קו בנין ובריכה

SaGa38

New member
קו בנין ובריכה

האם בריכת שחייה פרטית בגודל 3x7 חייבת להיות בתוך קו בניין? בית פרטי במושב.

רשר

Well-known member
מנהל
עקרונית וחוקית כן,

אפשר לבקש חריגה מקו בנין,
אפשר לזלזל בחוק ולקוות לטוב (עץ שיסתיר,,,)

לא בהכרח, זה תלוי בתב"ע

אני עכשיו מעורבת בבית שבו התב"ע מאשרת בריכה 2 מטר מגבול מגרש.
קו בנין הרבה הרבה יותר מרוחק.
&nbsp
&nbsp

רשר

Well-known member
מנהל
רוב הבונים רוצים לדחוף את הבריכה עד הגדר ולוותר על צד אחד

כדי להנות ממשטח מרווח בין הבית לבריכה, לכן 2 מטר יחיבו חריגה כי בפועל צריך רק 1/2 מטר כדי לתת שרות מצד שני,
למרות זאת ראיתי בריכות שנצמדו לגדר "אפס" - ממש פורקה הגדר הקיימת ובמקומה נבנתה הבריכה כך שאין כל גישת תחזוקה יבשה לדופן האחורית אלא רק בשחייה

SaGa38

New member
אז צריך לבקש היתר מיוחד?

קו בנין - 3 מטר מכל צד אני רוצה למקם את הבריכה בפינה הימנית של הגינה מטר מהצד הדרומי ומטר מהצד המזרחי

רשר

Well-known member
מנהל
מצטער אך אני לא וב"ע שלך

בדוק עם שכניך ועם הועדה
אני רק יכול להמליץ על מי שנבנה את הבריכה "נטף בריכות שחיה ומערכות מים"

האם נאות לגלות שיש לי קשר אליהם - כן בטח!

SaGa38

New member
עדיין לא דיברתי איתו על זה

כי זה בגדר מחשבה. תודה רבה!

בניבר

New member
הבית מזמין דווקא בריכה בדרום-מערב, וגם מבקש לזוז צפונה

1. אם כבר בריכה אז למה לא באיזור הרחב של הגינה, מול הויטרינות עם קצת מרחב מסביב? בםינה הדרום-מזרחית הבריכה תהיה מאחורי חדר השינה ובמקום הכי צר במגרש.
2. אם קווי הבניין שלכם הם 3 מ' מכל הכיוונים זה אומר שהשכן מדרום לך יוכל למקם בית 3 מ' מהגבול, שזה נורא קרוב, ואם יבנו שם 2 קומות זה יחסום לכם את הנוף לגמרי. אני הייתי בודקת איך להרחיק את הבית ובמיוחד את האיזור הציבורי עם הפתחים לגינה ולנוף מהגבול הדרומי ככל האפשר, כדי להרחיב את שדה הראייה, וגם מתעמקת היטב בתכנון הגבהים. ( גם אם המשמעות תהיה שינוי התכנון )

SaGa38

New member
נכון

למיקום הזה התכוונתי.... (התבלבלתי...)
את הבית מיקמנו על גבול קו בנין צפוני, גם כדי להיות כמה שיותר רחוקים מהשכן הדרומי וגם כדי שתהיה גינה גדולה ולא 2 קטנות.
אתמול בעלי העלה רעיון - אולי נעלה את חדר ההורים לקומה עליונה... מה דעתך?

בריכה זה לא תוספת שתוקעים איפה שיש מקום

בית עם בריכה צריך להיות מתוכנן בהתאם, באופן שהוא יקיף אותה, ושהיא תתחבר איתו כמו שצריך.
&nbsp
הבית הזה מתוכנן לא טוב, וגם כל הטלאים שכולם פה מוסיפים לא משנים הרבה, חלקם לא ריאליים בכלל, וחלקם אפילו מזיקים.
מה שצריך זה להפסיק להוסיף טלאים על גבי טלאים, אלא למחוק הכל, ולתכנן מההתחלה.
ולא בהתכתבות, ולא דרך הפורומים, אלא לתת לאדריכל רציני(!) לתכנן כמו שצריך.
ולא לתת לו שרטוטים, כי הוא לא טכנאי-שרטוטים, אלא להעביר לו פרוגרמה מילולית, ולתת לו לעשות את העבודה שלו - עבודת תכנון מקצועית.
&nbsp

החדר הזה מתוכנן רע

זה צורם לי להפליא לראות את השרטוט הזה שוב ושוב
לקחת פינה ולתקוע בה חדר ארונות ואמבטיה זו טעות, בזבוז במיטבו.
חדר הרחצה צריך להיות פנימי, חדר השינה צריך לקבל 2 כיווני אויר.
&nbsp
ולפני ה"טלאי" הבא:
זה בהחלט לא "שינוי ריהוט", או משהו שאפשר לעשות בתוכנת צייר, קצת לסובב וזהו...
יתכן שהכניסה לחדר צריכה להשתנות.
צריך שינוי אדריכלי, מתוכנן ומושכל. לא משהו של עיצוב פנים או משחק בהזזת ריבועים על דף.
&nbsp

