קטע וידאו ושאלות

קטע וידאו ושאלות

שלום לכולן, אני אמנם עדיין רק צופה פאסיבית, אבל מדי פעם יש לי מה להגיד
אז קודם כל, תודה לורד. הייתי באוזן השלישית והיה מרשים ומקסים! שנית, אני רוצה להמליץ על אתר מצוין לתרבות ערבית, שבו מצאתי סרטון וידאו מדהים (בעיניי) של רקדנית בטן מצרייה בשם נורהאן שריף. היא רקדנית מוכרת? איך קוראים לשמלה שאיתה היא רוקדת? חגית

רזלה

New member
נורהאן שריף

בת זוגו של יוסרי שריף הגדול
- ויש חברות בפורום שלמדו ורקדו אצלו ויכולות להעיד עליו ועליה... בדף שאותו ציינת יש קישור לאתר שלהם חיים ורוקדים בכרך הגדול ניו-יורק... יעל

sharona5

New member
נורהאן שריף, אשתו של..

יוסרי שריף, היא אמריקאית, לא מצריה, הוא מצרי, רקדן לשעבר מורה היום באקדמיה לריקוד מצרי וכוריאוגרף -מדהים!! נורהאן- לשעבר תלמידה שלו, לתלמידות שלו הוא נותן שם במה, נורהאן=אור הנר. יש לי קטעי וידאו מהופעות שעשינו יחד בניו-יורק אם את מעוניינת, מומלץ מאוד למבקרים בניו-יורק לבדוק את הלו"ז שלו וללכת לשעורים. אני למדתי אצלו 4 שנים, שעורים של שעתיים 5 פעמים בשבוע + שעורים פרטיים. יש קישור לאתר שלהם שם אפשר למצוא מידע על סדנאות שהוא מעביר באירופה.. אני תמיד שמחה לספר וכבר מתגעגעת לתקופה, אבל כמובן שמחה להיות פה

sharona5

New member
אה, וכמובן השמלה..

היא רוקדת בהתחלה ריקוד מקל, למקצב סעידי, וזאת השמלה שנהוג ללבוש לסגנון הזה. ריקוד מקל במקורו ריקוד גברי והנשים עושות כמו פארודיה על הריקוד ומחקות אותם, לובשות (כמו הגברים) שמלה עם צעיף קשור והמקל. פיפי כתבה והסבירה פה על זה, וגם במופע פרח לורד עשתה ריקוד מקל עם ההומור הידוע שלה לחיקוי הגבר שרקד לפניה.

tlingit

New member
גם לי יש שאלה ../images/Emo13.gif

מאד מעניין לי לקרוא את דברייך, מרתק ומסקרן. גם הוספת מידע, ובעניין זה שאלתי, אם את יודעת: האם ריקוד המקל נרקד רק למקצב סעידי?

fifi ness

New member
אני זמינה לענות במקומה לא בהכרח

יש ריקודים בסגנון בלאדי הנרקדים בשכונות,הנרקדים עם מקל בנשיות ובחינניות.קצת פינוק קצת קריצה ויש ריקוד חמוד ורך עם מקל וכל השאר...
פיפי.

tlingit

New member
הי ! איזה כיף שאת כאן ../images/Emo13.gif

ואם כך אז עוד שאלה: האם בדרך כלל זה סוג השמלה שלובשים לריקודי מקל? כלומר שמלה שדומה קצת לגלביה?

fifi ness

New member
בדרך כלל זאת שמלה שלמה .כןגלאביה

או כל שמלה גם שתי חלקים.בזמן הופעה כשיש זמן להחליף בגדים אז אפשר לתת לקהל ללמוד ולהבין את הצד התרבותי. כשאין זמן להחליף אז מראים את כל סגנונות הריקוד באותה שמלה או חליפה שאת החלטת ללבוש. באהבה פיפי.

sharona5

New member
פיפי - מתמר ושרונה

אנחנו יושבות כאן ונהנות מהסברייך, וטוב שאת כאן להשלים את המידע.. בהקשר למקל.. גם חשבנו שאפשר עם מקצבים אחרים, כמו בלאדי וחכים סטייל..

