קטנוע מגמגם

BB bsot

New member
קטנוע מגמגם

(אופו ixmix
) הקטנוע שלי התחיל אתמול לגמגם. זה קרה באמצע נסיעה כשהרגשתי שהוא לא מגיב טוב, ואז בבית כשעצרתי חיכיתי חצי דקה שהוא ממונע והוא נכבה לבד. בעקרון הוא מניע בסדר גמור, וגם היום כשנסעתי איתו לא היו ממש בעיות והוא לא נכבה גם כשעמדתי. מה יכולה להיות הסיבה לדעתכם? אני רק חייבת לציין שכיאה לאישה טיפוסית הוא לא עבר טיפול משהו כמו שנה, אבל הוא גם לא נוסע כ"כ הרבה, חוץ מנסיעות מקומיות ובפעם בתקופה עושה את איזור השרון ת"א. מדובר בפיור 50 שנת 97' עם משהו כמו 14 ק"מ.

אהוד א1

New member
יש הרבה אפשרויות.

בתור התחלה הייתי מחליף פלאג.בתור המשך הייתי אולי מכניס אותו למוסך לבדיקה תקופתית.

BB bsot

New member
וניקוי קרבורטור, וריאטור או משהו

כזה יש מצב שאפשר לדעת לפי זה?

אהוד א1

New member
או משהו.

קרבורטור אחראי על תערובת דלק-אוויר במנוע. וואריאטור הוא הרכיב המניע של הקטנוע,מעין גיר אוטומטי.לכל אחד מהם יש את הטיפולים שמגיעים לו.התקלה שציינת יכולה להגיע גם מכיוון הקרבורטור במידה והוא זקוק לניקוי או במידה ובורג הסל"ד (טורים) לא מכוון טוב. לא נראה לי קשור לוואריאטור שלך.

BB bsot

New member
אין לי ספק (כמעט) שפה אתה צודק.

הקטנוע באמת עובד על טורים גבוהים מידיי. לא יודעת איך זה קרה (אולי כשאבא שלי פירק אותו). ולשאלה נוספת אני יודעת איפה בקטנוע משנים את הטורים, (מעיין בורג בצד שמאל), לא צריך לקחת למוסך בשביל זה נכון? (ציינתי שהוא קינח בבאקפייר כשהוא נכבה?
) ואגב, נסעתי איתו לת"א ובחזרה ולא היתה בעיה.

1ס י נ י

New member
קירטועים

לפעמים קורה שחתיכת שמן שנשרף והפך לגוש באגזוז , או בתא שריפה בראש מנוע, נתפס על האלקטרודה של הפלג, ומקצר, וגורם לקרטועים, ולקושי למנוע לעמוד על טורים נמוכים. אבל מלחץ הקומפרסיה לפעמים הוא עף לאגזוז ונפלט החוצה והכל נעלם כלא היה, או שהוא נשרף ומתכלה, והכל מסתדר, רצוי להוציא את הפלג ולנקות אותו, או להחליפו.

BB bsot

New member
וואלה צודק ../images/Emo163.gif לא שמתי לב אפילו

ואני כמעט משוכנעת שזה היה פיכח

למעלה