קטע מעניין...

קטע מעניין...

אתם יודעים אני כבר למעלה מחצי שנה תקוע בסוגייה מאוד מאוד קשה... אני בעיקרון אדם הומאני, מקצועות ריאליים נתפסים אצלי במהירות הרבה פחות איטית מאשר מקצוע כמו היסטוריה למשל... וכפי שכולכם בוודאי יודעים מי שרוצה באמת להתפרנס על בטוח חייב להתמחות במקצועות שתופסים תאוצה בשנים האחרונות כמו היי טק וכאלה (שאלה הם מקצועות ריאליים עם הרבה פיזיקה שאני כ"כ שונא, בוודאי לא בכל מסלולי הלימוד אבל ברובם פיזיקה נדרשת), אני מכיר כ"כ הרבה אנשים מאוד מאוד משכילים כמו היסטוריונים, פסיכולוגים קלינים, מדענים... שפשוט חשים אי צדק כי הם השקיעו כ"כ הרבה כדי להגיע לתואר ד"ר... למשל אותו אדם שסיים דוקטורט בהיסטוריה מתפרנס ממשכורת שלא הולמת את שנות ההשקעה שלו... (11 שנות לימוד אקדמיים!!!) וכך גם אחרים... אני לא אומר שממקצועות כאלה 100% אי אפשר להתפרנס ממשכורות גבוהות, אפשר אבל זה לא על בטוח, יש כאלה שמצליחים ויש כאלה שלא, לעומת זאת, אפילו אדם שהוא רק סטודנט נגיד בתיכנות שפת C פשוט לומד בבוקר ועובד בערב באיזה חברה שרק התחילה להתפרסם בשוק ויכולה להרשות לעצמה חדשים בתחום והוא מקבל משהו כמו 7-6 אלף לחודש וזה נותן לו אפשרות לפחות בשלב זה להתקיים במלוא הנוחות, ופה נשאלת השאלה למה בעצם אני מספר לכם את כל זה, אני לא מיליונר או אדם טחון שהוריו מחזיקים בכיסם מיליונים, מה שכן יש לי כסף מספיק לשכר הלימוד פחות או יותר שיכול לממן עד תואר שלישי בערך לעתיד הקרוב במוסדות אקדמיים, וזהו לא יותר מזה... הרי אדם צריך להתקיים חוץ מלימודים לא? לא יקחו סטודנט שלומד את הסיבות למתן הצהרת בלפור בשנת 1917 וכו' לעבודה כלשהי... גם לא יקחו סטודנט שלומד בינתיים את עיקרי הפסיכואנליזה של פרויד... ואני גם לא היחיד שמחשבות כאלה עולות במוחו ועוד רק בתחילת התיכון... עכשיו אחרי שכולנו די מודעים לחיים המציאותיים שבחוץ קשה לא לחשוב איפה נהיה עוד 10-15 שנה... אני ראיתי במו עיניי איך אנשים אוכלים את עצמם אחרי שסיימו דוקטורט או תואר שני אפילו, במקצוע שלא דורש כ"כ הרבה ביקוש והם נשארים פשוט בלי כלום... ועוד הגיל שבו הם נמצאים בשנות ה20 המאוחרות או אפילו כבר אחרי 30... ואני עכשיו בסוף י' לא יודע איזה מקצועות מוגברים של 5 יח"ל לבחור כי ברוב מסלולי הלימוד בעתיד צריך ידע בסיסי של 5 יח"ל בתחום בו אתה רוצה להתמחות ואם אין לך אותו אתה צריך לעבור מכינה קדם אקדמית שלוקחת המון המון זמן... לתשומת לבכם, קצת טעימה מהקושי בדבר...

H20

New member
ההערה שלך לגבי הבגרויות והקשר

שלהן למסלולי הלימוד באוני' לא מדויקת. גם אם נדרשת השלמה (לדוגמא פיזיקה מהמועמדים להנדסה) היא לרוב לא לוקחת המון המון זמן והיא לא דורשת בהכרח מכינה קדם אקדמית. אתה מוזמן להיכנס לידיעוני האוניברסיטאות. הם מפורסמים באינטנרט.

כבר בכיתה י' מתחילים לשבור את הראש?

