קושי בלימודים...

wolfv

New member
קושי בלימודים...

שלום לכולם, יש לי בעיה רצינית בריכוז בעת למידה למבחנים! למשל בימים אלה אני ניגש לבחינה הפסיכומטרית ופיניתי לעצמי לשם כך חודשיים שלמים רק ללימודים. מה שקורה בפועל, זה שאני מתעורר בבוקר, מפנה יום שלם, אומר לכולם שאני לומד, מתיישב מול הספרים, ועד שעות הערב מתברר שעשיתי הכל חוץ מללמוד. כל פעם שאני "כמעט ומתחיל" לתרגל בספר, קופצים דברים חשובים יותר - שיחת טלפון שאני "חייב" לעשות, משהו שדורש בדיקה באינטרנט, לקחת משהו לאכול, לסדר את החדר, או לחילופין - להיכנס לפורום תפוז לשאול את השאלה הזאת...
בהתחלה התייחסתי לזה כעצלנות גרידא, אבל במבט לאחור זה כבר נראה לי כקיצוני מדי (זאת בחינת הפסיכומטרי החמישית שאני ניגש אליה, מהסיבה הפשוטה שאני כל פעם נרשם, מפנה זמן ללימודים, ולא לומד... בפעם שלמדתי "קצת" קיבלתי 699). כמה שאני לא מחליט ש"הנה - אני לומד עכשיו", תמיד מגיע משהו שמסיח אותי! הדברים נכונים לגבי גם "במאקרו" - בחיי אני כל הזמן מתעסק בהמון דברים, כל פעם מוצא תחביבים חדשים וכד'... למשל לפני שנה אחרי השיחרור, בעת שהייתי עסוק לשפר ציונים בבגרות במתמטיקה, החלטתי פתאום "באמצע החיים" לפתוח עסק... הרעיון, איך לא, עלה בזמן שנלחמתי ב"לא ללמוד"...וכך עסקתי בזה בהתלהבות כזאת שהבגרות "נשכחה לה"... יש לי גם בעיה דומה בהרצאות, במיוחד כשנשאלות שאלות שאני יודע את התשובה עליהן. אני "מתנתק" וכשאני מתעורר, אז המרצה כבר עבר מזמן לנושא אחר ואני הולך לאיבוד... (ראיתי פה מישהי מתארת מצב דומה...). יש לי בעיית ריכוז/קשב?? עד היום אף פעם לא עלה לי הרעיון לראש, אבל אני ממש זקוק לכך שתגידו לי אם יש לכך בסיס, או שאני כרגיל מחפש תירוצים לעצלנות שלי... כי בעיקרון זה קורה רק בעת לימודים (כאלה שאני לא נהנה מהם) למשל, אין לי בעיה לקרוא ספר מההתחלה עד הסוף רצוף, וגם בצבא תמיד היו לי תפקידים מאוד אחראיים שתמיד עשיתי תוך כדי התמקדות במה שאני עושה ובהצטיינות... בקיצור אני מבולבל... מישהו?

ברוך הבא../images/Emo70.gif מה שאתה מתאר בהחלט

נשמע כמו כמה וכמה סיבות טובות לגשת לאבחון מסודר של הפרעת קשב וריכוז. נשמע לי אישית, מוכר מאוד
בקישורי הפורום תמצא מידע רב בכל הנוגע לאבחונים ואבחנה.

wolfv

New member
אני פשוט מפחד ש

זה עוד תירוץ שאני מוצא לעצמי בשביל לשרוף זמן על לחפש פיתרונות קסם, כשהשורה התחתונה היא לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל ללמוד...

אל תהיה כה קשה עם עצמך!

מה שסיפרת, בהחלט תואם לקשיים שכל אחד מאיתנו ה-ADHDים מתמודד איתם. אם אכן זה כך- אין סיבה בעולם להמשיך לרדת על עצמך, או לוותר על משהו שאתה רוצה לעשות/ללמוד/להשיג. אבל כמו בכל דבר, צריך להתחיל- בהתחלה. באבחון מסודר ומקיף. מצרפת קישורים שיוכלו לעזור לך להבין יותר היכן אתה עומד. נשמח לעזור בהמשך גם. בהצלחה!!

wolfv

New member
תודה. עשיתי את

השאלון הבסיסי באחד הקישורים (5 שאלות) ועל פי השאלון אין לי כלום... לפחות לא ADHA

zivadina

New member
הצעה

עד עכשיו חיית בגישה ש"אין לך כלום". הגישה לא עזרה. אולי עכשיו תנסה את הגישה ש"כן יש לך משהו"? אולי גישה זו תקדם אותך? מציעה לך לקרוא בקישור על אפיוני הפרעת קשב כדי לשקול ברצינות אבחון מקצועי אצל פסיכיאטר מבוגרים שמתמחה ב-ADHD.

pixilated

New member
קודם כל סחטיין על ה-699

בפסיכומטרי,בהתחשב בעובדה שלמדת"קצת".הלוואי עלי...
אני באמת ממליצה לך לפנות לאיבחון.אתה מתאר בעיה שהיתה לי לפני חודשיים כשהתחבטתי עם עצמי אם אכן אני עצלנית וסטומה או שפשוט יש לי בעיה של קשב וריכוז. אחרי האבחון(שאכן הצביע על בעיית קשב וריכוז) נהייתי יותר נינוחה בשל העובדה שישנה לקות \מחסום למידה כלשהו וזה לא עצלנות. התחלתי בטיפול עם רטלין(שאני חייבת לציין שממש מועיל לי),נרשמתי לפסיכומטרי ,ונראה מה יהיה. בהתחשב בעובדה שהוצאת ציון כזה יפה מבלי להשקיע מאמץ רב,הייתי ממליצה בחום לגשת לאבחון..במיידי!!! בהצלחה

wolfv

New member
תודה... אפשר קצת פרטים?

