קושי בפתרון בעיות

עינת77

New member
קושי בפתרון בעיות

שלום, אני מעוניינת לדעת איך קשיים בתפקודים קוגניטיביים גבוהים כגון פתרון בעיות,אלימינציה וכדו, למשל במשחקים, עשויים להשפיע על תפקוד של ילד? השאלה באה ממקום של עבודה עם ילדה עם קשיים בתחומים אלו. היא משחקת יפה משחקים של בני גילה אבל מתקשה במשחקים הדורשים חשיבה גבוהה. השאלה היא איך זה יבוא לידי ביטוי בתפקוד בתחומים אחרים עכשיו, ואח"כ? תודה מראש,

לא כל כך הבנתי

מה השאלה. האם את שואלת איך קושי במשחק הדורש חשיבה גבוהה בא לידי ביטוי ביום יום? אם אנחנו מניחים שהקושי לשחק משחק הדורש חשיבה גבוהה אומר שיש לילדה קושי בחשיבה גבוהה - אזי היכן שצריך חשיבה גבוהה ביום יום יהיה לה קושי. מצד שני מהניסיון שלי (שהוא לא עם ילדים) לא תמיד הקשר חד ערכי ולינארי. בהחלט יכולים ללמוד לשחק משחק באופן טוב ולא להיות יכולים להפעיל חשיבה גבוהה ביום יום - בעיקר חשיבה הדורשת יכולת לקחת בחשבון משתנים רבים, גמישות חשיבה, זריזות ב-shifting וכו'... כל זאת מכיוון שמשחק נוטה לחזור על עצמו והחיים לא כל כך.

עינת77

New member
לכך התכוונתי

כרגע אני רואה שהילדה מצליחה לתפקד ביום יום ולכן השאלה שלי היא במה בכל זאת זה יכול לבוא לידי ביטוי (חוץ מאשר משחק) ואיך באמת אפשר לעשות העברה ממשחק שהיא לומדת לתפקודים אחרים? תודה מראש,

ביום שתגלי

את תעלומת ההעברה - כתבי עליה פטנט! בכל מה שקשור להעברה - אנחנו רק מנסים אבל אי אפשר להבטיח. לפעמים איך שהוא נוצר הקשר בין מיומנות שנרכשה במשחק לחיים עצמם ולפעמים לא. למה לפעמים זה קורה ולמה לא - לאלוהים פתרונים. אחד הייתרונות בלעבוד עם מבוגרים הוא שאפשר להעלות למודעות את המיומנות הנרכשת במשחק ואיך היא באה לידי ביטוי ביום יום. מבוגרים גם אפשר לשלוח להתאמן במיומנות שנרכשת בחדר הרב"ע בחיים שלהם כתרגיל לבדור ולראות האם יש מוכנות לעשות העברה בכלל. אין לי מושג לגבי ילדים - אני רק יודעת שההעברה - אם היא מתחוללת, היא מתחוללת באופן טבעי תוך כדי משחק. סיפרתי פה בעבר על הבן שלי שלא הצליח להבין מה עליו לעשות כדי להפעיל את הדוושות בתלת אופן כשהיה בן שלוש (פלוס מינוס). הוא התנסה במיקסר יד - כזה שמסובבים גלגלת כדי לערבל... ומיד נטש אותה ורץ לדווש באופן תקין. איך שהוא נפל לו האסימון מהתנסות אחת להתנסות שנייה. לא עשיתי משהו כדי להפיל לו את האסימון או לעודד העברה - היא עברה לבד

למעלה