קטנוע או דוש?!

מאיויוXD

New member
קטנוע או דוש?!

היי אני בת 17, עברתי טסט לפני חודש ועכשיו אני בעיצומו של תהליך חיסכון למען האופנוע/קטנוע הראשון. הייתי בטוחה בגלל מלא אנשים שהמליצו, חברים והפורום וכו', שאני יקנה טייפון 50 בגלל התקציב וכי הוא הכי אמין נוח וכו.. בזמן האחרון התחלתי יותר ויותר להתעניין בד"ושים כמו 50DT של ימאה למשל.. וכן אני מודעת לכל הסיפור שלו, שהכלים הכי חדשים בארץ הם מ2006 וזה. הקטע זה שהמחיר שלו מתאים לי בול והוא ניראה מעולה , לפי הסיקורים הוא אמין ונוח.. קיצר ממש עושה לי את זה :) השאלה שלי - כדאי לי להתחיל איתו בתור אופנוע ראשון? או ללכת על הטייפון וזהו.. תודה

בנדיטון

New member
ללא ספק כדאי ללכת על אופנוע

באופן כללי, שתדעי, אופנוע בטיחותי יותר מקטנוע מכמה סיבות כמו לדוגמא קוטר ג'אנטים גדול ושלדה טובה, ולטעמי DT גם יהיה הרבה יותר מהנה מטייפון. מה עוד שגם תוכלי לטייל קצת בשטח, ושם תלמדי המון על שליטה נכונה בדו"ג, כמובן שהדבר ישליך בצורה ישירה על צורת הרכיבה שלך בכביש, כי פשוט תשלטי על האופנוע טוב יותר ולא תבהלי כ"כ בקלות ממצבים מסויימים כמו איבוד אחיזה לדוגמא. את תיהני, לכי על זה. רק חשוב לבדוק את האופנוע במוסך ולראות שמצבו הכללי תקין ולא מצריך התעסקות והשקעה גדולה. בהצלחה!

gilbola

New member
הכל נכון פרט למשפט הראשון שלך.

האופנוע לא מסוכן וגם לא הקטנוע- זה הרוכב או הרוכבת. רק באהבה

מאיויוXD

New member
כן

רוב הכלים והביטוח יקרים יותר בהשוואה ל50ים. שקלתי הרבה מאוד ורוב הסיכוים שאני קונה 50 אלא אם כן אני ימצא 125 ממממש זול ואמין (לא ניראהלי יקרה)

gray

New member
קטנוע 125 שנת 2006

יהיה נבלה, אבל עדיף על 50CC מאותה שנה (גם הוא נבלה) בד"כ. מבחינת מחיר, כולם די זולים.

למעלה