קטנוע 50?

madmongo

New member
קטנוע 50?

אהלן, צריך ייעוץ.

אני גר במרחק 4 ק"מ נסיעה עירונית מהעבודה שלי ודרכי ההגעה האפשריות הן כדלקמן:
1- אוטובוס. בערך 25 דקות כל כיוון, מזיעים קלות, המתנה מעצבנת בתחנה. עלות של כ200 שח בחודש.
2- אופניים חשמליים. כ15 דקות כל כיוון. מגיעים מזיעים, צריך למצוא מקום לקשור האופניים, פחות בטיחותי. עלות חד פעמים של3K ואז עוד כ50 שח בחודש.
3- קטנוע 50. כ7 דקות כל כיוון. הזעה בקטנה. יותר בטיחותי לדעתי מ-2 אבל פחות מ1. עלות חד פעמית של 3K ובנוסף עוד 300 כל חודש.
4- קטנוע 125. כמו 3 אבל יותר יקר. חד פעמי 5K ואז כ400 שח בחודש.

כיום מתנייד עם 1 ודי נמאס לי. חשבתי לעבור ל2 אבל נראה לי מתיש לרכב בשמש רבע שעה. 4 טיפה יקר. מה דעתכם על 3?

אציין - יש גם רכב לבת הזוג אז לא צריך כלי לנסיעות ארוכות.

מה דעתכם על 50 סמק?
תודה

בועז בר

New member
נשמע אופציה טובה (50cc), למעט הריח...

ה-50ים ברוב המוחלט הם דו-פעימתיים, ז"א שורפים שמן עם הדלק ופולטים עשן שהריח שלו דבק בבגדים.

רק בשביל האופציה של מדי פעם לצאת מהעיר, הייתי הולך על 125.

אגב, מה עולה 50₪ לחודש באופניים חשמליים? (סתם מתוך סקרנות כי אני לא מכיר את הכלים האלה).

בועז בר

New member

anigodin

New member
לגבי 3 ו-4

המסקנות הבסיסיות שלך נכונות. אני עצמי גר במרחק של כ-8 ק"מ מהעבודה. עם הקטנוע אני מגיע לשם ב-16-17 דקות ואם אני לא צריך לעצור ברמזורים אדומים, אני אפילו לא מזיע

אני יכול לומר לך בודאות שאם הייתה לנו פה מערכת תחבורה ציבורית אמיתית ולא אוסף רנדומלי של אוטובוסים שנוסעים לכיוונים שונים ורכבות שמנסות להבין אם הן מאחרות או לא, יכול להיות שהייתי מוותר על הקטנוע ונוסע בתחבורה הציבורית (אני לא מתיימר לקוות למשהו כמעט מושלם כמו שיש ביפן. מספיק לי המטרו של פריז, התחתית של לונדון או זו של ניו יורק...).

לגבי ההבדל בין 50 סמ"ק ל-125 סמ"ק:
כמעט כל כלי 50 סמ"ק שתמצא היום יהיה ישן ובמצב מוטל בספק. מאז ששונתה הקטגוריה הבסיסית של רשיון לדו"ג ואיפשרה לרכוב על כלים בנפח של עד 125 סמ"ק, פרט לסאן-יאנג מיו ולהונדה ליד ששניהם בנפח של 110 סמ"ק, הכלים בנפח נמוך יותר פשוט נעלמו ואלו שנותרו הולכים ונגמרים לאיטם.
(הערת ביניים: אין שום מקום להשוואה בין שני הכלים שציינתי. ההונדה טוב בהרבה. המיו משמש בהרבה בתי ספר לרכיבה והוא די חלש).
אם אתה מחליט ללכת על 50 סמ"ק מצא את זה שמצבו הכי טוב וקנה אותו אבל קח בחשבון שרובם יהיו די מ'צוקמקים.
קח בחשבון גם את העובדה שהכלים האלו איטיים למדי. כלומר, בעיר הם יסתדרו טוב. בכביש מהיר ממש לא וגם אם אתה לא מתכוון לצאת עם הקטנוע מחוץ לעיר, אם תהיה לך גיחה חד פעמית לכביש מהיר (איילון למשל) בשעות שהתנועה זורמת, אתה תהיה איטי בהרבה מהתנועה וזה פשוט מסוכן.
לכן, גם כלי 125 הכי ישן ובמצב טוב יהיה מהיר יותר מכל 50 סמ"ק. משהו כמו סאן יאנג דיוק או קימקו מובי. אלו כלים שלא מתים, הם אמינים מאוד והתחזוקה שלהם פשוטה ולא יקרה יחסית.
בנוסף, כל כלי 125 יתן לך את האפשרות לנסוע בבטחון יחסי גם בכביש מהיר בגיחה חד פעמית.

אחרי כל הסיפור הארוך הזה, לדעתי - לך על 125. גם בגלל כל מה שכתבתי למעלה וגם בגלל משהו שלדעתי תגלה אחרי שתתחיל לרכוב - תמצא את עצמך לוקח את הקטנוע לנסיעות מעבר לנסיעה לעבודה וחזרה בתחומי העיר במקום להיסחב באוטובוס או עם האוטו ולחפש חניה. ויש גם הסיכוי המאוד גדול שפשוט תהנה ותרצה עוד.. אבל זה עוד חזון למועד.

