קזוארינה דקיקה

נעם 68

New member
קזוארינה דקיקה

הקזוארינה הינה עץ שניטע ע"י קק"ל (ומופיע בשירים). אך תהיתי מדוע הוא רשום באתר 'צמח השדה' הבא להציג צמחי בר בלבד !. למיטב ידיעתי (וגם ע"פ Flora) אין זהו עץ העונה לתנאים הנ"ל. אם איני מעודכן ידעו אותי... נעם.

פנק7

New member
באתר צמח השדה ובכלל ברוב האתרים

של צמחיית ישראל (וברוב הספרים) מופיעים גם צמחים נטועים או פליטי תרבות או פולשים נפוצים (נדירים לעיתים רחוקות יותר) בארץ

נעם 68

New member
לא הבנת ! הצמח (עץ) אינו בר !

צמחים שהינם פליטי תרבות או פולשים יש לא מעט, אבל לא כולם צמחי בר ! למשל : אזדרכת מצויה ושיטה כחלחלה הינם עצים פולשים שהוגדרו כצמחי בר. אבל - הקזוארינה (בדוק במגדיר של פרופ' דנין, או בספר : צמחי ישראל של ד"ר שמידע) בפרוש אינה מוגדרת כעץ בר ! ולכן אין מקומה להיכלל באתר 'צמח השדה'.

איתי נ

New member
אתר צמח השדה מקל בקריטריונים להכללת צמח

וכולל גם צמחים שאמנם אינם צמחי בר אבל נמצאים בנוף ארצנו כבר עשרות שנים.

למה אתה לא שואל על האתרוג?

שלום נועם 1 זה לא המקום לשואל שאלות כאלה, יש לאתר מייל. כאן פורום תפוז שאמנם היוזמה להקימו והקישור אליו הוא מצמח השדה. מי שמנהל אותו -אם יש כזה ברגע זה, לא ידע לענות על השאלות הללו. 2 הקזוארינה נמצאת בנוף הארץ והינה פליט תרבות - ראוי להכירה 3 אין אנו מחוייבים להיות בדיוק לפי משנת דנין בכל תחום למרות שהוא כמובן הידען בנושא זה. מטרתינו היא חינוכית וידידותית וגם יהודית. לכן הכנסנו מידע בוטני על האתרוג ארבעת ושבעת המינים וגם על אקליפטוס המקור שהוא אייקון וחלק מהאתוס הישראלי ציוני. שרה

איתי נ

New member
שרה, הגבת לתשובה שלי ולא לשואל המקורי

אתר צמח השדה מפנה לפורום תפוז. הרבה מהפונים דרך האתר לא מודעים לכך. יתכן שגם נועם חשב שהוא פונה לפורום המוקדש רק לאתר צמח השדה. נכון לזמן זה אין מנהל לפורום.

נעם 68

New member
ישוב ההדורים

שלום שרה, בינינו יש הרבה תכתובת, הוספת צמחים לאתרך וכו... ע"פ מכתבך האחרון אלי, התרשמתי שבימים אלו הרבה לחץ, החל מצמחים חדשים, תחרות צילומים וקשר עם פרופ' ע.אשל. שימי לב שפניותי האחרונות (לאתר צמח השדה) לשיפור/תיקון שביניהן שם הצמח לשישית בוצינית (באתר) שצריך להיקרא : לשישית הבוצין לא זכו (לבינתיים) ליחס או תגובה ! לסיכום : שיתוף חברים גם בפורום הזה (תפוז / צמחי בר) בא לא מעט לנסות ולחסוך ממך ומאתר 'צמח השדה' לחץ מיותר. ואגב : אני עוד בהמתנה לשילוב הצמח : פואת הצבעים. המשך שבוע טוב, נעם

שיחות על קזוארינה ועוד בפורום תפוז

לנעם, שרה, דר ואיתי ושאר הגולשים בפורום- כפי שכבר נכתב כאן, כרגע אין מנהל לפורום שקיימת אליו הפנייה מאתר צמח השדה. בינתיים הוא פעיל ומתנהל מאיליו לא רע... נראה לי שזו במה מתאימה וראויה בהחלט להעלאת סוגיות מעין זו שהעלה נעם ולניהול דיונים בנושא. אם מתגלות טעויות או מתעורר צורך להוסיף מידע לאתר יש לעשות זאת ישירות לכתובת האתר אבל בנושאים כלליים שיכולים לעניין עוד גולשים נראה לי חיובי לאפשר מגוון דעות ותגובות. ובהזדמנות זו- תודה לשרה על הפעילות הברוכה והענפה באתר שמתעדכן ומשתפר כל הזמן!

למעלה