קושי בשיעת צלילים גבוהים

LאלדדL

New member
קושי בשיעת צלילים גבוהים

היי ... כשבועיים לפני סוף השירות הבחנתי בלקות שמיעה של צלילים גבוהים, כשצליל מסויים מהפלאפון של חבר הפריע לכל מי שישב ליידי ואני לא שמעתי דבר . השאלה שלי ההיא עד כמה באמת הנזק יכולהיות רציני בבדיקת השמיעה שאני עומד לעשות בקרוב ... כי חוץ מזה אפשר לומר שהשמיעה שלי דיי סבירה .

Kanish

New member
יכול להיות

שלא מדובר בבעיה רצינית אם המקרה היחיד היה העניין עם הפלאפון, אבל כמו שמורן טרחה לומר בצורה קצת מינימליסטית העניין ודאי יתבהר בבדיקת שמיעה. אם השמיעה שלך בסך הכל טובה, אבל יש אבדן שמיעה בטווח הצלילים הגבוהים, ייתכן שתרצה להתעניין בכמה דברים כמו פלאפונים עם איכות צליל טובה יותר. עד כמה שידוע לי, הרבה כבדי שמיעה ששומעים די טוב משתמשים בפלאפונים של חברת פלאפון בגלל איכות הצליל הנקייה יותר, עם פחות "רעש". אם אבדן השמיעה מספיק משמעותי, ייתכן שתעלה האפשרות של מכשירי שמיעה. לאנשים עם אבדן שמיעה זעיר בדרך כלל ממליצים על המכשירים הקטנטנים שיושבים בתוך האוזן והם כמעט לגמרי בלתי נראים. אבדן שמיעה חמור מצריך מכשירים יותר חזקים - אלו המכשירים שמרכיבים עם אזנייה רכה בתוך האוזן ומכשיר הענוד מחוץ לאוזן, באותו מקום ששמים מסגרת של משקפיים. לא נראה לי שכדאי לך לחשוב יותר מדי על מכשירים עד שתדע את תוצאות בדיקת השמיעה, אבל אם אתה ממש מרגיש שיש דברים שאתה לא שומע כן כדאי לך לנסות (לא דווקא לקנות, פשוט לנסות) אביזרי עזר שונים לשיפור שמיעה בטלפון, בטלויזיה וכו'. נדמה לי שלארגון ֿבקולֿ יש מרכז שבו אפשר לראות ולנסות אביזרי עזר שונים כדי לקבל מושג אם אחד או יותר מהם בכלל עוזרים. טלפון, פקס ודוא"ל שלהם אפשר למצוא באתר שלהם - www.hearing.org.il בגדול, עבור פלאפונים, יש מוצר הנקרא ֿדיבוריתֿ והוא אמור לעזור מאוד לשמוע טוב יותר בפלאפונים של כל החברות. בקיצור, כמה הנזק יכול להיות רציני אני באמת לא יכולה לומר לך, אבל אני ממליצה בכל לב לא לתת לעצמך להפסיד שום דבר שאפשר לשמוע בעזרת איזשהו אביזר עזר - רובם ממש לא בולטים והרווח משמיעה של הכל כמו שנהגת לשמוע מקודם גדול מההפסד. חוץ מזה, בארגון כמו בקול (יש גם ארגונים אחרים אבל זה פשוט נראה לי הארגון המתאים למקרה שלך) יש גם קבוצות חברתיות ואם תלך לפגוש אנשים בקבוצת הגיל שלך תוכל לספר יותר על המקרה שלך ולקבל אולי כמה עצות מועילות. מי יודע, אולי אפילו תיצור לך כמה חברים חדשים.

למעלה