קו רעיוני

קו רעיוני

והאדם ברא את האלוהים בצהרי יום, בצר לו. מחשבה נתגנבה לראשו של האדם, מחשבה דביקה אודות מוות. והאדם לא רצה למות ולכן המציא את החיים שלאחר המוות, וכדי להאמין בחיים שלאחר המוות היה לו צורך לאדם - באלוהים. והאדם המציא אותו. וגם את המחשב והמקלדת הוא המציא, וישב וכתב שיר ובסופו משפט: ואנחנו רק עליך סומכים. והאלוהים ברא את האדם בשש בבוקר. ממש עם הקפה, ורחב ליבו. הוא סקר את המוצר הורדרד והריחני, וספק כפיים: זה מה שרציתי, אמר בלבו האלוהים הבודד, אבל תכננתי את זה עם ציצים ושכל, ויצא לי עם בולבול ואגו. נייצר גרסא משופרת, המהם לעצמו האלוהים וברא את חווה. וחווה בראה את התשוקה, והאלוהים והאדם החלו מביטים זה בזה בעין רעה. לפעמים, לא תמיד. ועד מהרה הפכו ליריבים ותבעו אחד את השני בבתי משפט. זה אומר אני בראתי אותך וזה אומר לא כך, כי אם אתה נבראת בידי. והאדם אף הרחיק לכת ואמר לאלוהים בחקירה הנגדית: לא האמנתי שגם לך יש טוסטסטרון. השופט מאוד כעס על ההערה הזו. באחרית הזמן מת האדם. מתה חווה. נותר רק האלוהים. זקן יותר ומפוקח הרבה יותר, ובעיקר בודד כשהיה בטרם ריקדו בפניו אדם וחווה על במותי ארץ. האלוהים הרהר במשמעות הרחבה יותר של הניסיון, ופסק בינו לבינו תוך שהוא מפריח טבעות עשן כחלחל ממקטרתו: לא יצא לי כל כך טוב. המוצר קצר-ימים, יש לו תופעות לוואי. טעות זו טעות אבל אין מה לעשות בקשר לכך, אמר בלבו האלוהים הבודד, כי הם כבר מילאו את הארץ, פרו ורבו. נארגן להם מידי פעם מלחמה עסיסית ונדלל את הזכרים, ויהיו לנו כוסיות פנויות לנצח נצחים. נקרא לזה קו-רעיוני. אף אחד לא יעלה על זה שהייתה כאן שגיאה תכנונית. האלוהים אהב לדבר על עצמו ברבים.

softy

New member
למי שתוהה איפה אלוהים בזמן האחרון

אז כנראה שהוא עסוק בפרוייקט חדש פחות שאפתני מהפרוייקט הקודם שלו.

אתה פוגע בקו הרעיוני של הפורום

אתה חייב להשתדל לכתוב טקסטים קצת פחות רהוטים ואינטיליגנטים.

קפת

New member
ואני, תמימה שכמותי

האמנתי באגדה האורבנית שטוענת, כי כשאלוהים בראה את האדם, היא היתה שיכורה. אחרת אי אפשר להזביר למה לא מיקמה לו את הזין על הסנטר. מה לקח האדם שברא את אלוהים, אני יכולה רק לשער, וזה בטח לא היה משהו שמשמח לבב אנוש. בטח מסוג מטשטשי התודעה, אולי יותר בכיוון של מוחקי תודעה. פסיכואקטיבי אחו שלוקי. הלו, ציון. מה הבאת לי?

חזרת מהמתים ציון?

כי אם כן, אז באמת יש חיים אחרי המוות. הפוסט שלך הזכיר לי משפט שכתבו ניל גיימן וטרי פראצ'ט בספר "בשורות טובות" : "אלוהים לא משחק בקוביה עם היקום: הוא משחק משחק בלתי ברור שהוא המציא, שאפשר להשוות, מנקודת המבט של שאר השחקנים (כלומר: כולם), לגירסה של משחק פוקר מבולבל, מוזר, בחדר חשוך לחלוטין, עם קלפים ריקים על סכומי אינסופיים, עם מחלק שלא אומר לך את החוקים ומחייך כל הזמן!"

קפת

New member
תודה, אודי, בזכותך

יש לי מוטו חדש: תנו לי קול של כוסית, ואנווט את העולם

הקול של ג'י, פיאס אותי.

קו רעיוני אחד עשוי אלף נקודות ג'י. god למשל, הצניע את הגרש קפת שלו. מן הסתם פחד שמישהו יזהה אותו ויקרא לו,היי ג'וד,מה הג'י ספוט שלך? אז הוא נתן דגש בג'י חשב, לא נרגיש. אבל לנו זה ברור, כל "הו מיי גוד" שלנו, מתחיל ונגמר בנקודה קטנה אחת עם גרש,יש הקוראין לה האלוקית. ומגלומניה , זו ההברקה הנשית שלו.

בורגניה

New member
היכן הימים הפשוטים

בהם אפשר היה להסתפק רק באס. *בורגניה מוחה דמעה רכה ונוסטלגית בממחטה מבושמת*

למעלה