קושי בצבעים

אודי777

New member
קושי בצבעים

שלום לכולם מקווה שבפורום הנכון ואם לא אשמח אם תכוונו אותי בני הוא בן 3.5 והוא מאוד מתקשה לזהות צבעים אנחנו מנסים ללמד אותו את הצבע הצהוב(ובכלל כל מני צבעים) וכל פעם ששאולים אותו לצבע השמש או כל דבר אחר שהוא בצבע צהוב אז הוא אומר אדום, אנחנו מאוד מודאגים מכך שהוא לא מצליח לקלוט את הצבעים שזה ימשיך בלימוד נושאים אחרים. מישהו נתקל בבעיה כזאת ? תודה אודי

פלגיה

New member
כמה שאלות

זה רק לגבי צהוב ואדום? את שאר הצבעים הוא מזהה בסדר? מה לגבי שיוך דברים צהובים זה לזה? הכוונה היא לא לשאול לשם הצבע אלא לבקש למיין לפי צבעים. גם אז הוא ישים צהוב ואדום זה ליד זה?

אודי777

New member
כמה תשובות

ראשית תודה על תשובתך בהרבה מקרים שאנחנו שואלים לצבע מסוים הוא ישר עונה אדום, אך הוא כן מזהה צבעים ויודע להבחין בין ירוק לכחול וכו... אם נבקש ממנו צבע מסויים הוא כן ידע להביא לנו, אך להגיד נראה לי יש לו יותר קושי. למיין הוא דווקא ן ממיין בסדר. תודה אודי.

סבלנות

אחד הילדים שלי, לא הבחין בין ירוק לכחול, נלחצנו עד שהסתבר שזו לא אי הבחנה בין הצבעים, אלא קישור בין הצבע לשם. אך זה עבר עם הגיל. אל תלחצו עליו בנושא. יש לא מעט ספרים שלומדים מהם צבעים ("חמישה בלונים"). ספרו לו סיפורים אלו , אך בלי לחץ. תהיו ערניים אם יתעוררו בעיות כלשהן, אך אל תדרשו מהילד מעבר לגילו.

iris mom of two

New member
אני

הבן שלי לא ידע לדקלם את האלף בית. הבת שלי לא ידעה צבעים. שניהם לא היו מוכנים לכך בדיוק כשאנחנו חשבנו שהם צריכים להיות מוכנים. שלוש וחצי זה עדיין מאד צעיר, הבת שלי התבלבלה בצבעים עד גן חובה! היא כן ידעה לקרוא וקצת לכתוב את השם שלה (עברו די הרבה שנים מאז, והיא סיימה ח' עם תעודת הצטיינות). הבן שלי תמיד התבלבל בדקלום הא'ב'. הגיע לכיתה א' בלי שום מושג איך להבדיל בין האותיות, בקושי כתב את השם שלו. סיים כיתה א' עם קריאה מרמה של סוף ב'. היום הוא תולעת ספרים ותלמיד מצטיין (עברו מספר שנים, הוא סיים ה'). אם הנושא הוא רק צבעים, והוא כן מדבר, והולך, ונשמע לך שבסך הכל הוא מתאים לגילו, זה בסדר. אם יש בעיות אחרות: הוא לא מדבר לעניין, הוא לא יוצר קשר עיין, הוא לא מזהה את הבית או אותכם, אז כבר יש בעייה. עם הילדים שלי ידעתי שאין בעייה, כי הבן לא קלט את האותיות, אבל הבין חשבון (פשוט, אם יש לך שלושה עפרונות, ואני לוקחת אחד, כמה נשאר...), בגיל מאד צעיר. יש כל כך הרבה ללמוד! כך שזה לא נדיר שנושא אחד מעוכב קמעא לאפשר לנושא אחר להשתפר.

אודי777

New member
אכן כרגע ז רק צבעים

נראה לי שאנחנו קצת סתם הורים לחוצים, והבעיה היא רק בצבעים , כל השאר ברוך ה' בסדר, בכל אופן תודה

למעלה