עוד שני עניינים:
1. הוצאה חודשית - לא כ"כ ברור לי איך חישבת ואם לקחת בחשבון בעלות החודשית גם את העלויות של טיפולים כל 3000-4000 ק"מ בערך כאשר ברוב הכלים, כל טיפול שני הוא טיפול גדול שמצריך החלפת רצועה ויכול ליקר את העסק. טיפול במוסך טוב ומומלץ יכול לשמור על חיי הכלי וגם יעלה פחות ממוסכים מורשי יבואן.
2. הוצאות ראשוניות - מעבר להוצאות על קניית הכלי, ביטוח, רשיונות וטסט, קח בחשבון הוצאה חד פעמית על ציוד בטיחות.
קסדה היא כמובן חובה. בארץ כל קסדה שנמכרת היא עם תקן. ההבדל במחירים נובע בעיקר מאיכות חומרים, נוחות ועמידות לאורך זמן. קח בחשבון הוצאה סביב ה-500-600 ש"ח לקסדה סבירה. וגם שכל חמש שנים רצוי להחליף קסדה גם אם היא לא נפגעה כי החומר סופג האנרגיה בתוך הקסדה מתיישן ומאבד את התכונה הסופגת שלו. אם הקסדה נפגעה בתאונה - חובה להחליף.
מעבר לקסדה הציוד הבסיסי שרוב הגולשים פה מאמצים זה מעיל רכיבה וכפפות ממוגנות.
המהדרין (והלא עצלנין) מקפידים גם על מגיני ברכיים.
בסך הכל בסעיף הזה מדובר בהוצאה נוספת של כ-1500-2000 ש"ח, תלוי ברמת ההשקעה בציוד.

בשורה התחתונה, לדעתי עדיף 125 סמ"ק, אפילו אחד ישן ופשוט על 50 סמ"ק.

Axiel

New member
עניין הבטיחות

אם לא איכפת לך לסכן את עצמך ולנסוע נטו עם קסדה, סביר להניח שתזיע פחות מאשר על האופניים אבל הבטיחות שלך צונחת.

מבחינת אופניים חשמליים, זה נכון שיקח לך יותר זמן להגיע איתם אבל אם אתה לא מתאבד ויורד לכביש, הבטיחות על האופניים לא פחותה מהולך רגל.

על האופניים אתה עוצר באדום ואתה לא עושה שום מאמץ בזמן נסיעה בדיוק כמו על קטנוע ואתה לא מחוייב בקסדה.

סה"כ יש סיבה שקטנועי 50 סמ"ק נעלמו וזה לא נטו בגלל הרשיון. אופניים חשמליים לא דורשים רשיון, לא צריך קסדה ואפשר לנסוע איתם בכל מקום בלי להתחשב באף חוק (גם על כביש מהיר, ממה שראיתי).

madmongo

New member
תודה לעונים - המשך

אציין שכבר יש לי את כל ציוד הרכיבה מהשנים שרכבתי על150 סמק, ושכמובן שלא אעז לצאת עם 50 סמק לכביש מהיר. גם 125 לא כזה מלהיב בכביש מהיר.

לבועז, אופניים חשמליים דורשים חשמל להטענה, ותיקונים פה ושם. גם הסוללה לא מחזיקה יותר משנה-שנתיים והיא יקרה. לכן 50 בחודש בערך.

כיוון שאופניים זו האופציה הזולה ביותר, נראה לי שאתחיל איתה. אם לא יהיה טוב אעבור ל3 או 4.

לגבי 50 סמק - יש כלי מומלץ באופן בולט? ושלא יהיה מסריח?

gsxr77

New member
ה-50 סמ"ק היחיד שיהיה ברשותי מתישהו הוא ה-

RV האגדי של סוזוקי. ולא, הוא לא בשבילך.
רד מה-50 סמ"ק וקנה מובי 125 במחיר נמוך עם אמינות מפליגה.
(אין דו"פ לא מסריח, כולם מעשנים שמן, ובסופה של רכיבה תריח אותו על בגדיך וגם שאר היושבים סביבך)

ch561

New member
לא יודע לגבי מומלץ

כי לא בטוח שהוא יהיה יותר מהיר מהאופניים החשמליות שלך.

אבל יש 50 סמ"ק 4 פעימות בארץ, בעבר נמכר בארץ מיו 50 סמ"ק 4 פעימות ובמקרה שלו לא יהיה לך ריח לבגדים.
ראיתי אחד כזה לידי ברמזור לא מזמן.

אם פי 3

New member
רעיון מצוין

זול - בלי דלק (עלות חשמל נמוכה), ביטוח כמו 50 סמ"ק, שקט ויעיל.

למי שטווחי הנסיעה שלו קצרים, ואין לו צורך בשימוש אקראי רב יותר, קטנוע חשמלי יכול להיות פתרון מצוין.

Axiel

New member
אופס.. חשבתי שראיתי אופניים.

כן, רעיון מעולה אם יש לו את האפשרות להטעין בבית.

למעלה