب"الظهور المجيد".

salt of earth

New member
המשך....

والمجيء الثاني مذكور بتفصيل شديد في سفر الرؤيا 11:19-16، "ثم رأيت السماء المفتوحة، واذ فرس أبيض والجالس عليه يدعى أميناً وصادقاً، وبالعدل يحكم ويحارب. وعيناه لهيب نار، وعلى رأسه تيجان كثيرة، وله أسم مكتوب ليس أحد يعرفه الا هو. وهو متسربل بثوب مغموس بدم، ويدعى أسمه "كلمة الله". والأجناد الذين في السماء كانوا يتبعونه على خيل بيض، لابسين بزاً أبيض ونقياً. ومن فمه يخرج سيف ماض لكي يضرب به الأمم. وهو سيرعاهم بعصا من حديد، وهو يدوس معصرة خمر سخط وغضب الله القادر على كل شيء. وله على ثوبه وعلى فخذه اسم مكتوب "ملك الملوك ورب الأرباب". أمين קטע קצר אך מאוד מלמד ופורה, אני אישית למדתי גם דברים חדשים.

salt of earth

New member
../images/Emo204.gifיום מקסים שיהיה לכם../images/Emo204.gif

עדיכון לגבי הסרט אז מסתבר שהסיכוי שהטענה המגוחכת של הסרט היא נכונה עלה מ 1 מתוך 1600 ל 1 מתוך 6000 ועוד קוראים לזה סרט דוקומנטרי
פתטי . מה שלומכם חוץ מזה?
בן ישוע, מזמן לא ראינו אותך. מקווה שהכל בסדר
צ'ה, כמאן וינק. ותודה רבה על התראתיל שהעלית
לינדה, כמאן מן זמאן מא שופנאקי
קרי, כמאן מן זמאן
מיכאיל כמאן מן זמאן. ותודה
סטנלי3 מצאתי קטע שמדבר על התפתחות העובר בספר הקדוש, אני אעביר לך את הלינק אם אתה מתעניין בנושא
פרפרית (הנה אפילו שמתי אייקון מיוחד בשבילך)
איש הפיל מקווה שהטיפים יעזרו לך, אם אז אני צריכה ליישם את הטיפים האלה לעצמי
דראל, תודה על ההמלצות שאתה מביא לספרי קריאה.
אונתן, מחכה לדיווח שהטיול עבר בשלום.
שפרד וליאון, תודה על הזמן שאתם משקיעים בפורום
אם כבר אז יש לי שאלה. 1- איזה פינה הייתם מוסיפים לפורום ומרגישים שהיא חסרה? 2- מה הייתם מציעים כדי להפעיל קצת דיונים? 3- מה דעתך על הרעיון להתחיל שרשור היכרות לחברי הפורום? 4- מה דעתך על הפורום so far ומה היית משנה? ומה אתה מציין לטובה בפורום? 5- האם היית ממליץ לחבר/ה על הפורום? 6- אילו דברים הייתם רוצים ללמוד ולהתעמק בהם? אני מרשה לכם לוותר על שאלה או שתיים אבל לא להגזים

salt of earth

New member
חבר'ה ../images/Emo9.gif

הפורום נוסד בשבילכם ולמענכם ומאוד חשוב לשמוע מה דעתכם עליו. ואיזה פינות הייתם רוצים לראות כדי שנוכל להתפתח ביחד אז يللا سمعونا صوتكم !!!

michaeld1

New member
האם שלחת לי מסר?

ראיתי שהתקבל אתלי מסר אבל לא הצלחתי לפתוח. ?!

lion 7

New member
הי מלח יקרה

אני קורא בימים האחרונים וזמני היה מועט .. מאוחר יותר אתרכז בשאלות החכמות (כהרגלך) , ואחכה אולי אחרי תשובות חברי הפורום היקרים ואענה .. כל טוב לכם פורומסטים יקרים ..

michaeld1

New member
תשובות מוצעות

1. הייתי מוסיף פינת סאלא. תפילה יומית. 2. הייתי מציע שנתייחס יותר לחדשות אונליין. (למשל היום היה מאמר ארסי בידיעות אחרונות (24 שעות) התוקף את הבישופים הגרמנים (הקתולים) שביקרו בישראל וברשות הפלסטינית ועשו השוואה בין גטו רמאללה וגטו וורשה). 3. רעיון מומלץ בחום (שרשור היכרות לחברי הפורום). 4. לגבי הפורום SO FAR אני אופטימי. הרעיון להקמתו מבריק. שבחים למנהלת :) אני מציין לטובה בפורום את החברים/ות היקרים/ות. הופתעתי לטובה מהידע והבקיאות בנושאים הקשורים לנצרות. תבורכו/נה :) (לזכור כי היום יום האישה ולכן אני מקפיד) :) 5. בהחלט היית ממליץ (ואני ממליץ) בחום. 6. אני מאוד ממליץ שנעשה דיונים/קישורים/מאמרים על תאריך הכנסיה והתפתחות הנצרות. מלח הארץ? לא פיספסתי אף שאלה. לשימת לבך :)

