קחו המלצה

Cade Foster

New member
קחו המלצה

תפנו תוכניות בימי ראשון בערב (לעיתים שני, כשבערוץ הראשון מחליטים שאנחנו חשובים מספיק) ותתחילו להביא את עצמכם לרוממה.

לא ייקח לכם יותר משבועיים לשכוח את מה שקורה בקבוצת הכדורגל

58-32 במחצית מול הפועל ירושלים, מוליכת הליגה למי שלא יודע.

Benedictus3

New member
בהחלט חוויה מתקנת

לא יודע אם ניקח שוב אליפות. מקווה שכן, אבל גם אם לא - חוויה נהדרת. סמית ורנדל שחקנים נפלאים בקנה מידה ישראלי ואפילו יותר מכך. החיזוק שהגיע באמצע העונה - לא רע. יש כמה חוסרים, אבל גם בלעדיהם זה תענוג.
מה שמציק זו העובדה שבשנה הבאה חלק מהחקנים הנהדרים האלה, ובראשם דונטה, לא יהיו כאן... אני לפחות מקווה שהם לא ילכו לצהבת הזיהומית המחליאה...

Cade Foster

New member
דונטה לא יהיה וזה לא סוד מתחילת העונה

אני לא יודע עד כמה זה יהיה רע, כי הקבוצה תלויה בו הרבה יותר מידי וקבוצה עם מאמן חכם (=מכבי תל אביב, לצערי) תדע להתכונן אליו ובכך לשתק אותנו.

מצד שני, צריך לעשות הכל, אבל הכל בשביל להשאיר את בראיין רנדל (מכבי תל אביב וה״אלטרנטיבה״ הפועל ירושלים לא ייקחו אותו כל אחת מסיבותיה). אני משוגע על השחקן הזה.

מאז שצ׳וברביץ׳ נכנס לחמישייה (והתחיל לקבל תפקיד משמעותי) במקום קוז׳יקרו אנחנו רושמים 2/2 נגד מכבי שמעון מזרחי והפועל ירושלים. זה לא בא להגיד שמדובר פה באיזה עילוי, כי הוא ממש לא, זה בא להגיד שהוא הסנטר הטבעי היחיד בקבוצה וזה נראה כל כך הרבה יותר טוב כשיש מתחת לסל שחקן בגובה 2.12 ולא 2.03 שמתופקד שם בלית ברירה. זה עוד משהו שדני פרנקו למד תוך כדי ריצה בליגה, וזה בדיוק מה ששלושת מאמני הכדורגל האחרונים שלנו לא הבינו אחד אחרי השני - שחקן צריך לשחק במקום הטבעי שלו, לא משנה אם זה על הפרקט או על הדשא!

Benedictus3

New member
קוז'יקרו הוא בחור מקסים

אבל הוא וכדורסל לא ממש הולכים יחד. הנוכחות שלו על המגרש - ברגעים מסויימים - נותנת Good vibes בכך אין ספק, אבל פעולות פשוטות הופכות אצלו למשימות בלתי אפשריות - בעיקר ברגעים מכריעים.
צוברוביץ' חסר יסודות של כדורסל ונראה לי שעם מאמנים יותר רציניים הוא היה מתגבר על חלק מהדברים האלה. אצלו נראה לפעמים שמספיקה עמידה נכונה על המגרש לעשות את העבודה, גם אם ההספקים שלו בהתקפה ובהגנה מבחינה סטטיסטית לא מי יודע כמה.
בכל מקרה - מכבי חיפה צריכה רכז נוסף שיחלק את המשחק עם מורן רוט (אולי שון דאוסן מראשל"צ?) ועוד פיבוט שצוברוביץ' יהיה המחליף שלו.
דונטה סמית ילך - זה ברור - אבל עד שזה יקרה יהיה ניתן ליהנות משחקן שלא רואים בליגה שלנו בכל יום.

דאוסון ורוט זה ממש לא אותה עמדה

והרכזים הישראלים המובילים בליגה כיום שלא בנוקיה או בחיפה, הם לימונד, אפיק ניסים והלפרין. ואני לא רואה אף אחד מהם מגיע להיות רוטציה של מורן רוט.
אולי גוני יזראעלי מחולון(טוב השילוב שלהם כבר הביא אליפות בעבר לחולון)
לגבי דונטה סמית׳ אם לא בnba אז בוודאות באחת מהגדולות של היורוליג. הזר הכי טוב שנחת בישראל ולא שיחק בנוקיה מאז פיג׳יי טאקר(שמככב כיום בסאנס)

Cade Foster

New member
גם השחקנים שאתה ציינת הם לא ממש רכזים

יש מעט מאוד רכזים ישראלים אמיתיים ויש לנו פריבילגיה שיש לנו את אחד מהם (וגם בעונה שעברה היה לנו את הטוב שבהם). גם למכבי ת"א יש רק אחד ולהפועל ירושלים יש 0.

