קושי בכיתה ד'

קושי בכיתה ד'

שלום לפורום הנפלא! בני בכיתה ד'. תלמיד מצטיין וחכם מאד. אנחנו מאפשרים לו בדרך כלל ללכת על פי דרכו עד כמה שניתן . על פניו , נראה שאין שום בעיה אך למרות זאת, החל משנה שעברה הוא סרב לצאת לטיולים של הכיתה ,טענתו היתה כי הוא מפחד מהקאות (היתה לו חרדת הקאות היות ומספר תלמידים הקיאו בזמן הנסיעה וטיפלנו בזה). תמכנו בו והיינו בקשר עם המורה כל הזמן, אפשרנו לו גם לא לצאת לכמה טיולים ולא הכרחנו, אולם השנה היה טיול שנתי שכולל לינת לילה אחד , ושוב בהתחלה היינו די גמישים איתו , אלא שלבסוף די לחצנו עליו לצאת לטיול מכיון שאני חושבים שזה חלק מתחושת השייכות לכיתה . הוא כמובן סרב. אנחנו גרים ביישוב מרוחק, אין כל כך הרבה אפשרויות לחברויות, בכיתה אין לו כ"כ חברים, ביישוב-כן. הוא ילד פתוח ודי בטוח בעצמו. בית הספר עצמו מספק לא מעט טיולים במהלך השנה . יש לציין שכל בוקר וצהריים הוא נוסע מעל חצי שעה בהסעה ואין שום בעיה עם זה . אינני יודעת כיצד עליי לפעול, האם זה נכון ללחוץ עליו או שמה לתת לו ללכת בדרכו אשמח לעצתכם תודה!

פלגיה

New member
נשמע שנשאר לו טעם של סבל בטיולים

אני בכיתה ד' כפיתי על ביתי לצאת, מכל הסיבות שציינת. היום היא בכיתה י', עדיין שונאת טיולים, חוזרת מכל אחד מהם עם פריחה אלרגית, ולכן בוחרת לפעמים שלא ללכת, ואני לא מכריחה אותה. יציאה ללילה היא אפילו יותר מסובכת לטעמי מטיול של יום אחד ולכן לא הייתי מכריחה לצאת.

לא היתה שום בעיה בשום טיול

למעט העובדה שלפעמים יש קושי ללכת וכדומה. הוא פשוט אומר שהוא לא אוהב טיולים והוא לא נהנה מזה . אני מרגישה שהוא מתחמק היות ולא לחצנו עליו אף פעם.

מרגוש

New member
השאלה מה קורה איתו כאשר הוא חוזר מהטיול

האם היה לו טוב בטיול או שהוא סבל. לדעתי עם הוא חוזר ואומר שהיה בסדר בסופו של דבר כן צריך לחיב אותו. בגלל שהטיולים בבית הספר הם חלק מהלימודים. לדעתי דרך הרגלים מכירים את הארץ, ההסטוריה של הארץ וכך מרגישים מחויבות וקשר לארץ. האם כאשר יש שיעור שהוא לא אוהב מכול מיני סיבות גם מותרים לו. כך לדעתי זה הטיולים. כמובן שאם אתם מרגישים שבטיול הוא סובל בצורה קשה אולי הייתי עושה איתו הסכם שלחלק מהטיולים הוא לא ילך אבל כמובן שלא באופן גורף.

אביבקיץ

New member
וחוץ מהטיולים?

קרה לו משהו לא טוב באיזשהו טיול? הוא מרגיש טוב עם הילדים האחרים בכיתה? אולי הוא מבודד, אולי מציקים לו? יש אפשרות שמישהו מכם ייצא כהורה מלווה?

לדעתי

הוא קצת מבודד בכיתה, אם כי הוא הולך לביה"ס ברצון. הוא לא סבל בטיולים, בחלק מהטיולים הצטרפנו וגם לטיול הזה רצינו להצטרף אך זה לא היה אפשרי . היום הוא בכה ואמר שהוא מצטער שלא יצא לטיול ובפעם הבאה הוא מבטיח שיצא ...

פלגיה

New member
אז נשמע

שהוא למד לקח. אני רק מקווה שהוא יזכור אותו עד לטיול הבא.

למעלה