אם כך, אוסף שאלות

היי שרונה, טוב, נתחיל מזה שאני מקנאה נואשות - גם לגור בניו יורק וגם ללמוד חמש (!!!) פעמים בשבוע! אני אשמח מאוד לשמוע מאוד, זה מאוד מסקרן אותי - נסעת לניו יורק במיוחד בשביל זה, או שככה יצא? אני רק התחלתי ללמוד בספטמבר, אבל אני ממש מרגישה greedy. אני רוצה עוד ועוד, ומשתדלת ללכת לכל הופעה, צופה בכל קליפ שקיים באינטרנט (את מכירה את הרקדן דייויד מנורבגיה? גם הוא נראה לי מדהים מהסרטונים שראיתי), וכו. בכל אופן, אחותי עכשיו בניו יורק, וחשבתי שזה יהיה רעיון טוב לבקש קלטת וידאו ללימוד. הקלטת של נורהאן עולה 50 דולר (!!) - עכשיו השאלות: האם כדאי לקנות קלטות בכלל? האם הקלטת שלה ספציפית עד כדי כך טובה שכדאי לי להשקיע את הסכום הזה? האם את יכולה להמליץ על קלטות אחרות? בכלל, אני אשמח לשמוע מכולן מה אתן חושבות על הקלטות כדרך נוספת ללימוד, בנוסף על השעה בשבוע שיש לי. תודה!

tamarind1

New member
בקשר לקלטות

שלום חגית. קודם כל רציתי לומר לך שאני ממש מבינה את ההרגשה שלך - גם אני כשהתחלתי ללמוד הרגשתי רעב עצום, רציתי עוד ועוד (עד היום זה לא עבר) וגם שוטטתי המון באינטרנט כדי למצוא עוד מידע. בקשר לשאלה שלך על הקלטות, ממה שאני מכירה קנייה של קלטות לימוד היא לרוב מאכזבת - הרמה יחסית בסיסית ואת ממצה נורא מהר את מה שאפשר ללמוד מהן. אני הייתי ממליצה הרבה יותר, אם את כבר מעוניינת להשקיע בקניית קלטות, לקנות קלטות של הופעות, מהן את תוכלי ללמוד משהו יותר מקיף, על סגנון של רקדנית ועל הופעה.את התנועות שילמדו אותך בקלטת לימוד את תדעי מהר מאוד ממילא. מבין הקלטות המוצעות שאני מכירה, הכי טובות זה אלו של הרקדניות המצריות הקלאסיות (תחיה קריוקה, סמיה גמאל, נעימה עאקף...) אותן מוכר חוסאם רמזי באתר שלו www.hossamramzy.com אבל מאוד ביוקר. אומרים שאפשר למצוא קלטות זולות בחנויות ביפו, אישית עוד לא חיפשתי שם, אבל אם תדפדפי אחורה באתר תוכלי למצוא פרטים על זה.בהצלחה!

תודה!../images/Emo39.gif

אני מקבלת את כל מה שכתבת. הדברים שכתבת לגבי הקלטות הזכירו לי את ההתלהבות מקלטות ההתעמלות של ג'יין פונדה, ואח"כ של סינדי קרופורד. באמת הייתי מתלהבת שבועיים, ואז זה נמאס.

sharona5

New member
ניו-יורק, ניו-יורק

אני נסעתי לשם כי פינטזתי שנים עוד מלימודי בבצלאל, כי בניו-יורק יש הכל ובגדול, ואז פיפי ספרה והיללה את יוסרי (כשלמדתי אצלה) ומשכתי את בעלי דהיום לניו-יורק עוד לא מצאנו דירה והתייצבתי אצל יוסרי. בנוגע לקלטות, את יכולה לשלוח את אחותך לראשיד, מוכרים קלטות ןדיסקים בזול, זה בברוקלין, רח' קורט פינת אטלנטיק אבניו, לי יש כמעט את כל הקלטות שנורהן מוכרת ואני מוכנה להחליף אם את מסיגה דברים מעניינים.. כמו שנאמר כאן דרך טובה ללמוד זה מלראות רקדניות כאן בהופעות ובקלטות או בערוץ המצרי בהצלחה!!

tamarind1

New member
תודה חגית ../images/Emo25.gif

על ההפנייה לאתר ולסרטון... היה נורא כיף לראות.

tlingit

New member
אני מאד אוהבת את סרטון הוידאו ../images/Emo13.gif

הייתי שמחה לראות עוד אם מצאת... תמשיכי לצוץ לנו כך, עם דברים יפים ומעניינים, ושאלות או נושאים שמובילים לדיונים.
האתר שלך נחמד ומעניין

tlingit

New member
אושר ../images/Emo13.gif עוד הזדמנויות לראות ריקוד

הוא מאד גמיש ומוכשר, ממש כיף לראות ומעורר קנאה
אבל נראה לי שהכוריאוגרפיה שלו קצת לוקה בחסר וחבל. איכשהו, הסגנון בעייתי בעיני, אם כי אני לא מצליחה להסביר מה ועדיין כיף לראות ! תודה על הלינק

למעלה