קטלוג בולים

angie007

New member
קטלוג בולים../images/Emo41.gif

היי, סבא שלי (זכרו לברכה) השאיר לנו את אוסף הבולים שלו. האם מישהו יודע איפה אפשר (או כדאי)לקנות קטלוג בולים כדי להעריך אותם,ברשת או בחנויות (אין לי מושג איפה יש חנויות בולים ועל איזה מהן אני יכולה לסמוך...).אני פשוט מעדיפה להעריך אותם לבד ולא לשלם למישהו.... אגב, מדובר בבולים שרובם ממדינות מזרח ארופה ומדינות ערב.... אני אודה לכם על עזרה...

לא ממש רציני להעריך לבד.

מחיר הקטלוג, בהנחה שתצליחי למצוא את מחירי הקטלוג לבולים, לא משקף את ערכם האמיתי, כי בדרך כלל יש הבדל מהותי בין המחיר בקטלוג לבין המחיר שאפשר לקבל כשמוכרים. צריך גם להבין מה מצב הבול, ואם אין בו פגמים שמורידים את ערכו לעיתים לחלוטין. כדי למצוא מחירי קטלוג לבולים מחו"ל יש כמובן לבדוק בקטלוג של בולי אותן מדינות. בנוסף, צריך לדעת להשתמש בקטלוגים האלו - זה לא פשוט כמו שזה נראה. אם מדובר באוסף שאפשר לקחת לנסיעה - כדאי לפנות לאחד מהסוחרים האמינים, הם בדרך כלל מוכנים להעריך ללא תשלום. אם מדובר באוסף גדול עד כדי כך שלא ניתן לקחת מהבית - חלק מהם יסכימו לבוא אליך. בכל מקרה, לדעתי הערכה לבד על ידי מי שאינו בקיא, משולה לדעתי לנסיון לסתום לעצמך חור בשן, אם את לא רופאת שיניים.

angie007

New member
טוב, תראה...

קודם כל, אני יודעת שהמחירים בקטלוגים אינם משקפים את המחיר האמיתי של הבול, גם אם הם במצב מדהים. לגבי כל הדברים האחרים - דווקא קיוויתי ללמוד משהו במהלך ההערכה, היום יש לנו גישה להמון מאגרי מידע, אם זה אינטרנט, ספרים וכו'. מי יודע - אולי אני אחליט להשאיר את האוסף בסופו של דבר.... מה לעשות, אני לא חזקה במיוחד בקטע של לסמוך על מישהו אחר שיעשה זאת בשבילי ולא נראה לי שלמישהו יש אינטרס להעריך כמות אדירה של בולים בחינם. מצד שני, אם אתה מכיר מתנדבים - אתה מוזמן לשגר אלי אי מייל ל: [email protected] ו.....תודה על הדאגה

את קטנת אמונה.

לבולאים יש כמה תכונות מוזרות שמאפינות אותם. אחת מהן, שהם אוהבים להסתכל על אוספים, לא רק שלהם אלא גם של אחרים. זה מן כזה חיידק שלא עובר. כל אספן רציני ישמח לראות את האוסף שלך ולספר לך כל מה שלא ידעת עליו ותהיי מוכנה לשמוע. יתר הדברים, שלחתי לך במייל.

coincollector

New member
תלוי לאיזו מטרה

אם אתה צריך הערכה לצרכי ביטוח, או בשביל לקבל מחיר מכירה "מדויק" (בהנחה שיש דבר כזה) אז באמת צריך לפנות למומחה. אני התרשמתי שהשואלת פשוט רוצה לקבל מושג על מה שיש לה, מה נחשב נדיר יותר ומה נדיר פחות, ולחקור וללמוד קצת את הנושא. אם זו המטרה, אין כמו לשבת לבד עם הקטלוגים ולצלול פנימה.

רן, אני חולק על דעתך.

