קטע לא ברור

קטע לא ברור

את שכר הדירה שלי שילמתי לבעל הבית בצ'קים דחויים מראש לכל השנה. העיסוק שלו חוץ מבעלות על כמות של דירות הוא יהלומן והוא נוהג לשלם לאנשים שהוא עובד איתם בצ'קים שחלקם הגיעו משוכרים שלו כמוני. חוץ מהצ'קים לשכ"ד שנתתי לו מראש לא נתתי שום ביטחונות כשנכנסתי לדירה, וכל צ'ק נרשם ל-25 לחודש. בתשלום של הצ'ק לפני האחרון, השאירו לי הודעה מהבנק שהצ'ק שלי חזר. זו היתה הפעם הראשונה בחיים שחזר לי צ'ק ולא הבנתי למה כי היה לי כמו תמיד מספיק כסף בחשבון לכסות אותו. כשבדקתי את הפירוט שבאינטרנט ראיתי שהיה נסיון לפדות 2 צ'קים באותו יום ולא היה מספיק כסף בחשבון לכסות את שניהם. חשבתי לעצמי שיש פה 2 אופציות- או שמישהו שינה את התאריך של אחד מהצ'קים הבאים או שיש פה טעות של הבנק. התקשרתי לבעל הבית והוא אמר שהוא לא יודע איפה הצ'ק השני ובטח הוא שילם איתו למישהו אבל אין מצב שמישהו שינה את התאריך של הצ'ק הבא והפנה אותי לבן אדם שהוא אמר שאצלו הצ'ק שחזר באותו היום. דיברתי איתו והוא אמר שיש לו רק צ'ק אחד שחזר ושהוא לא קיבל מבעל הבית צ'קים נוספים. שילמתי לו את הכסף בערך של הצ'ק וחיכיתי עם העניין חודש עד לתאריך של התשלום הבא. התאריך הזה הגיע, מאז עבר כבר שבוע ועדיין לא נפדה שום צ'ק מחשבון הבנק שלי. במשך כל שמונת החודשים האחרים שגרתי פה הצ'ק נפדה תמיד באותו היום או יום אחרי. פה נשאלת השאלה- יכול להיות שהבן אדם ההוא ניסה לעשות קומבינה שכשלה וניסה לפדות 2 צ'קים אחרי שהוא זייף את התאריך של אחד מהם? או שאולי הצ'ק עוד יפדה? או שאולי הצ'ק שוב יצוץ בתירוץ שהוא חזר החודש למרות שהוא חזר אז ואני אחשוף את הנוכל?

לאין קרוס על ה'צקים../images/Emo35.gif

לא

לא חשבתי שזה חשוב. אם באמת מישהו ניסה לזייף את התאריך זו בעיה שלו אני לא אביא לו עוד צ'ק. אולי הרווחתי חודש של שכ"ד בגלל זה?

לא הרווחת חודש של שכר דירה

כי צ'ק אחד נפדה והשני חזר ואותו כבר שילמת מה שניסו לעשות לך הצליח גרמו לך לשלם את שני הצ'קים באותו חודש בכל מקרה יכול להיות שהחודש באמת לא יפדו שום צ'ק

אף צ'ק מהשניים לא נפדה

אחד חזר (לא נפדה)- כשקיבלתי אותו ביד שילמתי את הסכום במזומן שני חזר (גם לא נפדה)- אני לא יודע אצל מי הוא, ואף אחד לא דרש את הסכום עבורו. כלומר שילמתי סכום של צ'ק אחד סה"כ. דיברתי אתמול עם בעל הדירה, הוא אמר שהוא יבדוק את העניין ויעדכן אותי. מלמל משהו על זה שאולי הצ'ק נמצא לו איפושהוא בכספת והוא יעשה שם סדר. אז נכון לעכשיו עדיין לא שילמתי שקל על החודש הזה.

