קטנוע 50 סמ"ק

tomcoh88

New member
קטנוע 50 סמ"ק

שלום רב,

אני מעוניין לרכוש קטנוע 50 סמ"ק או אופניים חשמליות עבור שימוש בסיסי אחד בלבד - הגעה לרכבת וחזרה ממנה. המרחק מביתי לתחנת הרכבת הוא 5 ק"מ.

אני נוטה שלא לרכוש אופניים חשמליים כיוון ש-2 ק"מ מתוך ה-5 ק"מ הינם בכביש בין עירוני ואני חושש שהשול צר ומסוכן מדי עבור אופניים חשמליות (מקטע בכביש 444).

האם חלופת הקטנוע טובה יותר לדעתכם?
אשמח לקבל המלצות על קטנועי 50 סמ"ק עבור הצורך הספציפי הנ"ל.

תודה רבה !

פרארי1

New member
השיקול שלך נכון

הבעיה ששוק קטנועי ה-50 מת, כבר שנים שאין כלים חדשים שנמכרים ולכן ההיצע הוא של כלים ישנים, לרוב מוזנחים, שגם הם לא חגיגה גדולה על כביש בינעירוני סואן.
למעשה, גם כשהיה שוק חי של 50, הם לא הורשו לעלות על כבישים מהירים, אם כי בשלב מסויים האיסור בוטל, אבל זה היה כבר כשהשוק היה בגסיסה.

אני מניח שהשיקול שלך הוא עלויות נמוכות - אופניים יהיו זולות משמעותית הן בקניה, הן בתחזוקה ואין תשלום על ביטוח (סוגיה בעייתית, אבל זה המצב).
אם בכל זאת אתה מעדיף כלי ממונע ושוקל בצורה נבונה את עניין הבטיחות, עדיף ללכת על 125 סמ"ק.
אמנם הביטוח יקר יותר, אבל יש היצע אדיר של כלים שתפורים על הצרכים שאתה מגדיר.
התחזוקה זולה יחסית ואין את ההוצאה על שמן 2 פעימות אותו שורף קטנוע 50, שגם מזהם ומרעיש יותר בדיוק מהסיבה הזאת.

tomcoh88

New member
המשך התייעצות

תודה רבה על המענה.
אשמח ברשותך לשתי שאלות נוספות -
1. האם אתה יודע להגיד לי מה הפערים בין תשלומי הביטוח ל-50 סמ"ק לבין 125 סמ"ק?
2. מה לגבי האפשרות של קטנוע חשמלי? האם היא יכולה לענות על הצרכים שלי?
כאמור הצורך שלי בכלי רכב הוא אך ורק ל10 ק"מ ביום.

פרארי1

New member
קטנוע חשמלי הוא רעיון מצויין

הם לא כאלה נפוצים ולכן לא חשבתי על האופציה, אבל זה יכול להיות מושלם עבורך.
הביטוח הוא כמו של 50 סמ"ק, התחזוקה זולה מאד ויש דגמים, כמו למשל הבליץ 6000, שמקבילים מבחינת יכולת התנועה הבינעירונית לקטנוע 250, למעט טווח הנסיעה, אבל זה לא רלוונטי מבחינתך.

בדיקה מדוייקת של עלויות הביטוח על פי הפרמטרים שלך, תוכל לבצע במחשבון משרד האוצר.
http://car.cma.gov.il/

enigo

New member
444 הוא לא כביש מהיר - הוא בין עירוני. ואם מדובר בשעות הבוקר

אז הוא אפילו כביש איטי מאוד בחלקים גדולים ממנו.
שווה לבדוק אם אין מסלול שלא דורש נסיעה על כביש 444 - אופניים חשמליים זולים משמעותית מכל אופציה אחרת.

למעלה