קטנועים

mokka771

New member
קטנוע

מתי הוא יצא לשוק?
יש לו מערכת קירור?
הוא יוכל לעבור את ה 100 קמש?
יש לו מקום מתחת למושב לאיחסון קסדה?
ומקום בין הרגליים לנשיאת חפצים למקרה הצורך ?
אם יענה על כל אלו אז הוא יהיה בין הראשונים שארצה לנסות אני רואה גם שיש לו גלגלים די גדולים שזה עוד קריטריון נוסף שהסתכלתי עליו

ch561

New member
הוא יצא לשוק ב 2010

אאל"ט.
אבל לפני זמן לא רב (כחודש) הגיע הדגם החדש, ששונה מהקודם בלא הרבה. קצת נגיעות קוסמטיות ועוד משהו במנוע שגורם לו להיות יותר חסכוני (מסופר חסכוני שהיה גם ככה).
הקטנוע הזה הוא רב מכר באירופה, לכן הונדה לא שינתה הרבה ברענון האחרון.

כן הוא מקורר מים
כן עובר 100
מקום מתחת למושב יש לו, הכי טוב ללכת עם הקסדה שלך ולראות האם המושב נסגר.
אין לו מקום בין הרגליים, כי שם עוברת השלדה במקרה הזה.
אם את לא שוקלת להחליף קטנוע מהר (אולי תמכרי לפני הצבא), אז תקני הונדה. אם את חושבת לא להחזיק לתקופה ארוכה, תקני מה שבא לך בעדיפות על הג'וי רייד, כך שתוכלי למכור אותו הכי מהר שיש.

mokka771

New member
קטנוע

אני באמת לא שוקלת להחליף לפני השירות
והכלי הזה תפס את תשומת ליבי מה גם שראיתי אותו היום במציאות והוא בול תפור במידות שלי לא גדול מידי לא קטן מידי גלגלים סבירים לגמריי ולוק כולל יפה בנוסף כבר ליתרונות שכבר יש לו

ch561

New member
אם זה דו"ג לתקופה ארוכה

אין כמו הראש השקט שיש לך עם האמינות של הונדה.
זה לא שהשאר לא אמינים, אבל ההונדה כנראה יהיה יותר אמין.
החיסרון בהונדה זה מחירי הטיפולים הגבוהים, אבל אם את מטפלת לא במוסך הראשי אני מאמין שניתן להוזיל עליות בצורה נכרת.

רק עוד משהו קטן, עושה רושם שאת חושבת שתשיטי בכביש ב100 קמ"ש עם ה PCX או כל קטנוע 125 סמ"ק אחר, זה ממש לא הולך לקרות. הם לא בנויים למהירות שיוט כזאת, את תשיטי על 90 אולי 95 ומידי פעם תגיעי ל 100 קמ"ש (ואם הכביש מספיק ארוך אז אולי גם יותר). זה בכל זאת 125 סמ"ק.
במהירות סופית המנוע צועק והקטנוע כבר מווברץ וזה לא נעים לרכוב ככה, לפחות לדעתי.

mokka771

New member
קטנוע

כן .. מקסימום לנסיעות ארוכות אקח אוטובוסים בנתיים אקנה את הקטנוע הזה לפחות לנסיעות בתוך העיר הוא יהיה שימושי
ומה ההבדל בין מוסך ראשי לשאר המוסכים ואיזה טיפולים הוא מצריך ?

yuvalc7

New member
לא תמיד כדאי ללכת על מותג

לא תמיד רכישת מותג מוכר שווה את המחיר שאנחנו משלמים אחר כך במוסך,למותג יש המון כוח שיווקי,יש מספיק קטנועים 125 סמ"ק שכרגע הם לא מותגים עם איכויות לא פחות שוות, עשו על זה המון כתבות השוואתיות 1http://www.fullgaz.co.il/home/p/68997/

anigodin

New member
מוסיף לכל מה שאמר CH561

יש לי את ה-PCX כשנה.
כלי נהדר, יציב, שקט (הנעה שקטה להפליא).
חסכוני מאוד בדלק - אני מגיע ל-38-39 ק"מ לליטר כשרוב הנסיעות שלי בעיר עם גיחות קצרות באיילון גם לא בשעות העומס.
בגרסה הראשונה שהגיעה לארץ הייתה הגבלה אלקטרונית על המהירות ל-100 קמ"ש. הונדה בארץ טוענים שהדגמים החדשים לא מוגבלים יותר אבל מנסיוני (וייתכן שאני פשוט לא הצלחתי), אי אפשר לעבור את ה-108 קמ"ש על השעון.
בגלל זה אני לא בטוח שהייתי ממליץ לנסוע איתו בכבישים מהירים על בסיס יום-יומי.