SPnage

New member
כדאי לברר מה קרה לצ'ק הזה

כי עוד יכול לקרות מצב שמישהו יתבע אותך לשלם, ואם לא הפכת את הצ'ק למוטב בלבד (טעות) אז זה כלל לא משנה שהצ'ק ניתן כשכר דירה או שולם כבר מזומן במקומו. בכלל כשנותנים צ'ק דחוי ולא מגבילים את הסחירות שלו זה בדיוק כמו לתת מזומן. אי אפשר לבטל צ'ק, כי הוא יכול להתגלגל לצד שלישי (כמו במקרה שלך), שירצה לקבל את הכסף ולא ממש איכפת לא על מה נרשם הצ'ק. ומה לעשות שגם החוק לצידו. לכן כשרושמים צ'ק דחוי יש לכתוב למוטב בלבד, ורצוי גם לשים קרוס כדי לראות מי פדה את הצ'ק בפועל במקרה של בעיות. דבר נוסף לבנקים יש קטע כזה של לקחת עמלות מטורפות על צ'קים שחוזרים, אז אם באמת מדובר בטעות של הבנק או ניסיון הונאה פנה לבנק ותברר את זה.

כן אבל אם התאריך של הצ'ק זויף

אז מי שינסה לתבוע אותי ויציג את הצ'ק יפיל את עצמו, לא? הרי זה יהיה ברור שהתאריך זויף והוא לא ירצה להיחשף. העמלה היתה איזה 30 ומשהו נדמה לי, לא השגתי את הבנק בטלפון כי צריך להמתין המון זמן ואין לי סבלנות לזה, וללכת לשם אני עוד יותר שונא כי זה לא בעיר שאני גר בה והתור... סתם עצלנות.

SPnage

New member
לא בטוח

יתכן וניסו לפדות את הצ'ק בלי לשים לב לתאריך ולכן הוא חזר. וכשיגיע התאריך ינסו שוב לפדות אותו. מה שאני אומר זה שכל עוד הצ'ק הזה מסתובב זה כמו כסף מזומן מהחשבון שלך שמסתובב ומישהו יכול לנסות לקבל אותו. לכן פנה אל בעל הדירה שלך, וכיוון שכבר שילמת לו במזומן דרוש לקבל את הצ'ק בתמורה.

לא הסברתי את עצמי טוב כנראה

הצ'ק הקודם שחזר- נמסר לי בחזרה ביד, עם חותמת של הבנק שהוא חזר (ככה שלא נראה לי שאפשר לפדות כזה צ'ק שוב) תמורת הסכום במזומן. הצ'ק של החודש- לא נפדה עדיין, לא חזר, נמסר ע"י בעל הבית למישהו, אבל באותו יום שניסו לפדות את הקודם מופיעה עוד שורה של נסיון לפדות צ'ק.

בקיצור

פעם הבאה לעשות קרוס ולכתוב למוטב בלבד על הצ'ק כדי להימנע מבעיות. חוץ מזה שהיום רוב הצ'קים שמזמינים מהבנק מגיעים עם קרוס ולמוטב בלבד מודפס עליהם כדי לחסוך לך את הדיו של העט.

Laybe

New member
רגע..

היו שני שיקים - אחד חזר והוחזר לך ושילמת תמורתו במזומן. השני- נמסר ע"י בעל הבית למישהו ואותו אלמוני ניסה לפדות אותו, לא הצליח והשיק חזר. אבל אתה צריך לשלם שכ"ד של החודש הזה - שילמת בשיק דחוי שלא נפרע עדיין (נכון?) ז"א שמגיע לאותו אלמוני כסף (נכון?) נסה לברר בבנק למה השיק חזר - בגלל תאריך או בהיעדר כיסוי ואז תוכל לדעת יותר טוב מה עלה בגורלו.

עצה- חשוב!!!

אם אתה יכול, תחליף את שיתרת הצ'קים לא הקרוס- ומהר. אני מכירה מישהי שבעל הבית שלה היה קצת מסובך והעביר את הצ'קים לחברת גביה כנגד תיק הוצל"פ שנפתח נגדו. ובעקרון- ברגע שחוזר צ'ק, יש לך עסק עם חברת הגביה (וחברות כאלה ששות לרוץ להוצל"פ...) במקרה ההוא זה נגמר לא ממש טוב. שווה להשקיע מאמץ ולהחליף את הצ'קים. בכלל- אני רושמת צ'קים אך ורק עם קרוס ותוך ציון "למוטב בלבד".

