קו תמסורת

liranp1

New member
קו תמסורת

שלום לכולם

לידע כללי אני רוצה להבין, אם אני לוקח נניח קו תמסורת 4 מגה סימטרי.
המהירות שאני יקבל בהורדה מהאינטרנט תהיה גם 4 מגה?

אני שואל כי מאף חברת תקשורת לא קיבלתי תשובה חד משמעית.

תודה

Obelix

New member
כן. אתה תקבל 4 מגה

בהסתמך על מה שרשמת - קו סימטרי(שוויון בהורדה ובהעלאה), תקבל 4 מגה להורדה ו 4 מגה להעלאה.

liranp1

New member
תודה :)

זה מה שחשבתי.

היה איש מכירות חוצפן של סלקום שאמר לי שאני יקבל יותר, כששאלתי אותו איך זה ייתכן הוא לא ידע מה לענות.

F00D Is G00D

New member
ללקוחות של קווים סימטריים לרוב לא זו המטרה.

הרעיון הוא לקבל תקשורת יציבה בין סניפים לצרכים שלא סובלים שינויים וניתוקים. לדוגמא ריפליקציה. רימוט דסקטופ. גישה לשרתי קבצים וכ'ו. עצם המהירות הסימטרית היא כתוצאה של דרישות לרוב. בעוד משתמש ביתי עם קו של 100 מגה יורד וקו של חצי מגה עולה יהיה מאוד מרוצה. לקוח עסקי שגם מעלה מידע ולא רק טוחן את הקו היורד ייצטרך קו עולה רחב יותר. שהיום נמכר רק בחיבורים הסימטריים.

ללקוח רגיל שמשתמש רק בגלישה באינטרנט קו של 100 מגה יורד ו מגה עולה ייכול לשמש כמה מאות אם לא אלפי משתמשים.
בעוד קו ריפליקציה סימטרי לעתים אפילו יוקדש לשימוש אחד והמהירות בו היא גם יותר מובטחת (לא מתפרצת).

sharonei1

New member
אחד הלקוחות שלי משרד עו'ד שיש בו קו תמסורת

בלי סיבה סתם עשה (על דעת עצמו לפניי שהתחלתי לעבוד איתו) כי חשב שזה יותר טוב

is this love

New member
תקשיב

אלה קווים יציבים יותר מקווי ADSL רגילים או כבלים
נוטים פחות לתקלות ולהשבתות וגם במידה שמגיעה השבתה מאיזשהי סיבה בקו כזה הטיפול בו הרבה יותר מהיר ויש התחייבות של SLA להתאוששות
בקווי ADSL הם לא מחוייבים אליך ב SLA להרמת הקו
היו לי מקרים שלקוח לא היה מחובר 24 שעות ב ADSL

Pv07

New member
קו סינטרי - בדרך כלל קו ישירות לספק תקשורת

או בין הסניפים. הוא מנוטר 24\7 על ידי בזק ואומרים לך שיש לך בעיה איתו - טיפול על ידי טכנאי עד 4 שעות כולל שבתות וחגים.
כמו כן ADSL - לא מבטיח לך מהירויות שרשומות אפילו בתוך הארץ. לעומת קו תמסורת שרשום במפורש שמהירות מובטחת בין שני נקודות של הקו.

למעלה