קושי חברתי

yulilior

New member
קושי חברתי

הבו שלי בן 6 וחצי בכיתה א , אובחן עם הפרעת קשב . תמיד היתה לו בעיה לתחזק חברויות. הוא יוצר קשר בקלוות ובמהירות אבל אחרי תרופה קצרה זה הולך לאיבוד. ילדים משום מה חושבים שהוא מעצבן אחרי זמן מה . אני מניחה שזה בגלל אסוציאטיביות מטורפת שלו וחוסר מיקוד. הוא הולך לקבוצה חברתית שגם שם יש ילדים עם קו"ר אבל שם הוא פורח ומדריכה בקבוצה לא רואה שום בעיה בהתנהגות שלו. היא חושבת שהוא ילד מאוד יחודי ובעל דמיון מפותח וצריך לתת לו את הזמן למצוא את דרכו. אני חוששת שהוא שורף כשרים בדרך: הוא עובר מחבר לחבר ואני חוששת שבקצב כזה לא ישארו ילדים לשחק איתם.

הי yulilior,

השאלה היא אם הוא מרגיש שזה מפריע לו? האם מתלונן שאין לו חברים? האם מתלונן שלא רוצים לשחק איתו? שהוא בודד?
אני מציעה שבגלל שמדובר במצבים של אינטראקציה חברתית, לבקש מפסיכולוג/ית ביה"ס שיצפו בו בזמן שיעור ובזמן הפסקה. בקבוצה חברתית זו עדיין "חממה" ואין הרבה ילדים ויש מבוגר שמחזיק את כולם שם ואילו בהפסקה בביה"ס זה אחרת. אחרי שיצפה בו הפסיכולוג בביה"ס אולי יהיו תובנות לגבי תפקודו החברתי ובהמשך להן המלצות להתערבות.

yulilior

New member
לא מפריע לו כלל

אני מסתכלת עליו ונקרע לי הלב כשהוא נדחה על ידי ילדים אבל הוא "מחליק" את זה. פעם באחד האבחונים הפסיכולוגית תיארה אותו כ ״ילד זורם" וזה בול הוא. הוא כל הזמן זורם. לא רוצים אותו פה אז הוא הולך לאחרים. הוא לא מתלונן על בדידות ובסך הכל הוא אף פעם לא בודד, תמיד משחק עם מישהו אבל הכל כאמור לתקופה קצרה ואז הילד הזה כבר לא רוצה אותו והוא עובר לילד הבא. הוא לפעמים כן אומר לי שילד מסויים כבר לא משחק איתו אבל הוא לא מתעצב יותר מדי כי מיד כבר יש מישהו חדש.

ל-yulilior

מצטרף לדעתה של יעל שתצפית בבית הספר
יכולה לעזור להבין אתהאינטראקציות במקום הטבעי בו הן מתרחשות.
כדאי מאוד שיהיה מפגש או לפחות שיחת טלפון בין מי שמנחה את
הקבוצה החברתית לבין צוות בית הספר.
פערים כאלה בין התנהגות בקבוצה מונחית לבין התנהגות בכיתה אופייניים,
ושיח כזה יכול ליצור עבודת צוות
ולעזור למנחת הקבוצה לעבוד עם הבן על דפוסים מסוימים, ולאפשר לצוות
בית הספר לראות את החוזקות של בנך.

חוסר המודעות של ילד לקשייו החברתיים מאוד אופייני לגיל זה.
גם היכולת לשייט בין חברים עדיין קיימת בגילו.
בשלבים מאוחרים יותר של בית הספר היסודי הוא עשוי לחוות את הקושי
באופן מוחשי יותר.
אי לכך העיתוי שלכם בטיפול בנושא הוא נכון וטוב - למנוע מצוקה בעתיד.

בנוסף, הייתי בודק עם מנחת הקבוצה אפשרות לערוך פגישה
שלכם ההורים איתה, ואולי בהמשך גם עם הבן,
ויחד להציב מטרות שייקחו בחשבון גם את האסוציאטיביות שלו, למשל.
ייתכן שהוא צעיר מדי להבין זאת לעומק, אך שיקופים בקבוצה שיראו לו
כיצד הוא עשוי לאבד קשב של ילדים אחרים כשהוא גולש לעולמו הפנימי,
יכולים עם הזמן לחלחל ולעשות שינוי.

והעיקר, הרבה סבלנות, אלה דפוסים הקשורים להפרעת הקשב
והעבודה והלמידה יתרחשו בהדרגה.
בהצלחה.

למעלה