קטונים

מתוקה102

New member
קטונים

שוב שלום לכולם.
לעיתים קרובות, בני מצליח לאזן את עצמו יפה לאחר ארוחה על ידי פעילות גופנית. לפעמים עוברים ימים ושבועות שהוא פועל כך , ולכן ואינו מזריק באותם ימים.(לא ארוך טווח ולא קצר)
פתאום עלה במוחי החשש שמא בכל זאת חסר לו אינסולין בדם ונגרם לו איזשהו נזק שאני לא מודעת לו.
האם זה יכול להיות? האם יש איזושהי התראה של הגוף לנזק אפשרי חוץ מאשר רמות גבוהות של סוכר בדם?
האם הקטונים בשתן מופיעים רק כאשר הרמות של הסוכר בדם גבוהות?
תודה

כל עוד לא אוכלים פחמימות

והסוכר מאוזן לא הייתי מודאג.
&nbsp
ההמלצה הסטנדרטית להתיעץ עם הרופא המטפל

tulkin

New member
אם הוא אוכל ורמת הסוכר מאוזנת

וכל זאת בלי הזרקת אינסולין - רוב הסיכויים שיש לו מספיק. קטונים עשויים להופיע בדם (ואח"כ בשתן) וזה לכשעצמו לא מסוכן או מעיד על בעיה כלשהי. קטונים הופכים למסוכנים ומעידים על בעיה רק כשרמות הסוכר גבוהות מאד - אז יש חשש גדול לחמצת סוכרתית שזה מצב מאד מסוכן. כאמור, כל עוד שבודקים סוכר לעתים מזומנות והמצב טוב, לא הייתי דואג. כן הייתי הולך להתייעץ בדברים האלה גם עם רופא, כמובן.
&nbsp

סיבות לקטונים

קטונית מופיעים בגלל פרוק של שומן בגלל צורך של התאים באנרגיה

הדבר קורה בשתי סיבות:
1. אי אכילת פחמימות
2. אכילת פחמימות אבל אי היכולת של הגלוקוז להיכנס לתאים.

אם בנך מאוזן, הגלוקוז יכול להיכנס לתאים ואין מה לדאוג.
כמובן שאת יכולה להתיעץ עם רופא

מתוקה102

New member
קטונים

כל מה שאתם כותבים נכון גם אם עיקר סיבת האיזון היא פעילות גופנית, ולא איזון מעצמו?

שלום לך

נהדר שאתם מצליחים לשמור עם פעילות גופנית! בגלל שאין לי מידע על מצבו של בנך, אני משערת שיתכן והלבלב שלו עדיין מייצר רמת אינסולין כלשהי, אבל אם יכולת ייצור האינסולין נמוכה מדי - יש סכנה שיפתח חמצת סכרתית. לצערינו, חמצת סוכרתית נובעת מהעדר (או כמעט העדר) של אינסולין בגוף, ובאם בדרך כלשהי בנך לא יכניס פחמימות למחזור הדם (דרך תזונה, או עקב פעילות גופנית) יתכן ומצב של חמצת יתרחש גם אם רמת הסוכר בדם אינה גבוהה מאד, ולכן הדרך הכי טובה לנבא שאינו נכנס למצב של חמצת היא ע"י בדיקת קיטונים בדם (ולא בשתן).
&nbsp
לצערי, אפשר להקלע למצב זה שבו רמות הסוכר נמוכות מאד במשך כמה ימים ולפתע להקלע לקריסה הנובעות מקיטואצדוזיס. בקיצור, המסר הוא שחמצת נגרמת כתוצאה מהעדר של אינסולין בכמות מספקת ולכן אם מדובר באדם שמקפיד על תזונה נטולת פחמימות או על פעילות גופנית, הייתי מציעה לבדוק בכל זאת את הקיטונים בדם, ולו רק כדי להיות בטוחים. יש באתר של מדיקל גפן מבצע למכשיר כזה + 10 סטיקים ב99 ש"ח, ואח"כ אפשר להזמין מאיביי במחיר ממש סביר (כ3 שקלם לבדיקה). כל עוד הוא ככה, הייתי עושה בדיקה אחת ביום, רק ליתר בטחון.
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
חוסר באינסולין

אני מסכימה בגדול עם מה שכתבו לך פה לפני - אם הוא מאוזן אין לך מה לחשוש מקטונים או חמצת.
כיוון שעדיין יש לבנך ייצור עצמי של אינסולין, מה שהוא עושה עובד לו. אם לא היה ייצור עצמי של אינסולין הרקמות התלויות באינסולין לא היו מקבלות את הגלוקוז הדרוש.
מנסיון אישי (
), אם זה היה קורה, הייתם יודעים שמשהו לא טוב. ההרגשה הפיזית במצב כזה היא איומה, גם אם ערכי הסוכר מאוזנים.
&nbsp
ממליצה לך להוסיף את השאלה הזו לרשימת השאלות שלך לפעם הבאה שאתם פוגשים את האנדוקרינולוג.

למעלה