גם אני
ולכן לדעתי מה שמעודד הבנה זה רק מה שאת עושה כאן כרגע,שואלת מקשיבה ומנסה לברר,זה נראה ונשמע ערטילאי מדי לחסידי השיטות המקובעות והמקבעות שנוטים להגיב היסטרית על מצבים קשים ולכן כל הזמן מחפשים את ה"זבנג וגמרנו",שיטה ככיוון וקצב שניתן להגדירו מראש ולדבוק בו לא חשוב מה(וזו גם הסיבה שהם מגיבים כאן בתוקפנות מחרידה על כל רמז של היסוס או נסיון להרהר על מהו הכיוון הנכון) ,
ואילו לדעתי ומנסיוני,בצד השני של המקובע יש כאוס,זה פחות נכון לנ"ט אבל לאוטיסטים זה לגמרי מוחלט,וכתבה כאן מי שכתבה נכון ויפה על הצורך להתאים את המיכל למוכל,את הצורה לתוכן,ולאנשים שבלווא הכי נולדו עם אוריינטציה למישור ולמימד ההדדי יותר הדברים האלה חשובים במיוחד
אם לא ממש קריטים לחלוטין
אז פרקטית מה שאני עושה זה כותב את המנגינה תוך כדי הנגינה,קצב העצירות שלה משתנה ? אופיין משנה צורה,יללא נכתוב שיר חדש,דווקא דרך גישה כזאת אפשר להגיע למבניות ויציבות שאינה אפשרית בשיטות שמניחות מראש מבנה שנכון לכל תנאי ולכל מצב (ומנסות לכפות אותו בכל תנאי ובכל מצב)
לפני חודש ילדתי למדה להגיד "לא" ,והיא משתמשת בזה הרבה,אותי זה מאוד משמח ואני מנסה להשתנות לתוך המצב הזה
בדיוק כמו שאת נאבקת עד היום עם דחיינות ונטייה מאוד חזקה לא לעשות כלום גם כשהדברים נערמים אז גם אני מתמודד עד היום בדיוק עם מה שסיפרת כאן על ילדתך
העובדה שכל פרט הכי זעיר לכאורה מתרחב אצלי תוך פחות מפחות מפחות מנאנו שנייה להכללות שחובקות את היקום כולו יש מופעים והיבטים שהם גם הכי קשים וגם הכי יפים
בכל מקרה,נראה שאין לי בחירה בנושא,וכל מיני תכניות ושיטות המבוססות על אימונים ותרגולים ותיקונים והתאמות ושילובים עובדות מצויין כלפי חוץ אבל כלפי פנים הן רק מחמירות את המצב
וגם גוזלות ממני ביחד עם הרע גם את הטוב
אז לדעתי דבר ראשון,באופו שנראה פרדוקסלי, אבל כל העניין הוא הרי פרדוקסלי לגמרי מטבעו, צריך לרדת מהקטע של "להכיל יותר ויותר מוקדם",השטף והקצב של העולם הנורמטיבי,גישותיו,שיטותיו... הן הדבר שהכי מעקב לאדם ההדדי
וזה גם לא רלוונטי למהר בדיוק בגלל שבשנייה אחת שבה היא מרגישה טוב היא תלמד ותדע יותר ממה שאנשים שחורשים ספרים במשך עשרות שנים(מנסיון זה בדיוק ככה,ומי שמכיר אוטיסטים אמור לדעת את זה)
בדיוק אותו מנגנון שנועל אותה כל כך גופנית הוא גם זה שפותח אותה לאפשרויות כל כך מדהימות
זה חיבור וזיקה שיש לשמר בכל מחיר
ואותו אפשר ללמוד ולטפח רק דרך התפתחותך ההדדית איתה
אבל אנחנו בצרה צרורה,כי אין תשתית ואין תמיכה ואין הקשבה לדברים האלה
וכאן אני לא יכול לעזור בכלל
כי אני בעצמי הרי משותק לחלוטין רוב הזמן
רוב האוטיסטים לא יכולים להשתמש בשפה בדרך הרגילה כי גם בגלל הסיבות שהוזכרו כאן למעלה העולם כל הזמן מתפוצץ בתוכם לאין סוף מילים שזורמות לאין סוף כיוונים,בסך הכל זה מצב מבורך אבל כשכל השפע הזה נדחק למיתר קול אחד אז יש לך כמה ברירות אופייניות ,או לצרוח או לשתוק או לדבר בלי הפסקה או להתעלם ממה שאנשים אחרים אומרים ולשמוע רק את עצמך או לדבר דרך תת"ח... כולן שיטות רווחות מאוד בקהילה האוטיסטית