מכבי חיפה צריכה להביא זר לעמדה הזאת של הרכז שיחלק את הדקות עם מורן רוט ויוכל לאפשר חמישייה עם שני מובילי כדור. צריך לשאוף למישהו ברמה של קרלון בראון (אם לא ימצא קבוצה שתשלם לו את מה שמגיע לו אז ללכת עליו בכל הכוח).

מאחר ולעונה כבר מאוחר להחתים זרים

אני מהמר שאם פרנקו יחכה בסבלנות לנפלטי ליגות הפיתוח של הnba הוא ימצא מישהו מספיק טוב. צריך לקחת בחשבון שלא בטוח שהם ירצו לבזבז עמדה של זר כל עוד יש לך ישראלי בכיר שיהיה רוב הזמן על הפרקט. זה לא מכבי ת״א שיש להם מספיק כסף כדי לייבש זרים כמו פאפלוקאס עונה שלמה ביציע/ספסל.
הדבר החשוב ביותר זה שימצאו מישהו שיוכל להחליף את דונטה סמית כי הוא בטוח לא ישאר.

Cade Foster

New member
לא חושב שקוז'יקרו זר לכדורסל

הוא פשוט מבוגר כבר וגמר את הסוס. בשיאו היה שחקן נבחרת לגיטימי ביותר.

מסכים לגבי הרכז הנוסף (אני מאוד מעריך את הכישרון של דאוסן אבל הוא לא רכז והוא צריך להתבגר עדיין. עוד שנה שנתיים אצל צביקה יעשו לו רק טוב) ולגבי הסנטר הפותח.

מצבת הזרים שלנו צריכה בגדול לכלול זר על כל עמדה, או להישאר עם הנינג כגיבוי לגבוהים (עוד משהו שחסר מאוד בארץ) ולהביא את אחד מהחבר'ה שהבחור למעלה ציין כסקנד גארד'ס פותחים כאשר יבזורי מתפקד כשחקן שישי.

Benedictus3

New member
מה קורה עם אופייבו?

הוא הלוא יחלים מתישהו.. והוא נתן חצי עונה לא רעה... הנפילה הזמנית של באיכות המשחק של הקבוצה הייתה אחרי שהוא ורנדל נפצעו...

Cade Foster

New member
חתום רק עד סוף העונה

אני בספק מאוד גדול אם החוזה שלו יחודש אחרי פציעה כזאת ואפילו אם הוא יחזור לכושר שלו לפני כן - אני חושב שהנינג שחקן טוב ובעיקר מתאים יותר למכבי חיפה. אופייבו הוא לא הפיבוט שאתה מחפש, הוא אמנם בגובה המתאים אבל משחק בעיקר רחוק מהסל ודי חלש בהגנה.

הנפילה הזמנית הייתה כשהוא ורנדל נפצעו והיה לנו בור מתחת לסל. כשרנדל החלים והנינג הגיע הקו הקדמי שלנו נראה הרבה יותר טוב, לראייה 129 נקודות משותפות שקלעו שתי הקבוצות שבודאות ישחקו אחת מול השניה בגמר הפלייאוף וכל שאר הקבוצות הן סתם טפילות שינסו להרוס את החגיגה הגדולה... כך על פי התקשורת כמובן...

אגב, אני ממליץ לך לסמן את אילת כסוס השחור

לא אתפלא אם הם יגיעו לחצי או אפילו לגמר. אומנם פתחו את העונה חלש, אבל הם התחברו ונראים מעולה, יש להם מאמן עם ניסיון, וקאדר ישראלים בין הטובים בליגה.

Benedictus3

New member
בואו נקווה לטוב

אבל גם אם לא נגיע לגמר השנה אפשר להתנחם בכך שראינו - ברוב הזמן-- כדורסל משובח ברוממה... מי שחווה אווירה נפלאה ברוממה של אמצע שנות השמונים עם הקבוצה של פיני גרשון שכללה גיבורים מקומיים כמו עדי גורדון, ארי רוזנברג, תומר שטיינהאור ודורון שפע, בשיתוף זרים איכותיים כמו ג'ו בניון וג'יימס טרי - יכול בהחלט להתענג בשלוש העונות האחרונות על ימים יפים הרבה יותר.