אני הוספתי לו ארגז של 37 ליטרים ואין לי שום בעיית מקום. לא חסר לי העדר המדרס השטוח בין הרגליים.

mokka771

New member
קטנוע

נשמע סבבה לגמריי
יש לו הילוכים או שזה אוטומט?

אם פי 3

New member
קטנוע או אופנוע?

חלק מהכלים שאת מדברת עליהם הם לא קטנועים אלא אופנועים.
זה אומר תנוחת ישיבה אחרת, מבנה אחר, ללא שטח אחסון (אלא אם מוסיפים ארגז, אם אפשר) וגם הילוכים - כשאת, מן הסתם, לומדת על קטנוע אוטומטי.
זה לא בשמיים ללמוד לתפעל הילוכים, אבל אני מניחה שעוד אין לך רשיון רכב, וזה אומר שהאתגר הגדול שלך בתקופת הרכיבה הראשונה (גם אחר כך, ובכל זאת אחרת) זה ללמוד איך מסתדרים בתנועה - ואני מציעה לך לשקול (גם בהתאם להיכרות שלך את עצמך - עד כמה קל לך ללמוד דברים טכניים/מעשיים) אם נכון לך להוסיף אתגרים נוספים מיד על ההתחלה.

mokka771

New member
קטנוע

מודה שאופנוע מושך יותר מאשר קטנוע אממה בהתחשב בגילי זה לא אפשרי ובכלל עדיף לי להתחיל מקטן ולהמשיך לגדול בכל זאת זה רכב דו גלגלי אולי מתישהו אני אצטרך כבר רכב מסיבות אחרות למרות שדו גלגלי תמיד ישאר המעודף בשבילי
כך שכן יצר שהתלבטתי רבות בין קטנוע לקטנוע דמוי אופנוע אבל אני אלך על קטנוע כרגע

אם פי 3

New member
חוקית, מותר לך לרכב גם על אופנועים

בתנאי שהם בהספק המתאים לרשיון.
למרות שלא למדת.
כאמור, לדעתי, בתור כלי ראשון, הבחירה בקטנוע נכונה, אבל נראה לי שאת לא ממש סגורה על ההבדל, כי לעשות רכיבת מבחן על ה-msx, שהוא אופנוע, זה אומר לרכב עם הילוכים, בפעם הראשונה... (את יודעת איך הילוכים עובדים, עם הקלאץ׳ וכל זה?)

mokka771

New member
קטנוע

אבל קטנוע רגיל וקטנוע דמוי אופנוע לא אמורים להיות אותו הדבר ?
אין לי מושג מה זה הילוכים ובכלל איך להתנהל עם זה מה שאומר שארד מהרעיון על לצאת איתו לרכיבה חבל אבל ניחא גם קטנוע יספיק

אם פי 3

New member
מה זה קטנוע דמוי אופנוע?

יש קטנועים, שעליהם רוכבים בישיבה כמו על כסא, ורובם אוטומטיים, ויש אופנועים, שעליהם רוכבים בישיבה כמו על סוס, ורובם ככולם עם הילוכים.
גם את אלו וגם את אלו, יש בכל מיני גדלים פיזיים, נפחים והספקים, מזערוריים של 50 סמ"ק ועד מפלצות של 650 סמ"ק ויותר (בגדולים יש יותר אופנועים).

mokka771

New member
קטנוע

הכוונה שלי עם דמוי אופנוע היה לקטנועי 125 סמק שפשוט נראים כמו אופנוע רגיל במראה אך הנפח הוא לדרגה שלי כמו ב CBR 125 וכו

פרארי1

New member
ה-CBR הוא לא קטנוע שנראה כמו אופנוע

הוא אופנוע.

אגב, נסי לכתוב הודעות עם כותרת יותר משמעותית, זה יכול לעזור ליותר אנשים להתייחס לשאלות, אם הם רואים כותרת שמדברת על משהו שהם מבינים בו.

mokka771

New member
לקחתי לתשומת ליבי

אה הבנתי זה פשוט אופנוע של 125 סמק ולהבא אמקד לכותרת יעילה יותר
וכאן צרור השאלות שלי תם עד שאחזור לסיבוב נוסף
תודה על המענה והעצות :)

פרארי1

New member

נשמח להמשיך לעזור בכל שאלה שתעלה

למעלה