קטע מסריח מאוד

עומר ד

New member
קטע מסריח מאוד

כידוע אני תומך די נלהב של מוסד העתודה, במיוחד ברפואה.. אבל גיליתי משהו מעניין אתמול. אמורים ברפואה לדרג 4 מוסדות, טכניון ב"ש, עברית ואת"א. הצבא, בכל הכנסים שערך לרפואנים, טען שהדירוג יביא את המדרג להכן שהוא רוצה.. כלומר אם התקבלתי לירושלים ויש לי את ירושלים מדורגת מס´1 זה המקום בו אני אלמד. אבל מבירורים שערכתי וערכו גם חבריי, העסק שונה לחלוטין. צרכי הצבא, מושג פלצני להכעיס, משתלב בעסק בצורה שאף אחד לא גילה קודם: עורכים רשימת מועמדים לכל אוניב´. עכשיו, נניח שאני מדורג ראשון מכל המועמדים (הלוואי) ובחרתי ירושלים כאופציה ראשונה ות"א כשניה. נניח כמו כן, שבמכסה של ת"א, (אני נניח התקבלתי גם לתא וגם לירושלים) יש פחות מדי אנשים (א עמדו בסכם לצורך העניין). אפעפ"י שהתקבלתי ל2 המוסדות ישלחו אותי לת"א.. כך שהדרך היחידה שלי להבטיח לימודים בירושלים היא לבטל הרשמה לתא, ואז במידה ויש 10-11-12.. מועמדים טובים ממני בירושלים, אני לא אתקבל לשם (אפעפ"י שאני עומד מעל רף הקבלה לאוניב´). זה לגיטימי אם מודיעים על זה בכנס, זה פחות לגיטימי אם לא אומרים על זה כלום אבל זה אי שם בתקנון.. אבל לשקר במצח נחושה -- כששואלים בדיוק על עניין המכסות, באופן פרטני ובהיר, את הרמ"דים של עתודה, של מינהל גיוס ועוד קצינים ששיכים לתהליך המיון (וכולם בכנסים רשמיים, כלומר לשאול אותם פנים אל פנים) ולקבל תשובה "מוסמכת" מהם, שאין דבר כזה מכסות, והכל תלוי באיפה שאתה רוצה ללמוד.. זאת סטירת לחי, שמזלזלת באנשים ובעשור הקרוב של החיים שלהם. שוב, אני לא יוצא נגד העתודה ככלל, אבל המע´ הצבאית המבורדקת היא לפעמים בגדר סכנה לחייל. שורה תחתונה: נרשמתם לעתודה ודירגתם מוסדות ברפואה? קחו כמה כדורי פינג פונג במכונה, תרשמו על כל אחד מוסד לימוד, ומה שייצא לכם זה בערך הודאות שיש לכם לגבי מוסד הלימוד אליו תכנסו.. וזה לא ביחס לידע שיהיה קיים ערפול במקום הלימודים, אלא אחרי הבטחות דקדקניות של אנשים מוסמכים. בעיני זה זלזול.

האמת שזה נשמע מתאים לצה"ל...

האמת שנשמע די מתאים לדרך הפעולה של צה"ל. הם נקטו דרך פעולה די דומה בשיבוץ לעתודה הקרבית ז"ל, לפני כמה שנים. השאלה היחידה היא מנין לך המידע הזה, אם הוא לא רשום בשום מקום? האם חווית כבר על בשרך? אם כן, תנחומיי... מר אדוני

עומר ד

New member
המידע שלי מגיע מ..

רמ"ד איתור עתודה רפואית, שהתקשרתי אליה, אחרי שחבר שרשום לעתודה התקשר למינהל גיוס עתודה ושם "מרחו" אותו, מה שעורר את חשדו.

angi1611

New member
הממ... לא ממש...

מקרה פרטי לא מצביע על הכלל. ברוב המקרים מקבלים מה שרוצים. למה להשתלח ככה? עתודאית שעולה לכיתה ב´ ברפואה.

עומר ד

New member
את כנראה לא מבינה

זה המצב המתוכנן, בפועל , עכשיו לגבי כל עתודאי הרפואה שרשומים לשנת תשס"ג. אני לא מקרה פרטי, או מקרה שנדפק.. אני עוד לא שובצתי השנה!! כמו כל השאר. אז זה לא מקרה פרטי, אבל בעוד חודש חודשיים יכול להיות שאני אקבל את מה שאני רוצה, אבל יהיו איזה 5-10 מקרים פרטיים שצוחקים על ההודעה עכשיו ובוכים אז.

