קטין נלווה - שאלה

קטין נלווה - שאלה

שלום רב, אני נשוי לאזרחית זרה מרוסיה, לשנינו יש בן שנולד לפני 7 חודשים (קיבל אזרחות ישראלית לאחר בדיקת רקמות). לאשתי יש בת מזוגיות קודמת (בת 3 שנים בקרוב), לאחרונה, אביה של הילדה הסכים וחתם על הסכם נוטריוני ברוסיה על הסכמתו למעבר של הילדה לישראל, ואולם לא הסכים לחתום על הסכם נוטריוני על כך שהילדה תקבל אזרחות ישראלית, השאלה שלי - מה קורה במצב כזה? מה האפשרויות שעומדות בפנינו בארץ? תודה!

plastikman7

New member
תשובה

מהניסיון... ראשית סביר להניח שיבקשו שהאב יזומן לחתום בפני הקונסוליה של ישראל ברוסיה ולא יסתפקו בתצהיר (אצלנו זה היה ככה) &nbsp שנית, ניתן לבקש לקבל בסוף הליך המדורג מעמד של תושב קבע ולא אזרחות.

אני יודע שכאשר האב יקבל מכתב

יש תקופת המתנה של 6 חודשים לתשובת האב, באם מסכים או לא ְְְְְשהבת תקבל אזרחות. נשאלת פה השאלה, מה משמעות תושבות קבע? האם לעולם לא תקבל אזרחות? &nbsp

plastikman7

New member
אתה צודק בקשר ל 6 חודשים אבל..

אתה צודק שלפי הנוהל מדובר ב 6 חודשים. אנחנו גם חשבנו ככה. הגשנו למשרד הפנים תצהיר עם חותמת אפוסטיל והם עדיין דרשו שהאב יזומן לחתום בפני הקונסוליה. יכול להיות שבלשכה שלך ילכו לפי הנוהל. בכל אופן אחרי שהאב חתם סגרנו את הסיפור. &nbsp תושב קבע נבדל מאזרח בזה שהוא לא יכול לבחור ולהיבחר ואיני יכול לקבל דרכון ישראלי. אין הבדל בשאר הדברים. תושבות קבע יותר קל לשלול מאזרחות. ולעבור מתושב קבע לאזרח על הנייר קל אבל כמו כל דבר בארץ יכול לקחת הרבה זמן.

למעלה