קושי להירדם ודמיון מודרך

קושי להירדם ודמיון מודרך

שלום רב,
יש לי בת בת 12, ולאחרונה, בשל תהליך גירושין שלי ושל בעלי, הילדה חווה קשיי שינה. קשה לא להרדם, ואם היא כבר נרדמת מרוב עייפות, היא מתעוררת יחסית מהר ומתקשה לחזור להרדם.

התיעצתי עם היעוצת של בית הספר שהמליצה לי לעשות לה דמיון מודרך לפני השינה. ניסיתי לקרוא ברשת ולקבל רעיונות לאיך זה בדיוק עובד.
האם מדובר בתרגילים שנוכל לעשות לבד בבית, או שהיא צריכה ליווי מקצועי?

אפשר לעשות לבד ואפשר לקבל הדרכה

מה שמטריד זה ההתעוררות שלה אחרי שהיא נרדמת.
לעזור להרדם אפשר עם דמיון מודרך והעקרונות פשוטים.
מה הגורם להתעוררות מצריך טיפול ועזרה מקצועית או הדרכה כפי שכינית את זה :)

meazzz

New member
זה כמו מכונאי רכב

מכונאי רכב שמתקן בעצמו את הרכב זה פשוט מלהיב
וזה עד שהוא נוסע על כביש מהיר (כביש 6) ב 9 בערב והמנוע נכבה,
למי הוא מתקשר?

ommerl

New member
לדעתי-

היועצת שלך בית הספר ניסתה לעזור וכל הכבוד לה אבל לעשות לה דמיון מודרך כדי לעזור לה להירדם זה בסך הכל לנסות לשלוט בסימפטום במקום לפתור את הבעיה.
&nbsp
הבעיה היא לא שקשה לה להירדם. הבעיה היא שהיא מושפעת נפשית מהגירושין שלכם.
&nbsp
מהניסיון שלי ילדים נוטים להרגיש מעורבים אישית בגירושין של ההורים שלהם- בין אם זה להאשים את עצמם בגירושין ובין אם זה לקחת על עצמם לאחד את ההורים שלא יתגרשו.
&nbsp
הקושי שלה לישון הוא בעיה שהיא יצרה מסיבה מסוימת. יכול להיות שהיא יוצרת בעיה כדי שתשומת הלב תופנה אליה במקום לבעיות בנישואין.
יכול להיות שקשה לה להירדם בגלל מועקה נפשית בעקבות הגירושין.
&nbsp
מה שזה לא יהיה היא צריכה להבין דבר אחד חשוב:
זה לא באשמתה ולא באחריותה.
&nbsp
היא צריכה שתכילו אותה רגשית, תנו לה לגיטימציה להרגיש כל רגש שהיא מרגיש (טוב/רע לא משנה מה!). תנו לה תשומת לב ואהבה והרבה הרבה הבנה.
&nbsp
הרבה הבנה. אל תתפתו לספק לה פתרונות ולהסביר לה הסברים. היא ילדה. היא בעיקר צריכה שיבינו אותה, יכילו אותה, היא צריכה לגיטימציה להרגיש כל מה שהיא מרגישה והיא צריכה להבין שזה לא באחריותה ולא באשמתה. לא בטוח שאתם תצליחו לשכנע אותה בזה אגב וזה גם לא יהיה באשמתכם אם לא.
&nbsp
זה מצב מורכב שדרושה בו הרבה הקשבה, אמפטיה ורגישות ופחות טכניקות של דמיון מודרך.

למעלה