פלטרון

New member
רוצה לנחש מה הכי הפליא אותי בהודעתך

" אני תומך די נלהב של מוסד העתודה " . חס וחלילה , אני לא מזלזל , אבל אתה כולה בן 18 . איך אתה יכול להצהיר שאתה "תומך" של משהו שאתה לא מכיר ? ולעניין , רשמת כמה דברים כמו "זאת סטירת לחי, שמזלזלת באנשים ובעשור הקרוב של החיים שלהם" ... "המע´ הצבאית המבורדקת היא לפעמים בגדר סכנה לחייל" ..."בעיני זה זלזול" . הכל נכון , והכל זה זה הצבא שאתה ( וגם אני ) עדיין לא מכירים מקרוב , ועם זאת התחייבתי לו לעשור שלם
. הרשה לי לאתגר אותך - אלו ששיקרו לך ( או לאחרים ) במצח נחושה, אלו שעונים (ולרוב לא עונים!!) לך לטלפון כשאתה מתקשר לשאול או לברר , אלו שמקבלים או דוחים בקשות שלך , אלו שישפיעו על חייך בשנים הקרובות ... בני כמה הם ? הם בני גילי ! (22) . תפנים , שהצבא מנוהל ( "מלמטה" ) ע"י אנשים שצוברים נסיון ( או שחיתות ) על גבי הגב שלך . אני אתן לך דוגמא מייצגת ( ויתקן אותי יוסי99 , שכרגע חזר מטירונות ) - בטירונות שלי המפקדים הפילו אנשים ( ל-30 שכיבות שמיכה ) מלא פעמים , ואפילו לא פעם אחת ירדו יחד איתם לבצע שכיבות שמיכה , ע"פי הוראות הצבא ! למה ????? תשובה - כי הם בני 19 , שיודעים שאתה לא יודע את ה"חוק" , ולכן הם מנצלים זאת לטובתם . לא אצפה אחרת מבני 19 ,שיש להם אפשרות לעשות את החיים קצת יותר קלים בשבילם . אגב - במשך 30 ימי טירונות ראיתי הרבה מחלקות "נופלות ל-30" , ולא פעם אחת איש סגל מצטרף אליהם . בפגישת סיום , בה נלקחו 3 אנשים מכל מחלקה , כדי לענות על שאלות ביקורת לצוות המדריכים , התברר שבפלוגה שלי(וכל הפלוגות בבסיס ניצנים ) זו הייתה נורמה , שכולם ידעו עליה ( מ"מ , סמ"פ , מ"פ ) , ואף אחד לא פעל כדי לתקן , כי הם ידעו 2 דברים : 1. אף אחד לא יעשה מזה רעש גדול כשזה יתגלה. 2. זה יתגלה רק ביום האחרון ( כפי שקרה ) , ואז זה כבר לא ישנה כלום. בצבא , המילים "ושלא יעבדו עליכם" הן חלק משיגרת חיים .

יוסי99

New member
מתקן

א) אצלנו, בעומס חום 3, בד"כ הפילו 20+20+20 מרפקים ועוד 30+30 בטן, אם לא עשית שום דבר רציני. אם עשית משהו רציני והיה סמל בסביבה, גם היה לך משהו כמו 10 דק´ ריצה לכיוון עמודים למינהם והקשבים. בקשר לחוק הזה, הוא לא מוכר לי, אבל נראה לי אידיוטי שכל פעם שמ"כ מעניש אותך הוא יפול איתך. מאידך, במידה ולא הסברת את עצמך נכון ואתה מתכוון ב"הפילו" לאימונים גופניים, אצלנו כל המכ"ים הצטרפו תמיד, כולל ריצות, אימונים והכל (עד כמה שעשינו) למעט ילדה אחת (מ"כית) שיש חשד סביר שהיא פשוט פטוריסטית, כי היא לא עשתה שום מאמץ פיזי נראה לעין משך כל הטירונות, כולל לרוץ 30 מטר.

MuadDib

New member
אוי, הפילו אותו ל-30 את המסכן...

אל תהיה לי מפונק, אנשים נפלו להרבה יותר מזה. אם כל הכבוד, המפקד הוא מ"כ ואתה סתם טירון ירוק, והוא יוריד אותך לכמה שהוא רוצה, אם הוא חושב שצריך, וזה לא קשור בן כמה הוא, כל עוד הוא מתנהג כמו שצריך. באימונים כמו ריצות המפקדים רצים איתנו, אבל בפק"לים - ברור שהם לא יעשו את הפק"לים איתנו! הרי אנחנו יודעים איך לבצע שכיבת סמיכה, איך הם יוודאו שאף אחד לא מנצנץ ושכולם עושים כמו שצריך כשהם עושים את הפק"לים בעצמם. חוץ מזה - לרדת ל-30 זה העונש הכי קל שאפשר לקבל, כמעט. אני קיבלתי לפני 3 ימים לרדת ל-60 מהרס"פ (על חצץ...), וחייכתי על כל שכיבת שמיכה, בהתחשב בזה שיכולתי לקבל שעות ביציאה במקום...

למעלה