קושי בלימודים...
שלום לכולם, יש לי בעיה רצינית בריכוז בעת למידה למבחנים! למשל בימים אלה אני ניגש לבחינה הפסיכומטרית ופיניתי לעצמי לשם כך חודשיים שלמים רק ללימודים. מה שקורה בפועל, זה שאני מתעורר בבוקר, מפנה יום שלם, אומר לכולם שאני לומד, מתיישב מול הספרים, ועד שעות הערב מתברר שעשיתי הכל חוץ מללמוד. כל פעם שאני "כמעט ומתחיל" לתרגל בספר, קופצים דברים חשובים יותר - שיחת טלפון שאני "חייב" לעשות, משהו שדורש בדיקה באינטרנט, לקחת משהו לאכול, לסדר את החדר, או לחילופין - להיכנס לפורום תפוז לשאול את השאלה הזאת...
בהתחלה התייחסתי לזה כעצלנות גרידא, אבל במבט לאחור זה כבר נראה לי כקיצוני מדי (זאת בחינת הפסיכומטרי החמישית שאני ניגש אליה, מהסיבה הפשוטה שאני כל פעם נרשם, מפנה זמן ללימודים, ולא לומד... בפעם שלמדתי "קצת" קיבלתי 699). כמה שאני לא מחליט ש"הנה - אני לומד עכשיו", תמיד מגיע משהו שמסיח אותי! הדברים נכונים לגבי גם "במאקרו" - בחיי אני כל הזמן מתעסק בהמון דברים, כל פעם מוצא תחביבים חדשים וכד'... למשל לפני שנה אחרי השיחרור, בעת שהייתי עסוק לשפר ציונים בבגרות במתמטיקה, החלטתי פתאום "באמצע החיים" לפתוח עסק... הרעיון, איך לא, עלה בזמן שנלחמתי ב"לא ללמוד"...וכך עסקתי בזה בהתלהבות כזאת שהבגרות "נשכחה לה"... יש לי גם בעיה דומה בהרצאות, במיוחד כשנשאלות שאלות שאני יודע את התשובה עליהן. אני "מתנתק" וכשאני מתעורר, אז המרצה כבר עבר מזמן לנושא אחר ואני הולך לאיבוד... (ראיתי פה מישהי מתארת מצב דומה...). יש לי בעיית ריכוז/קשב?? עד היום אף פעם לא עלה לי הרעיון לראש, אבל אני ממש זקוק לכך שתגידו לי אם יש לכך בסיס, או שאני כרגיל מחפש תירוצים לעצלנות שלי... כי בעיקרון זה קורה רק בעת לימודים (כאלה שאני לא נהנה מהם) למשל, אין לי בעיה לקרוא ספר מההתחלה עד הסוף רצוף, וגם בצבא תמיד היו לי תפקידים מאוד אחראיים שתמיד עשיתי תוך כדי התמקדות במה שאני עושה ובהצטיינות... בקיצור אני מבולבל... מישהו?
שלום לכולם, יש לי בעיה רצינית בריכוז בעת למידה למבחנים! למשל בימים אלה אני ניגש לבחינה הפסיכומטרית ופיניתי לעצמי לשם כך חודשיים שלמים רק ללימודים. מה שקורה בפועל, זה שאני מתעורר בבוקר, מפנה יום שלם, אומר לכולם שאני לומד, מתיישב מול הספרים, ועד שעות הערב מתברר שעשיתי הכל חוץ מללמוד. כל פעם שאני "כמעט ומתחיל" לתרגל בספר, קופצים דברים חשובים יותר - שיחת טלפון שאני "חייב" לעשות, משהו שדורש בדיקה באינטרנט, לקחת משהו לאכול, לסדר את החדר, או לחילופין - להיכנס לפורום תפוז לשאול את השאלה הזאת...