אין לי ספק שהיא ידעה לדבר כמו דוסטוייבסקי לפחות גם כשהיא הייתה בת חצי שנה
אלא שבדיוק לכן היא לא דיברה
היא יודעת שפה ברמה הכי עמוקה
ברמה שבה השפה = מציאות
אבל זו בעייה להתנהל עם זהות כזאת בחברה שמבוססת על גישה שונה לחלוטין לקשר שבין השפה למציאות
לדעתי תמיכה ראוייה במצב כזה היא לבטא אהבה ותמיכה בדיוק במקומות שבהם אנשים נכנסים להיסטריה וחרדה
זאת אומרת
שאם הילדה נסוגה ומתעכבת לכאורה ומאבדת כאילו את מה שהיא ידעה אז לא להגיב בהיסטריה ולדפוק לה בראש ABA או כל גישה אחרת המבוססת על התנפלות של עדר מומחים ומשלבים אלא ללוות את המהלך הזה אצלה באהבה
אוטיסטים מאוד קשובים למבטים
אם המבט שלך,שכרגע הוא המשמעותי ביותר, משדר לה שהיא הולכת אחורה אז היא תזהה דווקא את ההתקדמות שלה כנסיגה(מה שיתפתח עם הזמן לחוסר אוריינטציה וקואורדינציה שכל כך נפוצים במגזר)
לכן התשובה לא נמדדת רק כמותית כפרקי זמן אלא גם ובעיקר כגישה(יש קשר בין זווית המבט לתחושת הזמן,אצל אוטיסטים במיוחד,וגם זה קשור לנטייה להדדיות מהותית מהממוצע)
להיטלטל כל הזמן בין טיסה קדימה כפתיחות אבסולוטית ולא מותנית לבין שיתוק ושתיקה זה לא מצב טוב,זה מזעזע מדי,קשה מאוד לחלץ ממצב כזה תבניות שאפשר להישען עליהן(אם כי זה אפשרי)
ההבזקים מלווים בחשכה גדולה
מוכר
אצלי זה אפילו התפתח לסוג של אפילפסיה(שגם זה מצב לא נדיר אצל אוטיסטים)
אז תסלחי לי אם אני מצלצל כמו איזה גורו סוטה אבל מבחינת זה הכי להרפות ולשחרר ולא לדאוג בקשר לעתיד או להשתלבות או לכלים שהיא צריכה בשביל להצליח בחברה או בחיים או אני לא יודע מה
כל שנייה שבה היא בוהה באיזה פרט זניח לכאורה היא יקרה מפז
שמתי לב שילדתי לומדת נורא מהר ונורא מצחיק ונורא מקורי וגם מפתחת עצמאות יחסית מוקדמת בדיוק בגלל שאיני עושה שום דבר בנידון
מהרגע שזיהיתי בה את עצמי וקשיי אז הבנתי שכל מה שצריך זה להניח לה
אני לא מלמד אותה כלום
לא דואג לעתידה ולהתאמה שלה לחברה ולא מודד אותה דרך שום סולם התפתחותי ולא מצפה ממנה לשום עמידה בלוחות זמנים או קצב מסויים
הדברים האלה נכונים וחשובים לאנשים נורמטיבים
לאנשים עם נטייה אוטיסטית הם הכי משבשים
ולא רק שהם משבשים הם גוזלים מהם ומאתנו יופי ומשמעות פשוט מדהימים
והילדה שלי,בניגוד לי,שבכלל לא דיברתי כילד ועד היום מאוד קשה לי עם זה,בונה משפטים מקוריים וממציאה שירים מטורפים ומביאה יציאות שמפילות אותנו מצחוק,והיא בסך הכל רק תינוקת
מבחינתי,יש רק אור אחד שנותן לי כיוון,וזה נהרת הפליאה על פניה
סביב הנהרה הזאת אני מתכוונן
את העולם,גם את עולמי,אני בונה סביב המבט הזה,שבו היא לגמרי עם עצמה אבל גם הכי עם העולם,אין אמא ואין אבא ואין אף אחד,רק היא והחתול או צליל הפעמון או איזה מגנט שנדבק לידית המקרר
כל הדברים שהכי מפחידים כאן אנשים הם אלה שהכי משמחים אותי והכי נותנים לי תקווה לעתידה
ושילדה מקבלת מהסביבה מבטים אוהבים כשהיא מתנתקת לכאורה,במקום מבטי חרדה ואכזבה ופחד וכעס ומבוכה,אז לא רק שהיא תמצא את הדרך אלא שהיא זאת שתורה גם לי את הדרך
אני ממש בטוח בזה
ואני אדם שלא בטוח בכלום