קטעים עם הילד הזה

moma422

New member
קטעים עם הילד הזה

במשך זמן רב ניהלתי קרבות לילה עם הגדול (13). רציתי שילך לישון עד 22:00 וכל לילה הוא היה מתחיל למזמז את הזמן ולא לעשות מה שאני מבקשת ובסופו של דבר הערב היה נגמר בצעקות שלי. ניסיתי כל מיני דברים, באמת, ממש לא אהבתי לסיים ככה את היום שלי ושלו. ביחוד שהמצב גזל ממני אנרגיות וממש עיצבן אותי.
בקיצור הגעתי למסקנה שלא נותר לי, אלא לשחרר.
הילד גדול, מבין את חשיבות השינה (אפילו היתה להם הרצאה במסגרת המחוננים בנושא) ואין בכוחי ליצר סנקציה שתשפיע עליו. והאמת שלמרות שהשינה מאוד חשובה בעיני , לא יקרה אסון גדול אם הוא יהיה עייף.
אז הודעתי, שמחשב יהיה עד 21:40 ואחרי זה הוא חופשי ללכת לישון מתי שהוא רוצה.
אתמול הוא ביקש שאני אגביל את המחשב עד 21:30

היום הוא בטעות הלך לישון ב21:00 כי הוא חשב שכבר 22:00
- קטעים עם הילד הזה

אבל מבחינתי העיקר ההקלה שלא צריך לשבת לו על הראש יותר
מקווה שהשמחה לא מוקדמת מידי , אבל בנתיים הכיוון חיובי.

אמאyyy

New member
שכל שעה שניסינו לאכוף לא עבדה

תמיד נראה לנו כשעה מאוחר מדי, אם כי הם קמים פחות או יותר בלי בעיה.
כיום כשהצעירים בני 17 ו 18 זה בד"כ סביב חצות, לפעמים קצת פחות לפעמים יותר, נניח כשיש בייביסיטר.
בסופ"ש זה בד"כ 2-3 עד הצהריים, אם כי גם שם יש לפעמים הקדמות מפתיעות.
&nbsp
&nbsp

מעצימה

New member
אין כמו לשחרר

אצלי הבנות גדולות.אחת נשואה והשניה בת 23 לא בבית רוב הזמן. והמתבגר 13 הקטן שלי.ופתאום מוצאת עצמי ישנה לפניו..גם שחררתי..כמוך. הולך לישון בין 10.30 לאחת עשרה. וקם יפה בבוקר..לשחרר..אין ברירה.

פרמלה

New member
כמה כיף לגלות היגיון והבנה אצל מתבגר! צודקת לגבי השחרור

גם אני מגלה בכל מיני הזדמנויות שככל שהן גדלות כך יש יותר סיטואציות יומיומיות שבהן השחרור מיטיב עם שני הצדדים.

אגב, אצלנו 22:00 זו שעת כיבוי האורות של צעירית בת ה-12. היא מצדה לא הפנימה שאם היא מאוד עייפה "מותר" לה ללכת לישון גם לפני עשר.

adif11

New member
לפעמים זה מצליח למעלה מהצפוי

מקווה שימשיך לכם כך.
גם אצלנו היו עם הבכור ועדיין יש עם הצעיר, ויכוחים סביב הנושא, אם כי בשלב מסוים החלטתי שזה מסוג הנושאים שאני לא מוכנה להתפוצץ עליהם
כך שאני בהחלט מגלה גמישות.

למעלה