קודם כל, מה זה המסלול הזה. מה זה אמור להיות. למה הוא עושה כל כך הרבה עיקופים? וכמובן שהוא עובר ברכבת בלי להיות מסונכרן איתה למרות שיש לו את אותה תדירות כמוה.
אבל כאילו שזה לא היה מספיק גרוע בפני עצמו, הקו הזה... זה די קשה להסביר.
הבעיה היא שהוא קו מעגלי בכאילו (עושה פרסה בסוף המסלול במקום להסתיים) שיש לו פרסות גם באמצע המסלול.
הוא מעגלי אז לא משנה באיזה כיוון הוא, כתוב עליו שהוא לכיוון "בית עלמין פרדס חיים", בשני הצדדים של הכביש.
אבל הוא עושה פרסה באמצע המסלול. אז בתחנת רכבת נורדאו הוא עוצר פעמיים. פעם אחת בהלוך ופעם אחת בחזור.
אבל ב2 הכיוונים כתוב שהוא לכיוון בית עלמין פרדס חיים.
והוא עוצר באותה תחנה. ב2 הכיוונים. שהם שונים.
אז... אם אתם באים מהרכבת, ומחכים בתחנה, ובא קו 2 לכיוון בית עלמין פרדס חיים. אז אין שום דרך לדעת אם הוא הולך לפנות שמאלה או ימינה. יש סיכוי של 50% שתגיעו למרכז העיר וסיכוי של 50% שתגיעו למזרח העיר.
אני חוזר על זה, אין שום דרך לדעת אם כשתעלו על האוטובוס אתם תילקחו למקום שרציתם להגיע אליו או שתילקחו למקום אחר לגמרי.
זאת אומרת, מה שקורה בפועל זה שכולם שואלים את הנהג לאן הוא הולך כשהם עולים שם. הוא יודע. אבל חייבים לדעת לעשות את זה.
למישהו שלא מכיר את ההזייה הזאת, אם מוביט אומר לו לעלות על קו 2 לכיוון בית עלמין פרדס חיים, אין לו שום סיבה בעולם לחשוד שהקו הולך לקחת אותו בכיוון ההפוך לגמרי ממה שהוא היה צריך.
אבל גם, לפעמים הנהגים לא מכירים טוב את האזור או את המסלול או שהם מתבלבלים או משהו ואז... הם פשוט אומרים תשובה לא נכונה??
אני מכיר מישהו שהפסיק לנסוע ברכבת אחרי שפעמיים קרה לו שהוא שאל את הנהג אם הוא מגיע לעיר (שמאלה), הוא ענה לו כן, ואז פשוט פנה ימינה.
אה, וגם, כמובן שבפרסה השנייה של הקו הזה ברחובות אלי הורוביץ, לוי אשכול והנביאים, הוא תמיד נכנס אליו בהלוך. אבל בחזור?
כשרק הפכו את הקו הזה למעגלי ב2021 (עד אז הוא היה קו נורמלי לא מעגלי ועם רק 2 עיקופים יחסית הגיוניים. ואז עיריית כפר סבא החליטה שצריך לבטל את המסופים שלו, ב2 הצדדים) נדמה ששכחו להוסיף את הפרסה הזאת בחזור. ואז אחרי כמה שבועות נזכרו להוסיף אותה. ואז אחרי כמה שבועות היא נעלמה שוב פעם, ואז אחרי כמה שבועות היא הופיעה שוב פעם. ו, טוב, אני לא בודק אם היא שם או לא כזה הרבה, אבל פעם אחרונה שבדקתי היא כן הייתה שם, ועכשיו היא לא שוב פעם.
אז בכיוון אחד אפשר להגיע לרכבת:
ובכיוון השני אי אפשר:
ונדמה שזה משתנה מדי פעם.
נערך לאחרונה ב: