קטע מוזר (או שלא)

barlevy

New member
קטע מוזר (או שלא)

שתי האופציות שנמצאות למטה(התראות חרום) לא תמיד מופיעות.
האם הן מבוססות מיקום ?!

barlevy

New member
ואולי הפעם תעלה התמונה

תמונה

אז ככה, (אולי)

קיימת טכנולוגיה למשלוח התראות חירום "ממשלתיות" לסמרטפונים, שאינה מבוססת על הרשת הסלולרית הרגילה, אלא על תדר יעודי. למשל, התראה על צונמי, או על נפילת טילים.
&nbsp
זה היה קיים ב-IOS בעבר, אבל רק בגרסא 8 ניתנה תמיכה גם לישראל.
&nbsp
אם משכנעים אייפון, עם 7,שבעליו אמריקאי (למשל סים זר), הוא מתרצה ומפעיל את מנגנון ההתראות.

barlevy

New member
זה לא בדיוק ענה על מה ששאלתי

מה המטרה של ההתראה אני יודע.
מה שמוזר הוא שלפעמים זה מופיע ולפעמים לא.
מדובר על אייפון 5S שניקנה בארץ IOS8 ברשת גולן

BravoMan

Active member
תיקון קטן:

זו אינה "טכנולוגיה ממשלתית", היא פעולת לא רק בסמרטפונים, והיא כן מבוססת על רשת סלולר רגילה לחלוטין, ולא שום תדר ייעודי.
&nbsp
אין צורך לשכנע את המכשיר שהוא בארה"ב, ואפילו בארץ, במבצע האחרון, פיקוד העורף עשה ניסיון להשתמש ב-"טכנולוגיה" זו, כדי להתריע לאנשים על "צבע אדום".
&nbsp
מבחינה טכנית, זה נקרא "Class 0 SMS", זו אותה "טכנולוגיה" שמאפשרת משלוח SMS רגיל, רק שהפורמט של Class 0 שונה, והמכשיר שמקבל הודעה כזו מתייחס עליה בצורה שונה מ-SMS רגיל.
בתאוריה, רק מפעיל רשת הסלולר אמור להיות מסוגל להכניס הודעות כאלה למערכת, אבל כמובן שיש דרכים לעקוף את זה.
&nbsp
לצערי, אני לא בטוח מה יכול לגרום להגדרות השולטות בסינון הודעות אלה להיעלם מתפריט ה-iPhone, למעט הוצעת SIM, או מצב בו המכשיר אינו קולט את ה-SIM כהלכה.
חיפוש מהיר ב-Google מעלה גם שהצגת הגדרות האלה תלויה במפעילה, וייתכן שהצורה בה iOS מזהה את גולן לא ממש יציבה, ולכן לפעמים היא בוחרת להראות את ההגדרות ולפעמים לא.

noa_f

New member
או שאולי גולן כרשת עצמאית עדיין לא תומכת בזה, אבל סלקום כן

ואז אם אתה מחובר לאנטנה של סלקום - הן מופיעות, אם לאנטנה של גולן - הן לא.
&nbsp
אתה (barlevy) יכול לנסות להתחבר לגולן או סלקום, במוד של בחירה ידנית בספק סלולר ולבדוק את זה

BravoMan

Active member
אין דבר כזה "לא תומכת", זה חלק מהתקן.

אם הרשת תומכת SMS, היא תומכת בזה (ופעם אחרונה שבדקתי, אין בעיית SMS בגולן)
&nbsp
מה שכן, זה גלוי וידוע שהמערכת של iPhone מחליטה אלו הגדרות להציג למשתמש לפי זיהוי הרשת ולפי הוראות מהרשת.
למשל, בארה"ב, הם חוסמים הגדרות של HotSpot עבור חלק מהמנויים.
ע"פ מה שראיתי ב-Google, המצב לגבי ההגדרות הנ"ל זהה - המכשיר מחליט להציג אותם לפי הרשת אליה מחובר.
&nbsp
אבל לא בגלל שהרשת עצמה תומכת או לא, אלא בגלל ש-Apple בנתה במכוון רכיבים מסוימים ב-iOS להיות בשליטה של המפעילה ולא של המשתמש.
הטלפון עדיין יקבל את ההודעות האלה, המשתמש פשוט לא יוכל לבחור לסנן אותן.

noa_f

New member
כן, אבל אנחנו גם יודעים שמעט מאוד אנשים קיבלו את ההודעות

הללו בצוק איתן, נכון? ולא בגלל שהיה להם אייפון...