salt of earth

New member
הצעות מצוינות ../images/Emo45.gif

פינת תפילה- אכן זה חסר בפורום ואני ושפרד גם דיברנו שצריך להפעיל פינת תפילה בפורום שתכלול בקשות תפילה ותפילות תודה/בקשה/تسبيح, כי באמת זה חסר בפורום וזה למעשה מהות הפורום (להיות כנסייה וירטואלית) אנחנו התחלנו משהו דומה לזה, סיכמנו כי כל בוקר נתחיל שרשור בוקר טוב וכל חבר ישים את התפילה שלו או בקשת התפילה שלו או תפילה תודה בנוסף לברכת הבוקר טוב
חדשות- נושא כלבבי, אז כפי שבוודאי ראית אנחנו בד"כ מביאים ידיעות ומאמרים חדשותיים מאתרים נוצריים מקומיים או אתרים עולמיים המדברים עלינו. בעיני פינה זו חשובה מאוד כי עד היום אין כלי מדיה ערבי-נוצרי בישראל שיכול להעביר ידיעות חדשותיות מן אל רעאיא בכל הארץ. יהיה מצוין אם כמה גולשים ישתתפו ביניהם בפינה הזאת ואני בהחלט מוכנה לתרום את חלקי בה שרשור היכרות- האמת זאת אשמתי, לקחתי על עצמי להתחיל שרשור כזה ולנסח שאלות אבל עדיין לא מצאתי זמן לעשות זאת. אני אעשה זאת יום שישי הזה בערב
. הקטע הוא שההתחלה של הפורום הייתה די קשה, קיבלנו הרבה התקפות מטרולים וחרדים שמחאו על פתיחת פורום נצרות וניהלו ממש מלחמה נגדנו (אתה יכול להציץ בהודעות והקללות בפורום משוב) ולכן לא היה לנו זמן לעצמנו מרוב שאנשים או באו לשאול בגלל הפרסום הרב שעשו לנו הטרולים או בגלל שרצו להתווכח. ולכן לא הספקנו להכיר טוב
פורום so far גם אני אופטימית לגביו בפרט שלא ידוע לי על פורום נצרות פעיל בערבית בארץ. לא צריך להקפיד שתנסח/י בלשון נייטרלית רק ביום האישה, אפשר תמיד לעשות זאת
מה אנחנו לא שוות את זה? ולא ל2 מודירתנא? היסטוריית הכנסייה- באמת צריך לפתוח דיונים/קישורים/מאמרים על התפתחות הנצרות ובעיקר התפתחות הנצרות במזרח, כי על המערב כולם יודעים. אבל מעט מאוד אנשים (ואפילו מתוכם ערבים) יודעים על ההיסטוריה הכל כך עשירה של הנצרות במזרח ובעולם הערבי. ולליאון יש הרבה ידע על הנושא, ואני יש לי קצת
(ועדיין בתהליכי למידה) ובהחלט אפשר להרים פרוייקט אדיר כזה ולתת חשיפה על העולם הנסתר של הנצרות במזרח שהעולם די נוטה לא לזכור אותו. בראבו שענית על כל השאלות
תודה רבה על ההצעות, זה בהחלט יועיל בהרבה להצלחה הפורום.

michaeld1

New member
יופי.. יש לך או לליון לאתרים טובים

העוסקחם בתאריך הכנסיה והתפתחותה?

salt of earth

New member
אולי זה יעזור

דף קישורים שהכנתי. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=95094769 עוד אתרים אז: 1- http://www.fatherbassit.net/ אפשר למצוא ספרים אונליין 2- http://www.antiochair.com/main.html אני אוכל להמליץ על ספרים: "المسيحية والعرب" لنيقولا زيادة "التراث العربي المسيحي" "الحجارة الحية" لفؤاد فرح ""زمانكية المسيحية في الارض المقدسة" د. شكري عراف (גילוי נאות: את רובם המוחץ של הספרים לא קראתי בכלל)

lion 7

New member
יש ספר אדיר ומומלץ

בשם ``תאריך אלכניסה`` , מלפני ישוע ועד שנות השמונים למאה החולפת .. מרשים , ואני מצטט ממנו כאן ובמקומות אחרים .. צריך רק להתחיל בו , וממש תהיה מוקסם .. הספר מתורגם על ידי קופטים , העורך והכותב גון לורימר .. הספר נועד ללהותים ממוצא ערבי במכללות קהיר וכמובן בעולם שלנו .. מתבסס גם על ספרים מערביים ומזרחיים , במיוחד סריאנים, וקופטים .. הכרך בחמשה ספרים (אם כי יש ספר שישי בדרך).. תבקש מספריית עמואס ללמידת הספר . הייתי ממליץ על האתרים הקופטים גם. בהצלחה

Linda cf

New member
שלי..

