קטיף עם הילדים

aakk1

New member
קטיף עם הילדים

אולי תוכלו לעזור? אני מעוניין לקחת את הילדים לקטיף של... עכשיו תורכם לעזור . איזה פירות ניתן לקטוף בעונה זו בלבד! והיכן? עדיף מקום פתוח בשבת. תודה

הכי טוב לקטוף בבוסתנים נטושים אבל..

יש שפע של בוסתנים נטושים ברמת מנשה, בפרוזדור ירושלים, בשפלה ובנגב מערבי. הכי קל למצוא אותם אם משיגים מפה מנדטורית של א"י. ליד כל כפר שמופיע במפה היו בוסתנים. אלטרנטיבה לזה הם מטעים וכרמים שמפוזרים בארץ. ענבים, שקדים, אפרסקים, נקטרינות וכו'. מי שאין לו קשרים וחברים במושבים, דרכם יוכל לברר ולקבל רשות לקטוף קצת, נאלץ ללכת למקומות מסחריים. יש קטיף מסחרי/תיירותי במושב לכיש, ליד כרמי יוסף ועוד. באתר של עמותת התיירות יואב יהודה יש מעט מידע על זה.

לי M O R

New member
תבדוק בקיבוץ גבולות

יש להם עצי פרי מכל המינים, ויש להם מסלול קטיף וטיול בטרקטור.ועוד מגוון פעילויות.(בקרוב יתקיים שם פסטיבל תפוחי האדמה אז אולי כדאי לחכות לזה....מומלץ מנסיון חוויה שלא תישכחו). ובקיבוץ רביבים יש להם פעילות ליום שלם שבהם משולב קטיף זיתים, ביקור בחי כיף, אפיית פיתות ועוד...

רותי ע

New member
זיתים זה לא אוקטובר?

ואם יש לך פרטים נוספים על הפסטיבל, אשמח לשמוע...

לי M O R

New member
יש להם שם עצי זיתים שונים

שמפיקים מהם שמן, אם זכור לי טוב יש להם כל הזמן קטיף. לגבי הפסטיבל עובדים על "ההפקה" בימים אלו, הכוונה שיצא לפועל בסוכות, וכמובן שאעדכן את כולם. שנה שעברה היה מדהים ומאוד מוצלח. וגם יש פרסומות בתקשורת על כך.

רותי ע

New member
אז אני סומכת עלייך שאם נפספס

את תזכירי לנו

זיתים למאכל באוקטובר, לשמן בנובמבר

המסיק מאכל מתחיל באוקוטובר, כשהזית ירוק. אז מקבלים זיתים בחומץ או במלח. זיתים לשמן מוסקים כשהם סגולים, בנובמבר בצמבר, כשהזיתים שחורים ומצומקים, קוטפים שוב למאכל. אז מקבלים זיתים מיובשים במלח. זיתים שמוצאים בסופר, שחרורים וחלקים, הם זיתים שהושחרו בחומרים כימיים.

רותי ע

New member
../images/Emo45.gif טוב לדעת

כי יש לי עץ ענקי עם טונות של זיתים. מחכה כבר לאוקטובר....

רותי ע

New member
בעונה הקודמת עשיתי פעם ראשונה

זיתים. קופסא קטנה. יצא מדהים. הפעם רוצה לעשות כמות גדולה. אתה יודע איפה קונים את הג'ריקנים הענקיים? ובטח שרוצה לדעת איך עושים שמן זית. נעשה מזה חוויה עם הילדים.

למעלה