קחו...תהנו...תצחקו

אביטל +

New member
גדול מהחיים../images/Emo6.gif

קצת עצוב כשחושבים על זה, אבל בהתחלה צחקתי

galh

New member
לא מצחיק, עצוב...

אבל בדבר אחד הוא צודק, מספר מילות המפתח (keywords) ב- C הוא באמת קטן, כל השאר זה ספריות.

Mr Boggy Man

New member
סליחה!!!! אני קצת יותר מצודק...

יש שם 23 מילות מפתח אם אני לא טועה... (22 אפילו...לא זוכר) זוהי שפה קטנה!!! ולמה עצוב??? זה טוב שהיא קטנה....יש משהו בC שאי אפשר לעשות??? אני בעד ללמוד שפות קטנות כמו C וסקריפטינג ולא ללמוד שפה ענקית וטפשית כמו VB (שלצערי למדתי
)

cganir

New member
שפת ++C קטנה ?

על מה אתה מדבר ? מי מתכנת היום רק ב ++C ? רוב התכנות היום מתבצע בעזרת ספריות ותוספות, ומי שמתכנת לווינדוס - משתמש בעשרות כאלו, אם לא מאות - משהו שמאד מתקרב, אם לא עובר את VB מבחינת כמות הפקודות.

philips

New member
הממ... האם הגודל קובע...

ובכן.. בדומה לעולם האמיתי , גם בתכנות - הגודל קובע.. אבל ההשוואות קטן/גדול אינן כ"כ רלבנטיות.. ההודעה האחרונה קצת מבלבלת ואולי אף מטעה VB אינה שפה ענקית ומטופשת...ההפך...במישורים רבים ניתן ללמוד ממנה ומהשפעתה על עולם התכנות.. דבר זה אינו עומד בסתירה לכך שעדיף באמת שתחביר השפה , כמות הפקודות הנדרשת לביצוע פעולות וכמות מילות המפתח יהיו מינימלים. דוגמאות לכך ניתן לראות ב CPP,JAVA ועוד ניתן גם להרחיק עוד לכת ולנצל את ה OOP לבניית ספריות רבות וכו´ דבר המעצים את השפה מאוד.. ולגבי "יש משהו ב C שאי אפשר לעשות"..... אז ברור שהתשובה היא לא השאלה הנשאלת רק ... היא מה מחיר הסבל/עבודה שצריך בשביל לבצע דברים ב C מול שפות אחרות דוגמת VB... חג עצמאות שמח..

Mr Boggy Man

New member
אני אתן דוגמא:

לאחר שיתותים רבים באינטרנט, ראיתי תוכנת לפיקוח על סרבר, שנבנתה בשפת C, פרל וכולי... לעומת הFrontPage שנבנתה בAVB, VB או לא יודע (OVB, לא זוכר...) דבר ראשון, לא רק שתוכנת הסרבר שנבנת בשפת C, הרבה יותר טובה, מתוחכמת, ובכללית היא לידה חדשה לתוכנות ניהול הסרברים של העתיד (היא באמת טובה... בקנייצר הרעיון שם דיי פשוט) לעומת הפרונט פייג´. פרונט פייג´ יתקע עם פקודה אחת לא נכונה, ואחרי עבודה של 24\7 עליה היא לא תשרוד הרבה זמן. VB, היא פשוט גדולה מאוד. ומאפשרת לנו להשתמש בהרבה משאבים לכמות קטנה של מידע\תיכנות\ביצוע. ביחס לשפת C. היתרון של VB, היא הויז´ואליות. זה הכל דבר שבואו נגיד ככה: אם הצליחו לבנות "צייר" בC. אפשר גם Visual C (שאני מאמין שכבר יש...להפך אני יודע שיש!!!) בכל אופן, קשה לי להסביר והחום הורג אותי. C, יותר טובה מVB, וVB היא איטית וגדולה. כמובן תלוי איך עובדים איתה...אבל החום הורג אותי אז אני אקצר במילים

galh

New member
כנראה שלא..

בבדיקה מהירה ושטחית שערכתי נראה שהיא נכתבה ב- ++C יחד עם MFC. תבדילו בין שפה למתכנת! מתכנת גרוע יכול לכתוב גרוע בכל שפה. מתכנת טוב יכתוב תוכנה טובה בכל כלי.

לא רק הגודל קובע...

גם זמן הפיתוח קובע! ואם עבדתם כבר במקום מסודר אז אתם בטח יודעים את זה כבר. אני יודע גם VB וגם ++VC ולכל אחת יש את היתרונות שלה ואת החסרונות, אני חושב שזו טעות להשוות בינהן רק על סמך גודל קבצי ההרצה הנוצרים בסופו של דבר, בעיקר כשבימינו מקום האחסון (זכרון/כונן קשיח) הולך ונעשה זול וגדול יותר. פיתוח דברים פשוטים ב-VB לוקח לי לפעמים פחות מחצי הזמן מאשר לעשות אותם ב-VC. רוצים דוגמה פשוטה (ואל תתפסו אותי במילה, זו רק דוגמה) למשל אתם צריכים לייצר דיאלוג כלשהו שמכיל 10 תיבות טקסט, כל אחת עם רקע בצבע שונה, וכל פעם שעומדים עם הסמן מעל תיבת טקסט מסויימת, הוא משתנה לצורה כלשהי קבועה מראש בהתאם לתיבה. ב-VB זה לוקח משהו כמו דקה-שתיים! למי שמכיר. ב-VC צריך לשלוט על צבע התיבות דרך קוד, כי לא ניתן לקבוע את הצבע אופן וויזואלי אלא רק בעזרת קוד. אז צריך גם לבצע הרצה כדי לראות את האפקט. בברכה גיליוטין

galh

New member
חסרות לך כמה מילים

בספר ANSI C של K&R רשומות 32 מילים שמורות (כאשר יש קומפיילרים שמוסיפים עוד כמה מילים). העצוב זה שרשמת ש- "CPP = C" שזה לא נכון בכלל. אין משהו שאי אפשר לעשות ב- C, אני מסכים. אתה תמיד יכול ללמוד שפות נוספות, זה שלמדת שפה כמו VB לא מגביל אותך.

למעלה