כמה זמן לוקח האיבחון, איפה נערך, מה העלות...

pixilated

New member
האיבחון שאני עשיתי

נקרא איבחון דידקטי שבודק את יכולת הלמידה והתפיסה של הדברים מבחינה חינוכית ולימודית. אני אובחנתי ב"ניצן" ולכן אני יכולה להמליץ רק עליו כיוון שאני לא מכירה מקומות אחרים. האיבחון אורך כ-6 שעות בערך ובודק אותך מבחינה מילולית והצורתית וכן את היכולות האינטלגנטיות והנורמטיביות(זה מבחן האורך כשעה בדומה לפסיכומטרי),בודק את הזיכרון לטווח ארוך\קצר,את יכולות הריכוז,כתיבה,קריאה,השבה על שאלות לאחר קריאת טקסט וכו'... אין צורך להילחץ מהמבחן,סך הכל עוברים אותו סבבה... לאחר שבועיים אתה מקבל תוצאות ואיתם התאמות-אם אתה נזקק להן, כמו תוספת זמן,אישור לשימוש במחשבונים מילונים,התעלמות משגיעות כתיב וכו'... עם ההקלות אתה ניגש למוסד הלימודי בו הינך מעוניין ללמוד ומפה העניין לשיקולם. אם ברצונך לקבל טיפול תרופתי עליך לגשת גם ל"מבחן טובה"(זהו עוד ממד הבודק את יכולת הריכוז וההקשבה). לאחר התוצאות,אתה פונה לנירולוג(או פסיכיאטר-עדיף לנירולוג)והוא נותן לך מרשם תרופתי על סמך הנתונים ומשם אתה הופך לגאון קטן... הריטלין עוזר ברמות מטורפות(כמובן שזה אינדבידואלי לכל אחד)ומשפר את יכולת הריכוז,קשב,זכרון והארגון של הדברים. אבחון כזה הוא פרוצדורה לא קצרה וזולה רך הוא שווה את הזמן והמחיר(1300 ש"ח) מקווה שעזרתי לך...

oshratush

New member
אני עשיתי ברום פרט!

ועם הנחה של חייל משוחרר זה עלה 1190, המכון נמצא בר"ג, וכמו שהיא ציינה זה אותם מבחנים באמת.

irisshani

New member
אכן כן

קיים חשד סביר אנא פנה לאיבחון מבוגרים בדחיפות ותמנע מעצמך הרבה.... בהצלחה

גם חוסר היכולת להתארגן הוא אחד המאפ

לוולף משהו שלום רואים שאתה מבולבל ומעבר לבעיית הריכוז שציינת גם חוסר התיכנון בחיי היון יום, חוסר הסדר (אני מסיק מהתייחסותך לסידור החדר) מהווים מאפיינים נלויים ל ADD אבל רק איבחון מסודר יכול לתת לך מענה לשאלתך. אגב, עם פסיכומטרי של 700 ואתה רוצה יותר גבוהה, אז למה אתה מנסה להתקבל ????? בהצלחה גיל

wolfv

New member
תודה רבה לכולם על העצות

קראתי קצת חומר רקע, תסמינים וכד'... ומצאתי המון סטירות בין מה שקראתי למצב שלי... למשל - אין לי בעיה לשבת בצורה רגועה שום פרק זמן שהוא, אני לא חייב להקיש באצבעות בשולחן או עושה יותר מדי מעשים לא מודעים דומים (מקסימום קצת קישקושים בספר/מחברת)... אני בכלל לא היפראקטיבי... וכילד הייתי דווקא מהשקטים יחסית, תמיד ידעתי לרסן את עצמי. בעיקרון גם אין לי בעיה להתרכז במשך שעות בדברים שמעניינים אותי, אם זה ספר, הרצאה מעניינת, סרט או כל דבר אחר... מה שעולה מכל הסיפור הזה, שה"הפרעות" שמהן אני סובל הן מאוד מאוד סלקטיביות. זה אומנם מתבטא מדי פעם ב"נדודים" במחשבות בזמן לימודים או הרצאות משעממות, בחוסר אירגון מסויים (כמו רוב בני גילי..), ובמשמעת עצמית נמוכה בלימודים (דברים שאכן תואמים את האיבחון) אבל העניין הוא שזה אך ורק בדברים שאני חד משמעית לא נהנה מהם... והרי זה משהו שקורה לכולם לא? בכל אופן, נראה לי שאני אקבל את העצה, ואגש לאיבחון מסודר... מקסימום נלמד כמה דברים חדשים בתחום הונירולוגיה... ולגיל מאור - רפואה... כמה אירוני...

בלבול קל

חשוב לי להאיר את תשומת ליבך לעובדה כי העובדה שאינך היפר אקטיבי, אינה שוללת הפרעת קשב וריכוז. ADHD- עם היפראקטיביות, ADD= ללא היפריות. לפי התיאור שלך, חוסר ארגון,מסוגל לשבת הרבה רק בנושאים שמעניינים אותך,נדידת מחשבות וכדו'- במקומך, הייתי נגשת לאבחון.

wolfv

New member
נכון תודה.. הבנתי את

הטעות שלי עוד אתמול בלילה כשקראתי עוד כמה מאמרים בנושא...

למעלה