1- איזה פינה הייתם מוסיפים לפורום ומרגישים שהיא חסרה? אין משהו ספיציפי. 2- מה הייתם מציעים כדי להפעיל קצת דיונים? אולי יותר סקרים ? 3- מה דעתך על הרעיון להתחיל שרשור היכרות לחברי הפורום? אחלה רעיון ! 4- מה דעתך על הפורום so far ומה היית משנה? ומה אתה מציין לטובה בפורום? אני ממש אוהבת את הפורום הזה. סוף כך סוף מקום בו כל הנוצרים יכולים להתאחד. 5- האם היית ממליץ לחבר/ה על הפורום? כן וכבר המלצתי. 6- אילו דברים הייתם רוצים ללמוד ולהתעמק בהם? לקבל עוד מידע על חייו של ישוע.

salt of earth

New member
ושלי...

1- איזה פינה הייתם מוסיפים לפורום ומרגישים שהיא חסרה? פינת תפילה, ודיונים על נושאים חברתיים מנק' מבט נוצרית אין בעיה להתחיל דיון רק צריך שאנשים ישתתפו בו
2- מה הייתם מציעים כדי להפעיל קצת דיונים? לשאול שאלות, לשתף יותר בחוויות. וכאשר יהיו יותר חברים אז זה יהיה קל. 3- מה דעתך על הרעיון להתחיל שרשור היכרות לחברי הפורום? יופי... 4- מה דעתך על הפורום so far ומה היית משנה? ומה אתה מציין לטובה בפורום? החמימות. 5- האם היית ממליץ לחבר/ה על הפורום? כן וכבר המלצתי 6- אילו דברים הייתם רוצים ללמוד ולהתעמק בהם? היסטוריה נוצרית...

fadamo

New member
the new guy...

אהלן. גיליתי במקרה את הפורום לפני שבוע בערך ומאז אני עוקב אחריו כל יום :) זו אחת מנקודות האור היחידות שלי לנצרות ובינתיים אתם מספקים לי מידע רב על דברים שלא ידעתי מעיון בפורום הדבר היחיד שהיה חסר לי זה הבנת ההתנהלות היומיומית של הנוצרי המאמין - התפילות שמתפללים במהלך השבו (אם יש כאלה), איך נוהגים בעת ביקור בכנסיה. כל הפרקטיקה.. יהיה נחמד לשמוע חוויות של המשתתפים.. ישר כוח ובהצלחה.

נו טוב, התנועה החליטה... ../images/Emo6.gif

אז הנה תשובותיי: 1) לגבי הסרט: לא טרחתי לצפות בו. בקושי יש לי זמן להתפלל, אז להתחיל לצפות בסרטים טריוויאליים שאין בהם ממש??? 2) שלומי - כרגיל ותפילות תמיד תתקבלנה בברכה.
3) תודה על האייקון
4) פינה שהייתי רוצה להוסיף: כיוון שאני חובבת ספרות, הייתי רוצה לרכז את כל הספרים הטובים שדראל ואנוכי (וכמובן כל שאר האחים והאחיות בפורום) המליצו. ואולי בשלב מאוחר יותר - להפריד ל-א': ספרות יפה; ב'-ספרות תיאולוגית; ג'-ספרים דוקומנטריים וכו' וכו'. בקיצור - כל ספר טוב שיש בו רוח שיכולה לתרום לנו גם כמאמינים וגם כבני-אדם ולהביא ברכה לאחרים - מוזמן להיות מוסף בפינה הזאת. 5) לגבי הפעלת דיונים - אפשר לשמור רשימת גיבוי במקרים שהפורום יהיה "יבש", אבל בינתיים הפורום זורם, חי ודינאמי. 6) לגבי שרשור היכרויות בפורום, זה רעיון לא רע, אבל ייתכן ויהיו כאלה שירצו לשמור קצת דיסקרטיות (אני למשל), בגלל שבסביבה שלי רגישות רבה לנושא ולא כולם מבינים את "השיגעון" (הנפלא כמובן!) שלי. 7) הפורום לעת-עתה נפלא, נפלא, נפלא!!!. אין צורך לשנות דבר. רק לזרום עם רוח אדוננו ועם האהבה שאדוננו מעניק לנו ולהמשיך להתפלל, כי הכוונות מתקבלות.
וסליחה שלא תמיד אני משתתפת פעילה, זה פשוט בגלל אילוצים, אבל
איתכם!!!

למעלה