אתה חושב שאבמת תוכל לדעת מה יהיה כשתתחיל ללמוד באוניברסיטה? בכל מקצוע יש אנשים שמתפרנסים יפה ופחות יפה. יש מהנדסים שמתפרנסים יפה, יש מתכנתים שמתפרנסים יפה, יש פסיכולוגים שמתפרנסים יפה, יש כלכלנים שמתפרנסים יפה, יש מדענים שמתפרנסים יפה ויש גם היסטוריונים טובים שאנשים משלמים הרבה כסף לשמוע אותם מרצים. ודרך אגב, אין סטודנט למדעי המחשב שעובד בחצי משרה ומרוויח 6-7(וגם לא חצי מזה). והיסטוריון שמשמקיע 11 שנות אקדמיות הוא כנראה היסטוריון קצת עצלן כי אחרי הכל להיות דוקטור דורש 9 שנים במקרה שמישהו הולך על המסלול הרגיל ו7 שנים אם מישהו הולך על המסלול המואץ. ואל תקשיב למבוגרים כי הם תמיד מקטרים על המשכורת שלהם ולא משנה אם היא 5000 ש"ח או 20000 ש"ח, תמיד אנשים ירגישו שלא משלמים להם בהתאם(וזה מוכח מחקרית). ולגביך, תרחיב במה שבא לך. אם תרצה ללמוד הנדסה אז תתקבל על תנאי(אם כמבון יש לך ממוצע בגרות ופסיכומטרי מספיק) ולפני תחילת הלימודים תעשה קורס בפיזיקה שלוקח חודשיים בדיוק(זה מה שאני עשיתי).

תשמעי כל הבעיה היא...

שאין לי עוד כ"כ הרבה זמן כי אני לא בטוח שיקחו אותי לצבא אז.... מבינה? והקורס הזה שאמרת בפיזיקה חודשיים? ומה זה כאילו 5 יח"ל שלמות במקום התיכון או מה? יענו זה תחליף? קשה לי להאמין... הלוואי וזה יהיה נכון... תשמעי הרבה חבר'ה אצלי בשכבה פשוט במצב בדיוק כמוני, כי פשוט אני נמצא בביה"ס שהוא די קשה ובכלל קשה להתקבל אליו מלתחילה ולכן כמעט כל מי שלומד שם הוא לא שטותניק אלא רציני וזה...

H20

New member
אני לא למדתי פיזיקה בתיכון

ולכן כשהלכתי ללמוד הנדסה בטכניון, עשיתי בקיץ שני קורסים של חודש וחצי כל-אחד, ניגשתי לשני מבחנים וזהו, פרק הפיזיקה התיכונית בחיים שלי נגמר. אז כן, זה נכון.

וואלה?

אם זה באמת נכון אז אני לא צריך את הפיזיקה עכשיו על הראש במיוחד שיש לי בגרויות חובה לעשות בתיכון... יש לי אלייך שתי שאלות, שני הקורסים האלה זה בקיץ שאחרי התיכון? או מתי זה בכלל?ועוד שאלה... האם קורסים מהסוג הזה ניתנים גם בכימיה ובביולוגיה?

H20

New member
לא, את הקורס הראשון עשיתי בקיץ לפני

הלימודים ואת השני בקיץ בין השנה הראשונה לשנייה. אין להם קשר לתיכון, הם ניתנו ע"י אגודת הסטודנטים בטכניון.גם מכינת הטכניון נותנת קורסים דומים. אגב, הם בכלל לא חובה, ניתן ללמוד למבחנים לבד. על קורס בביולוגיה לא שמעתי, קורסי רענון והשלמה בכימיה קיימים. לפני שאתה מחליט לבטל בגרויות אני (שוב) מציעה לבדוק באתרי האוניברסיטאות הפוטנציאליות האם יש דרישה למינימום יחידות מדעיות, מה המשקל של פיזיקה בקבלה והאם היא נחוצה ואיך אפשר להשלים.

iiddoo

New member
בכימיה לא...

בכימיה הקורס השלמה ניתן במסגרת הסמסטר הראשון ללימודים... ביולוגיה למיטב ידיעתי אין קורסי השלמה אבל אני לא חושב שצריך... בעיקר בגלל הרמה השטחית יחסית של הלימודים בתיכון... וד"א פיזיקה באמת אין צורך ללמוד בתיכון בשביל להתקבל לטכניון... אולם למי שיודע בוודאות שילך לכיוון ריאלי {לא משנה איזה} אז מומלץ...

H20

New member
יש קורסים בכימיה שניתנים בקיץ לפני

הלימודים.

iiddoo

New member
איזה?

אני מתחיל ללמוד הנדסה ביוכימית באוק... ואמרו לי שהקורס הוא במהלך הסמסטר הראשון...

H20

New member
לא דיברתי רק על הטכניון, אלא באופן

כללי. אצלנו ,נדמה לי שהאגודה נותנת איזה קורס של שבוע שבועים לחסרי רקע. אה, כן, ברוך הבא לפקולטה

H20

New member
רק הבהרה, בכימיה אין בחינת סיווג או

משהו כזה.

אה ועוד משהו....