בת העיקרון חיפה היא המועדפת עליי מכל הרבעייה

מכבי ת״א זה כמובן מעלה בחילה. להפועל ת״א אני מאחל פירוק ומהר, ומגדל.. טוב הם אף פעם לא יניפו צלחת.
מצד שני פרנקו הוא המאמן הכי פחות טוב מהארבע. ולחיפה חסר סנטר דומיננטי. אולי עכשיו שסופו הורחק זה יוכל להוות יתרון מול מכבי למשל, אבל עדיין אם מכבי מנטרלים את אחד מהשלישייה(יבזורי, סמית׳ ורוט) חיפה תהיה בבעיה.
בתור אוהד חיפה שלא אוהד אותה בכדורסל, היא כרגע הפייבוריט שלי,אבל רק בתור הרע במיעוטו..

Benedictus2

New member
מכבי חיפה כמובן

והצהבת היא מכבי תל-אביב ויריבתה העירונית היא הפועל תל-אביב.
אני יודע שזו טרחנות ואני משתדל להיגמל ממנה בפורומים כלליים אבל בפורום של מכבי חיפה אני מרשה לעצמי לטחון שוב.
למי שנולד וגדל בחיפה - "מכבי" היא רק מכבי חיפה והפועל היא רק הפועל חיפה.

Benedictus3

New member
זו סמנטיקה למי שלא גדל בחיפה

ואינני מזלזל חלילה באוהדים של קבוצות חיפאיות שלא גדלו בחיפה. בכל זאת, ואני מסביר את זה בפעם המי יודע כמה: בשימוש בכינוי "מכבי" למכבי תל-אביב או "הפועל" להפועל תל-אביב כאשר הן לא מתמודדות אחת עם השנייה, יש משום ביטול של קבוצות אחרות שנקראות כך, משל תל-אביב היא מדינה בפני עצמה. זה מגיע לאבסורדים שבהם שדרן טלוויזיה יכול לומר בטבעיות "מכבי הרבה יותר טובה מחיפה" כאשר משודר משחק של הצהבת הזיהומית נגד מכבי חיפה, או משהו עוד יותר אבסורדי שבדרבי חיפאי מכבי חיפה מכונה על ידי אותו שדרן "חיפה" והפועל חיפה המסכנה - מה יהיה עליה???.
הסמנטיקה הזאת משגעת אותי כבר זמן רב ואני יודע שאני כנראה אחד האנשים היחידים ששם לב לזה. מי שמסוגל להבין אותי מביא הרבה נחת לאיש זקן...

אם זה מנחם אותך

כל האנגליות שיש להם יונייטד בשם והם לא ממנצ׳סטר, חושבים כמוך.
בכל אופו כמו שהקבוצה כיום נראת לא מגיע לה להיקרא לא מכבי ולא חיפה.. מקסימו ג׳לג׳וליה..

Benedictus3

New member
לא מנחם

שני המשפטים - כמובן...
באשר לאנגליה - אמנם כך. אבל כאשר מנצ'סטר יונייטד משחקת נגד ווסטהאם יונייטד לא תשמע אף שדר שמכנה אותה יונייטד. על כך אני מוכן לתת את ראשי... ואם זה יתוקן ביהודוניה - דייני...

באשר לסיפא - אכן מכבי חיפה נראית רע מאד בלשון המעטה, אבל זו עדיין מכבי חיפה שעבור מי שנולד בעיר לאבא עה"ש - שאהד את הקבוצה מהרגע שכף רגלו נחתה בנמל חיפה בעיצומה של מלחמת העצמאות - היא ה"מכבי" החוקית!! את זה אוהדי ובמיוחד עיתונאי מכבי תל-אביב לא מסוגלים בשום פנים ואופן להבין, ועל כך אני מצר...

גרמת לי להתעניין בנושא

במשחק הבא .יהיה בין מנצ׳סטר יונייטד לאחד משאר היונייטד בליגה אני אקשיב לשדרים, בטוח שקוראים ליונייטדבשמה גם מול האחרות.

Benedictus3

New member
אם כבר סמנטיקה

יש בכל זאת הבדל בין יונייטד לבין "מכבי" או "הפועל" או "בית"ר"... הלוא יונייטד הוא רק שם תואר בלי שום דבר מאחוריו...בארץ - הגם שהתרוקנו ברובן מתוכן אמתי - מדובר עדיים באגודות ספורט בעלות מורשת ומסורת. כשמועדון כמו מכבי תל-אבי מנכס לעצמו את התואר "מכבי" הוא מנכס לעצמו גם את המורשת שעומדת מאחורי המותג הזה... על כך אני מתרעם ואמשיך להתרעם גם אם יסתבר שהשדרנים מכנים את השדים האדומים "יונייטד" גם כאשר היא משחקת נגד לידס.

למעלה