BravoMan

Active member
לא, זה היה בגלל שפיקוד העורף רצה למקד את ההודעות,

וזה לא דבר פשוט.
&nbsp
כמו שאמרתי: ההודעות האלה, הן למעשה SMS.
אם רוצים לשלוח למספר ספציפי, אין בעיה.
אם רוצים לשלוח לכל המנויים - גם אין בעיה.
&nbsp
אם רוצים להתחיל לסנן לפי מיקום, או מה שזה לא יהיה, זה כבר סיפור אחר.

barlevy

New member
ממ ואז קרה לי הדבר המוזר הבא

רשת סלקום בכלל לא מופיעה ברשימה
בחירה של אחת מהרשתות האחרות (IL PELEPHONE, HOT MOBILE, ORANGE IL) הביאה אותי למצב של אין קליטה
בחירה של GOLAN T (3G) - יש קליטה אבל אופציית התראות חרום לא קיימת
בחירה של GOLAN T - יש קליטה ויש אופציית התראות חרום
בבחירה אוטומטית יש אופצית התראות חרום
* אני נמצא באזור צפון ת״א אם זה רלוונטי

noa_f

New member
סלקום מופיעה אצלך כ-golan T

הרשת העצמאית של גולן היא Golan T (3G
&nbsp
מה שאומר שהתוצאה שקיבלת היא בדיוק מה שניחשתי ולמרות ״התקן״ של בראבו זה כנראה לא קשור לאייפון אלא לרשת שאליה אתה מתחבר.

BravoMan

Active member
הלוואי שזה היה התקן שלי - הייתי מליארדר

רשתות סלולר, גם בארץ, גם חדשות בניהן, פועלות לפי תקן GSM העולמי.
ככה הציוד בנוי, וזה לא משהו שניתן להתחמק ממנו, גם לא ב-"חור קטן ונידח" כמו ישראל.
&nbsp
אם הן לא היו עושות זאת, הטלפונים לא היו עובדים. וגם להשיג את הציוד האחר היית בעיה לא קטנה (זה לא שמייצרים את כל הדברים האלה כאן).

noa_f

New member
אז אולי חוסר התמיכה מגיע מהצד השני - צה״ל

כי העובדה היא שמעטים קיבלו את הסמסים הללו.

YosMan1

New member
הסיבה שבעלי אייפון לא קיבלו את ההתראות היא אחרת

אמנם קבלת הודעות החירום היא חלק מהתקן של ה GSM אבל זה פיצר שרק אם מופעל עי יצרן הטלפון וחברת הסלולר ומערך החירום, אז הוא פעיל.
כדי שהפיצר יופעל צריך להיות איזשהו מערך חרום מדינתי מסודר שיסדיר את הפעלתו.
בארהב זו חובה חוקית להפעיל את הפיצר כאמצעי חירום ויש נוהל מסודר.
בארץ לא היה מערך שכזה וכשפיקוד העורף פרסם את התקנות בנושא זה היה אחרי שכבר אפל נעלו את גירסה 7 לשנויים ולכן מכשירי אפל בישראל לא יכלו לקבל את הודעות החירום. (לכל מכשיר אייפון יש הגדרות מפעיל תלויות מדינה שכוללות בן השאר את הגדרות החירום).
בגירסא 8 כבר הוכנסו הגדרות לישראל לקבל את הודעות החירום.
חוץ מהגדרות בטלפון גם בחברת הסלולר צריך להגדיר את הגדרות החירום האלו כדי שהמערכת תעבוד ולהתחבר טכנית למערך החירום (זה ממש לא מובנה אוטומטית, זה פיצר קיים אבל לא מופעל אוטומטית)
למיטב זכרוני בזמן המבצע הודיעו שרק שלושת חברות האפס התחברו למערך החירום.
ולכן מאד הגיוני כשהמכשיר נודד על סלקום הפיצר מופיע וכאשר הוא על גולן הפיצר לא קיים.

למעלה