קטעים איתכם (סיכום ביניים?)
בחיי שהקטע הזה לא היה נסוי. באמת העתקתי אותו לפה כדי לשתף אתכם בדברים שנוגעים בי. כמו שאני עושה תמיד. כמו שכולם עושים פה, ולפעמים גם יש מזל וזה נוגע גם באחרים, וזה כיף ונחמד. (עכשיו ככה: לא ציפיתי להבנה או תגובה אוהדת מהליברל האחרון ,למשל, מה לעשות? אדם שעסוק רוב זמנו בהלגיב בשליפות מהמותן לכל פוסט שמישהו אי פעם כתב בפורום, חזקה עליו שלא יישאר לו זמן לקרוא באמת מה שאנשים כותבים, ועוד יותר לא יישאר לו זמן לקרוא בין השורות. אבל זה טבעו של ילד, ואין לי ספק שזה יעבור לו קצת כשהוא יתבגר. בנתיים זה סוג של רעש לא מזיק. ) ואם אני הייתי כותב את הקטע הזה, היה לי קשה להסביר לכם כמה חטאתם בקריאה חפוזה ורדודה שלו. אבל למזלי הטוב, זה קטע (מקסים ביותר) של אתגר קרת. (בחייכם, אל תגידו לי שאין פה אף אחד שאוהב את האיש ומזהה את הסגנון שלו מקילומטרים. לפחות אחד?) וכל כך מתאים "לכם" לראות את החלק הלא נכון שלו. לא צריך להכיר את אתגר קרת, לשמוע אותו פעם או לראות אותו מדבר בשביל להבין את זה. האיש ייסד סגנון כתיבה מובהק. שזה משהו שנדיר לעשות במאה העשרים. והוא פשוט גאון בכל הנוגע להדגשת פרטים קטנים בפארודיה של החיים. רק מה? הוא חנאנה מהתחת. והפער בין התפיסה השובבה והגאונית שלו את המציאות לבין הצורה שהוא הולך ומדבר היא מטורפת. אני לא צריך לעקוב אחרי הביוגרפיה שלו בשביל להבין שהוא היה נותן חמישים אחוז מהפקחות שלו כדי להיות סתם גבר, סתם מישהו שבנות רוצות באמת. לא מישהו שבנות רוצות כי הוא מגניב ומצחיק וקטעים איתו. ורק מי שחטף פעם עצבים על בחורה שרצתה אותו "בתור ידיד" יודע כמה זה מעצבן. ורק מי שניסה לצעוק לאוזניים האטומות של נערה "הי גברת! הדברים האלה שאת אוהבת האופי? החכמה? הקטעים? זה עטוף באריזה עם צ'ופצ'יק קטן (נו טוב. בינוני...) למטה ! ואי אפשר לפתוח. זו האריזה, וזה הרמטי. את לא יכולה לחתוך את השפיץ הזה שמפריע לך ולהשאיר את התוכן" - יודע כמה מרירות וכמה גאונות יש בתיאור שלו על הבחורה שלא רוצה לשכב איתו בגלל שהיא מפסידה עוד זמן שבו היא יכולה להיות איתו... כמה אבסודרדי ככה נכון. וזה כל כך יפה שיש כל מיני סוגי משוררים. וקובי אוז הוא משורר בדיוק כמו אלתרמן. רק משורר של שפה אחרת. וגם אתגר קרת, וגם משה אופיר - שני אנשים שאני מכיר אישית - ושהיו אמיצים מספיק כדי לומר את זה בלי להתבייש, ומוכשרים מספיק כדי לומר את זה כל אחד בדרכו שלו. וזה כל כך יפה להקביל את הקטע הזה של אתגר קרת, לשיר המקסים של משה אופיר (ארשש) שאת חלקו אני זוכר בעל פה. "רציתי שרירים במקום משקפיים, ובוז במבט במקום דעת, וזין ארוך מרוחבו של הלב" ועזבו רגע את הקטע האישי שלי, ולמה דווקא אני מתחבר למלים של שניהם (משהו שפתאום ממש לא בא לי להסביר) אבל אם הייתם קצת סבלנים וקצת קוראים הודעות בתשומת לב, הייתם מזהים שם בעיה שמשותפת - תאמינו או לא - להרבה יוצאים בשאלה. בחיי. חוסר המיקוד הזה, האימפוטנציה החרדית הזו שבגללה בחור יכול להתרגל להשקיע את קסמו בהמון מילים, בהמון השקעה תרבותית ואינטליגנטית אבל בלי לדעת איך הופכים את זה לגבריות, ואיך ממקדים את זה לסקס-אפיל, ואיך מעבירים את זה לחלק הניאנדרטלי שלך ולא מתמכרים להפרדה הכל כך ישיבתית וכל כך הסטורית בין החלק החושב לחלק הגברי, ואיך לומדים לרצות לזיין את מי שאוהבים ולאהוב את מי שרוצים לזיין. אבל מלבד ריגולטו החמוד, שקרא, והתחבר. רוב אלו שטרחו להגיב בכלל לא שמו לב מה כתוב, למען האמת לא ממש עניין אותם. חלקם ראו את המילה "לזיין" וישר קיבלו התקפת לב, כאילו שמדובר פה בפורום "חדרי חרדים", רובם קראו משהו ברפרוף והבינו שאני מנסה לספר משהו על כמה אני גדול, וכמה בחורות רוצות לשכב איתי, ובחיי שאתם לא אשמים בזה. זה פורום, והמטרה שלו היא לכתוב "פגע וברח", ולהגג קצת, ולא ממש להשקיע מחשבה. אבל לא יודע, כל פעם מעצבן לגלות את זה מחדש. ולמי שממש נדלק ורוצה את המקור. ובמסגרת הבקשה של מישהי משבוע שעבר על ספרים. אז מדובר בקומיקס המקסים של אתגר קרת ורותו מודן "לא באנו להנות". אבל לא חייבים להתחיל עם זה, יש כמובן את "צינורות" ו"געגועי לקיסינג'ר" ו"אניהו" ו"הקיטנה של קנלר" כל אחד מהספרים של הסופר השנון עד אימה והגאוני הזה שהמסרים שלו חדים וחריפים בדיוק כמו רחל שפירא או רחל בלובשטיין, אבל כתובים בצורה שהיא אנטיתזה לחרדים וחרדיות. לא רק בגלל המלים הגסות אלא בעיקר בגלל שבניגוד לספרות חרדית, או "מסילת ישרים", פה המסר עובר בלי דרמות, ובלי בכי, ובלי אופרת סבון בגרוש, רק במרירות וציניות, והומר שחור, ופארודיות גאוניות. ובכל מקרה, תודה שקראתם עד הסוף.