קטנוע חשמלי

green48

New member
קטנוע חשמלי

שוקל כניסה לתחום באמצעי זול, ירוק ונגיש-קטנוע חשמלי.
האם יש למישהו נסיון עם הכלים, למיטב יש שניים בשוק: בליץ ובי אלקטריק.
המרחק היומי שלי הוא כ-40 ק"מ, בין רחובות לת"א.
זוהי הודעה ראשונה שלי בפורום

פרארי1

New member
ברוך הבא

אין לי נסיון אישי, למעט רכיבת התרשמות קצרה על הבליץ לפני די הרבה זמן, אבל נראה לי שהוא יכול לתת לך מענה טוב, כל עוד אתה לא באמת צריך טווחי נסיעה גדולים יותר.
יש לך איפה להטעין בעבודה, למקרה שיצוץ בלת"ם ותצטרך עוד כמה קילומטרים?
&nbsp
אני אנסה להביא לכאן מישהו שמתנייד על הבליץ כבר לא מעט זמן, שיכתוב מנסיונו.

green48

New member
תודה על קבלת הפנים

מקום טעינה אפשרית אבל לא על בסיס קבוע, כך שאני מתכוון 'לחיות' על טעינה אחת במהלך יום העבודה.
בלתמים, במידה ויהיו, יהיו בתוך העיר, שם הבנתי שיש לכלים החשמליים יתרון טווח ביחס למצב מחוץ לעיר.

sharon sim

New member
קטנוע חשמלי - בליץ

קודם כל המלצה - רכיבת נסיון.
אני רוכב במהלך השנתים האחרונות על הדגם הגדול יותר שנקרא 6000 כ- 40 ק"מ ביום - פרט ל"טיפול" כל 4000 ק"מ אין כל הוצעה כספית (וגם אז מדובר על 250 ש"ח..)
בסך הכל עושה את העבודה...

green48

New member
ירוק לגמרי

מאחר וטרם קיבלתי את הרישיון. הטסט בשבוע הבא... איני יכול לעשות רכיבת ניסיון. רכיבת הרכבה עשו לי והתחושה היתה טובה מהצפוי, גם במהירות של 110 על השעון. הרבה מעבר לציפיות שלי. יציב, שקט והתאוצה מרגישה חלקה וחזקה מהמטר הראשון. חשוב לציין, שהכלי היה מצויד בבקר החדש יותר, שאמור להיות עדיף על הדור הראשון. בנזין 125,נראה לי לא רלוונטי, בגלל העלויות והביצועים הגדולים וגם הרצון שלי לא לזהם ולהרעיש. אתה מבלה מחוץ לעיר עם הכלי? איך התחושה שלך?,

rusti james

New member
החילזון מן השפן! לא קשור לחשמלי, קשור לדו גלגלי

עד ששרון סים יענה על החלק החשמלי,
&nbsp
את רכיבת המבחן תעשה אחרי שיהיה בידך רשיון (
),
אל תחפז לקנות ואל תמהר להחליט.
אתה בעל המזומן ועליך להגיע להחלטה בלי לחץ.
&nbsp
בדוק,
האם הוא מתאים לך - נוח לישיבה, נוח להחזקה, כבד/קל, גבוה/נמוך מדי...
כל זה ישפיע על הרכיבה שלך.
אם אתה ממש לא מוכן לזהם את הסביבה (שאפו
) אל תיקח רכיבות על מנועי בעירה פנימית.
אם אתה לא כ"כ רדיקלי, קח כמה - הונדה ויז'ן למשל יהיה חלש יותר מה125'ים היות ונפחו קטן מהם וכן הוא מוגבל במחשב המנוע כדי לחסוך, למשל.
&nbsp
חוצמזה - יש גם את ה ZERO - אופנוע חשמלי
ששווה לך למדוד גם - ולו לשם ההתרשמות וההשוואות...
מודה ומתוודה - אני שוקל אותו מאוד מאוד בתור הכלי הבא שלי

rusti james

New member
אה, עוד דבר חשוב

- ברכיבת המבחן נסה לפחות חלק מהדרך שאתה מתעתד לעשות ביומיום, אם לא את כולה.
כך תוכל להתרשם בדיוק כיצד זה יהיה...

green48

New member
ה'אפס' הזה יקר ומחוץ לטווח התקציב .

במקרה הזה, לשמירה על הסביבה יש ערכים כלכליים ממשיים.

sharon sim

New member
נסיעת מבחן

מסכים עם rusti james :
נסיעת מבחן רק אחרי שתוציא רשיון - המלצה חמה מאד על נסיעה בתווך שלך (אני בזמנו ביקשתי וקיבלתי).
ה- ZERO אכן יותר טוב בהרבה אך יקר בהרבה..
וגם כבל מאריך - מומלץ.
&nbsp

האם אכן החיים שלך דבש?

שאל את עצמך, עד כמה אתה בטוח שאכן כל הנסיעות שלך יהיו בתוך אותם 40 (80?) קילומטרים יומיים.
אני יודע, שלפחות לגבי עצמי, אחת לכמה שבועות, יש איזו עז. נניח, איזה עניין משפחתי, ואני צריך לקפוץ מהעבודה, בדרך הביתה, לעיר סמוכה. לא משהו היסטרי, רק 20 קילומטר. מה שמוסיף לאותו יום, עוד 40 קילומטר.
עם מנוע בנזין, אני עושה 250 קילומטר למיכל בלי למצמץ. ובמקרה הצורך אני מתדלק בכל פינה, וזה לוקח 5 דקות. אז אין בעיה עם כל עז שעלולה לצוץ.
&nbsp
מה יקרה עם עז כזו, עם קטנוע חשמלי? (כמובן שזו סתם דוגמא, ויש עיזים במגוון גדלים...).

green48

New member
עיזים רועות באחו

שוב תודה לכל המתעניינים והמגיבים.
לאור מחקר ושאלות של ששאלתי חברים בשר ודם ולאור מה שכתבתם, אדחה את החלטתי עד לנסיעה אמיתית בתוואי הדומה לתוואי היומי הצפוי לי, שאגב, אורכו הכולל נמוך מ-45 ק"מ.
יתרת הק"מ שיש בכלי עומד על כ-40 ק"מ נוספים. לפיכך, התיכנון ונשיאת כבל מאריך, יהפכו לשגרה נוספת שלי
.... חמישים דקות של טעינה אמורות להחזיר עד כ-80% מהטווח
חוץ מזה שאנחנו מחזיקים עוד שתי מכוניות בנזין, בבית עם 4 נהגים, שהם יעשו את הבלתמים

למעלה