אני מכיר אישית את הסטודנט... אני לא יודע איך הוא השיג בדיוק את העבודה יכול מאוד להיות דרך פרוטקציות, אבל הוא מרוויח ובגדול... חחח די מצחיק לשמוע שאנשים לא מרוצים ממשכורת כמו 20000.... וואי וואי אני עם משכורת כזאת הייתי מאושר עד השמיים... שום דבר לא חסר שיש כ"כ הרבה כסף...

iiddoo

New member
עוד קצת מוקדם...

לא רוצה שדברי ילקחו כמתנשאים... אבל אתה חושב על דברים רחוקים מדי... התיכון הוא באמת לא התקופה שבה אתה אמור לשבור את הראש איך תפרנס משפחה בעוד 15 שנה... לדעתי לא ממש משנה מה תלמד בפרט שזה יכלול 5 יח' מתמטיקה ו5 יח' אנגלית... פרט לשני המקצועות האלה תאמין לי שכל השאר הם חסרי חשיבות יחסית... ואם אתה לא מאלה שכבר יודעים מכיתה ח' שהם רוצים להיות רופאים אז אל תשקיע את הזמן בזה... תשתדל להיפתח לכמה שיותר כיוונים ובסוף כבר תמצא את מה שאתה אוהב... מקווה שעזרתי...

Wowww111w

New member
אני חושבת שאיזי צודק!!!!!

אני למדתי סוציולוגיה ומדע המדינה, לא כי זה מה שפסיכומטרי שלי איפשר לי, אלא כי זה באמת מה שעיניין אותי בזמנו, אבל מי צריך ידע שלי בחברה ישראלית על כל גווניה ושסעיה? מישהו שאל אותי על מלחמה הקרה או על אסטרטגיות נבחרות במלחמת העולם הראשונה ו/או שניה, או איך מתקבלות החלטות בכנסת???? מאוד נהניתי מלימודים, מאווווד!!!! אבל אין לי מה לעשות עם זה, אין לי פרוטקציות בשום מקום, אין לי אפשרות להיכנס לאיזה משרד ממשלתי שהיה משלם לי יפה עבור תואר שלי או שלפחות היה מכיר בקיומו, בכל העבודות שעבדתי בהן עד עכשיו אף אחד לא ביקש ממני להציג תואר, יודעים שיש לי, כי זה רשום בקורות חיים שלי ולא יותר מזה! אף אחד לא משלם לי על זה שקל אחד נוסף, אני עובדת בעבודות עם אנשים שאין להם אפילו בגרות, אני עדיין מאוד רוצה לעשות הסבה מקצועית למשהו יותר מעשי, אבל אני כבר בת 30 ואני לא רוצה לשרוף עוד כ-3-4 שנים על תואר מכובד ולעשות תואר שני מעשי עם תואר ראשון שלי גם לא יעזור לי בהרבה, אלא אם כן אני אעשה הרבה השלמות ובגיל כזה אני חושבת הרבה לפני שאני נרשמת למשהו, בת כמה אני אהיה כשאני אסיים את זה? בשוק העבודה בטח יהיו צעירים יותר שסיימו את זה וכו' וצריך גם להמשיך לעבוד ( רצוי במשרה מלאה), כי אני כבר לא חיילת משוחררת כמו אז שנהנית מתמיכה של הורים ומכל מיני קרנות לחיילים משוחררים, פקדון ומלגות וכו'. אז לדעתי, אתה צודק, איזי, נכון שרצוי מאוד ללמוד משהו שמעניין אותך ולא לחשוב רק על תלוש משכורת שזה יביא לך בעוד כמה שנים, אבל אל תשכח את זה בכל אופן, בהצלחה!!!! ותחשוב טוב לפני שאתה עושה את הבחירה שלך, אתה עוד צעיר, אז יש לך זמן, חשוב רק לעשות את הבחירה הנכונה! בהצלחה!

לא הוא לא צודק!!!

את מאשימה את החוגים שלמדת אבל חשבת אולי למה לא המשכת ללמוד לתואר שני?! יש לי שני מכרים שעושים עכשיו תואר שני במדעי המדינה ושניהם כבר יועצים לשרים. הם לא היו מצטיינים אבל הם החליטו שזו הקריירה שלהם, חיפשו עבודה ובסוף מצאו. ודרך אגב אני מכיר אפילו גם כמה סוציולוגים(שיש להם תואר שני כמובן) שעושים קריירה די יפה בצה"ל או כיועצים ארגוניים. תואר ראשון תלת שנתי שהוא לא במדעי המחשב לא שווה היום יותר מדי, ולכן כל מי שמסיים תואר ראשון וחושב ברצינות על קריירה מתחיל תואר שני.

למעלה