"לצלול" לתוך קטלוגים אינו דבר פשוט. אנחנו שרגילים לזה, לעיתים שוכחים שכל הקטלוג בנוי מאוסף של קיצורים, סימנים, ומההנחה שאנחנו יודעים מה ואיפה לחפש בהם. נניח שיש לה בול כחול, מרוסיה, עם פרצוף של מישהו בלתי מזוהה ושיניים רק בשלושה צדדים. איפה היא תתחיל לחפש בקטלוג? תעבור עמוד עמוד ותחפש את התמונה? ואם זה דווקא בול שהתמונה שלו איננה בקטלוג, כי הוא אחד מסידרה ארוכה? ונגיד שהיא תמצא - יכול להיות שהיא תבין שהמחיר הוא איקס, בזמן שמחיר איקס הוא עבור הבול הרגיל ואילו זה שיש לו שינון רק בשלושה צדדים הוא נדיר במיוחד, ומופיע בתור הערה בצד? בקיצור, הקטלוגים אינם מיועדים לצלילה חופשת, אלא לצלילה מודרכת, לפחות בהתחלה. אני בהחלט מסכים שמי שיש לו רצון ללמוד ולהעשיר את ידיעותיו - הקטלוג הוא בהחלט מקום טוב לבקר בו.

beni165

New member
אני נאלץ להסכים עם רן

נכון ש"צלילה" לקטלוגים היא לא דבר קל, אבל ביא הדבר האמיתי. אני זוכר את קטלוג המטבעות הראשון שקניתי, בלי שום מושג ועם המון טעויות לפני זה "צללתי" לתוכו, אמנם לקח לי המון זמן אבל התענוג בסופו של דבר גדול. למשל לאתר את המטבעות הערביות (ולגלות ש-1300) זה לא כל כך ישן כמו שחשבתי בגיל 10.... או המטבעות מהמזרח, ללמוד על שיטות הספירה השונות שלהם, ואת הספרות השונות של כל מדינה, ולחפש ולחפש. היום אני מוצא מטבע מבוקש בקלות. והכל תודות ל"צלילות" מהעבר. אמנם מדובר על בולים אבל נראה לי שזה דומה.

או קיי, שכנעתם אותי...

נכון, הסיפוק בסוף הוא משהו שאין לו תחליף. אבל מוכרחים לקבל עזרה או הדרכה ראשונית ממישהו. ונכון, עד היום, אחרי עשרים שנות איסוף, אני עדיין מגלה מפעם לפעם כמה אני לא יודע על קטלוגים...

angie007

New member
חברה, אתם ממש בסדר ../images/Emo45.gif

תודה על העזרה, האמת היא שאני עדיין לא יודעת מה הולך לקרות עם הבולים האלה כי הם לא רק שלי. אני רק יודעת שלא בא לי כל כך מהר ללכת ולמכור משהו שסבא שלי אסף כל החיים. ז"א גם אם בסופו של דבר אני אמכור אותם - coincollector צודק, אני אכן רוצה לדעת מה יש לי ביד. ובאשר לקטלוגים - אני עוד לא ראיתי אחד כזה בחיים. אולי באמת יהיה לי קשה ואולי בסוף אני אחליט להיעזר במישהו מקצועי, אני לא ראש בקיר אבל מותר לנסות, לא?

לחיי כל מי שמנסה.

הדבר הכי יפה בעיני זה שתשאירי את האוסף אצלך, ותלמדי לאט לאט להבין אותו, ותמשיכי לאסוף, וכשיהיו לך ילדים - תדביקי אותם בחיידק. אני התחלתי לאסוף כי אבי ז"ל אסף בולים, ואני לא היחיד בפורום, ובכלל, שזו הסיבה שהביאה אותו לאספנות. אם תרצי לעיין בקטלוג, בספריית ההתאחדות לבולאות יש הרבה, ותוכלי אולי לשאול אחד או שניים. גם ממני תוכלי לשאול קטלוג, אבל לצערי אין לי קטלוגים של מדינות מזרח אירופה. ולעניין אחר שעולה כאן בין השורות: למה לדעתכם יש הרבה פחות אספניות בולים מאספני בולים? נדמה לי שגם בפורום הזה יש כמעט רק בנים, לא?

למעלה