קטנה נניח ויש לי נקודה, x0, y0 ויש לי שיפוע, m ויש לי מרחק, k איך אני יכול למצוא את נקודת היעד?
U Ultra Spidey New member 12/8/06 #1 קטנה נניח ויש לי נקודה, x0, y0 ויש לי שיפוע, m ויש לי מרחק, k איך אני יכול למצוא את נקודת היעד?
D De-Panther New member 12/8/06 #2 נדמה לי שהחישוב הוא../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif המיקום ועוד (שיפוע כפול מרחק) תתקנו אותי אם אני טועה ורוב הסיכויים הם שאני טועה
נדמה לי שהחישוב הוא../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif המיקום ועוד (שיפוע כפול מרחק) תתקנו אותי אם אני טועה ורוב הסיכויים הם שאני טועה
F freak2100 New member 12/8/06 #3 אפשר בטריגונומטריה ואפשר בגיאומטריה אנליטית באנליטית זה הולך ככה יש לך x0,y0 ויש לך את הנקודה שאתה מחפש x1,y1 אתה יודע שהמרחק הוא k ולכן: (x0-x1)^2+(y0-y1)^2=k^2ואתה יודע שהשיפוע הוא m ולכן: (y0-y1)/(x0-x1)=mעכשיו יש לך שתי משוואות עם שני נעלמים, תהנה. הדרך הטריגונומטרית יותר פשוטה... יש לך את השיפוע m ולכן יש לך גם את הזוית שזה arctan(m)נקרא לזה α אז החישוב הוא: x1 = x0+k*cos(α) y1 = y0+k*sin(α)
אפשר בטריגונומטריה ואפשר בגיאומטריה אנליטית באנליטית זה הולך ככה יש לך x0,y0 ויש לך את הנקודה שאתה מחפש x1,y1 אתה יודע שהמרחק הוא k ולכן: (x0-x1)^2+(y0-y1)^2=k^2ואתה יודע שהשיפוע הוא m ולכן: (y0-y1)/(x0-x1)=mעכשיו יש לך שתי משוואות עם שני נעלמים, תהנה. הדרך הטריגונומטרית יותר פשוטה... יש לך את השיפוע m ולכן יש לך גם את הזוית שזה arctan(m)נקרא לזה α אז החישוב הוא: x1 = x0+k*cos(α) y1 = y0+k*sin(α)