toffi77

New member
חדר הורים כמעט זהה לשלנו

מיכל, צורם לי לשמוע שאת ממש נגד התכנון של החדר הורים כיוון שאנחנו תכננו כמעט זהה למה שמוצג כאן (צרפתי תמונה של שלנו)
ההבדל הקטן הוא שאצלנו הוספנו חלון במקום המשך ארון ליד הכניסה לחדר מקלחת.
גם אצלנו גב המיטה הוא על קיר חדר המקלחת. הסיבה לכך היא שלא רצינו שגב המיטה יופנה לכניסה לחדר, כך שלא רואים מי נכנס (פאנג-שווי וכו'...)
החלון הגדול בחדר זה ויטרינה - דלת הזזה לצאת החוצה לחצר , והיציאה הזאת פונה לכיוון דרום מזרח - ושם יש לנו מטע עצי זית שנמוך בכ-3 מטר מגובה 0 של הבית.

ראינו חדר בנוי כמעט זהה לזה אצל חברים ולא הרגשנו שיש בעיה. הדבר היחידי שחבל לנו הוא שלא הצלחנו ליצור חדר ארונות, וזאת כיוון שפשוט אין שטחים וגם הגענו לקווי בניין.

מה דעתך?

זה רק "כמעט"

זה לא "בדיוק" אותו הדבר.
&nbsp
לדעתי האישית, חדר פינתי שאת היתרונות העצומים שלו נותנים לשירותים וחדר ארונות, זה רע.
אני לא הייתי נותנת שיתכננו לי ככה, בעיקר כשאפשר אחרת. מצטערת שזה צורם לך.
אבל זה בסדר גמור שלאחרים יש דיעות שונות משלי

אם טוב לך, מה אכפת לך מה אחרים בכלל ואני בפרט חושבים?!? סנן מה שלא נראה לך

&nbsp
אני חושבת שכיוון אויר זה מתנה גדולה שאפשר לקבל בקלות. כל מה שצריך זה תכנון נכון.
זו מתנה בעיקר אם זה לא כיוון מזרח, פרט למקרים הבודדים שבמזרח יש נוף (כינרת...) .
עצם העובדה שבלילה הרוח זזה בחדר זה נפלא. והאור.
&nbsp
לי יש חדר פינתי עם חלון אחד נחמד על קיר אחד (צפ מז) ועוד דלת צרה על הקיר השני (צפ מע). הדבר היחיד שמפריע לי הוא... שהדלת המערבית לא רחבה יותר, אבל את זה אפשר לשנות בקלות: זה לא דורש העברת צנרת, זה לא דורש בכלל שינוי ריהוט, חשמל וכו'. קצת הרחבת הפתח וזהו.
&nbsp
&nbsp

בניבר

New member
ככל שמתבררים הפרטים גוברת ההכרה שעדיף לתכנן מחדש

יש מקום לחשיבה ותכנון מחודשים גם של הפנים וגם של החוץ.
הרבה דברים כבר עלו כאן ויש עוד.
למשל חדר השינה הוא גדול ( בערך 4.85X5.40) אבל לא מאפשר חלוקה מיטבית של הפונקציות השונות ולא ניצול הטבע וכווני האוויר. שלא לדבר על התכנון המקורי עם החלון היחיד.
גם בחדרי הילדים יש רק חדר אחד עם שני חלונות ובשני קיר סגור, כשאפשר לפתוח בו חלון למערב או לייצר פינה לכוון מזרח עם עוד חלון.
הפרשי הגובה שציינת מתגמדים עם המרחק בין הבתים הוא רק 6 מ'. גם זה מצריך חשיבה מחודשת אם אתם רוצים נוף ואולי גם בשביל לא להסתיר את השמש בחורף. כל נושא הגבהים והקומות צריך להיבחן עם האדריכל.
להזיז את הבית צפונה הכוונה לאו דווקא בצורתו הנוכחית, אלא לבדוק איך אפשר לייצר חצר גדולה יותר מדרום/דרום-מערב. אולי קומות, אולי מפלסים, אולי ויתור על חנייה בתוך החצר, וכן הלאה.
אין לי את הידע הדרוש לתשובות וצודקים מי שמחזירים אותך לאדריכל.

SaGa38

New member
מחייבים אותנו לשים את החניה

בתוך השטח בצד שמאל (בצד הצפוני - כיוון הכביש)
אכן קו בניין הוא 3 מטר מכל צד, המרחק בין היציאה הדרומית (החלון הגדול) לגבול השטח שלנו הוא כ- 9 מטרים.
השכן שיהיה מולי יוכל לבנות 3 מטר מהגבול ולכן בין הבית שלי לשלו יהיו 12 מטר לכל הפחות (מהיציאה הדרומית ופחות מחדר השינה שלנו).
אבקש תכנון מחדש.
תודה רבה על השיתוף.

בכפוף לתב"ע החלה במקום.

יש תבעות עם קוי בניין קלים יותר מאשר קו הבניין לבית.
יש החלטות מקומיות של ועדות כמו בהרצליה שמאפשרות גמישות גדולה יותר במקרה של קוי בניין מגבילים
ובתנאי שמבצעים פרסומים לפי תקנה 149.

למעלה