../images/Emo45.gif

עצה מאוד חכמה בלי קשר למקרה הזה. אל תתנו לאף אחד צ'קים שיכולים לעבור למישהו אחר. בהקשר הזה, גם בעל הבית שלי (הרו"ח שלו ליתר דיוק) הפקיד פעם בו זמנית שני צ'קים שלי שאחד מהם היה לחודש מאוחר יותר, ובבנק משום מה כיבדו אותו ורק אחרי שהתלוננתי החזירו אותו למפקיד. מהבנק אני כבר לא מצפה לכלום, אבל לא נראה לי הגיוני שהרו"ח עשה את זה בטעות, הוא מפקיד בחשבון הזה 3 צ'קים כל חודש, מה קרה שהפקיד פתאום 4 ששניים מהם של אותה דיירת? וכשראיתי את הצילום של הצ'ק באינטרנט התאריך נראה קצת מרוח אבל היה ברור שזה לא אותו תאריך, מה שגם בבנק הסכימו אחרי שהסתכלו. לא ברור לי בקיצור למה הוא עשה את זה.

אני לא דואג מחברות גביה

כי תמיד אני דואג שיהיה לצ'ק כיסוי באותו חודש. אני גר בשכירות כמעט 3 שנים ואף פעם לא חזר לי צ'ק כי תמיד דאגתי שיהיה מספיק כסף בחשבון כדי לכסות אותו. הפעם הצ'ק השני תפס אותי לא מוכן ולכן המקרה אמור להיות חד פעמי. אני לא יכול להחליף את הצ'קים כי הם אצל בעל הבית, זה שמסרתי לו אותם מראש זה בעצם הביטחון היחיד שלו שאני אשלם בזמן. אני מאמין שגם אם הצ'קים יגיעו לחברת הגביה- לפני התאריך היא לא תוכל לפדות אותו.

זה לא בדיוק ככה,

ומספיק צ'ק אחד שחזר בטעות או "בטעות" בגלל זיוף... זו אחת הסיבות שאני רושמת את התאריך באותיות של קידוש לבנה ובעט כדורי בלבד ולא בפיילוט, למשל. אני מודה שבהתחלה נבהלתי מהפרנואידיות שלי, אבל אחרי שעבדתי תקופה במכון לגרפולוגיה ונתקלתי בעשרות מקרים של זיופים, אני שמחה שאני נזהרת... הבעיה היא שחברות הביה לא תמיד "הוגנות, בקטע הזה. למשל- במקרה כמו שהיה לך, שברור לחלוטין שאתה בסדר, כבר היו רצים לפתוח לך תיק בהוצל"פ (שזה לא ממש קשה) ואז בונים על זה שאתה, האזרח התמים, נבהל נורא, ומיד תרוץ לפדות את הצ'ק+ריבית פרים פלוס פלוס פלוס פלוס... (ולצערנו- כבר היו דברים מעולם). שמעתי גם על מקרה של צ'ק שלא נפדב, שצץ לו פתאום אחרי שנתיים אצל חברת גבייה שטענה שהצ'ק לא ניתן כלל וכלל במועדו...סרטים.. אתה יכול להיות הכי בסדר- אבל הם נבלות. בלי קשר, תרשום צ'קים זהים, עם קרוס ותמיר אחד לאחד בצ'קים שאצל בעל הבית. אגב, אפשר להזמין מהבנק צ'קים שכבר מסומנים בקרוס ולמוטב בלבד.

pixiER

New member
חוץ מהעצות הטריוויאליות...

של קרוס ולמוטב בלבד, יש היום בכל בנק שירות סריקת צ'קים, שמחויב על פי הוראות המפקח על הבנקים... כל צ'ק שמופקד, נסרק למערכת ממוחשבת, וניתן לשליפה לצורך הוכחה. לא סגורה על מקרה של החזרת צ'ק, האם סורקים או לא, אבל כדאי לנסות, ולראות מה עלה בגורלו של הצ'ק ולמה החזירו אותו. זה אכן יכלול טירחה קלה, אבל לפחות אולי תדע מה עלה בגורלו של הצ'ק האבוד, והאם הוא הגיע אי פעם לבנק. הדרך הנוחה והפשוטה לעשות את כל העניין הזה היא מול התמיכה האינטרנטית שלהם, כך שלא תוחזק שעות על קו הטלפון... רק הצעה, והיא מסויגת בגלל כל המשתנים בסיפור...

למעלה