קושי בחדירה

shaniky

New member
קושי בחדירה

שלום אני וחבר שלי התחלנו לקיים יחסי מין לפני מספר שבועות. הבעיה היא שהחדירה עדיין מאוד כואבת לי ולעיתים איננו מצליחים להגיע לחדירה מלאה כי הכאב גדול מידי. יכול להיות שזה נובע מכך שאינני רטובה מספיק לכן החלטנו לנסות להשתמש בחומר סיכה. החומר מאוד הקל על החדירה ובאמת שיפר את המצב אך עדיין יש קושי. אני חושבת שהדבר נובע בעיקר מכיווץ בלתי רצוני של הנרתיק שכנראה נגרם מלחץ. החבר מאוד תומך ומרגיע ואנחנו כבר הרבה מאוד זמן ביחד כך שהוא לא הבעיה. אך כנראה שמשהו בתוכי עדיין לחוץ וקשה לי להרפות את השרירים. נפגשתי עם עובדת סוציאלית להתייעצות אך כרגע אני מעדיפה לפתור את הבעיה בעצמי ללא עזרה מקצעית. כיצד ניתן לעבוד על הרפיית שרירי הנרתיק? יש תרגילים שאפשר לעשות? איזה ואיך? אולי איזה חומר מרגיע שאני יכולה לקחת? סמים? אלכוהול?......... באיזה תנוחות מומלץ לנסות לחדור כך שהשרירים יהיו הכי רפויים? אשמח לקבל הצעות שונות ומקוריות תודה רבה, שני

נסיכה73

New member
סמים ואלכוהול לא פותרים בעיות

הם רק יוצרים בעיות חדשות. האם עברת פעם איזשהו מצב לא נוח/מפחיד/מרתיע הקשור ליחסי מין? ככלל כשאדם חש נוח ביחסי מין-כל תנוחה היא נוחה וכייפית. ואם את מכווצת מבפנים את השרירים..תנוחה זו או אחרת לא תסייע לך.

shaniky

New member
לא חושבת..

לא זכור לי איזה אירוע חריג ולא נעים הקשור במין ואני גם מאוד פתוחה בנושא... אני באמת לא יודעת ממה נגרם הלחץ והכיווץ....

נסיכה73

New member
יקירתי,כל משהו שקורה בגופינו זה שידור

של רגש/תחושה נפשית. משהו בתוכך מכווץ. אם היחסים הרגשיים בינך לבין חברך תקינים,יש פתיחות והבנה.והוא לא לוחץ עלייך בעניין הזה,אז.. זה משהו בתוכך,אולי הדחקת,זה לא ברמת מודעות. דמיון מודרך יכול לעזור. וגם..סביבה שתשרה עלייך נינוחות.נרות דולקים,קטורת ריחנית ומרגיעה בחדר,מוזיקה שעושה לך נעים..והמון המון נינוחות מצד שניכם יכולים לסייע. ואם זה לא עובד,כדאי לך להיעזר באנשי מקצוע..באופן כללי לא טוב שישנם עיניינים לא פתורים בתוכינו.תמיד טוב להתיר את מה שלא זורם :) בהצלחה חמודה

לא מדויק עד הסוף

במידה ומדובר בויגנסמוס, כיווץ לא רצוני של שריר רצפת האגן, שזה דומה לתיאור של שני, עדין קיימת אפשרות שמדובר בעניין פיזי ולא רק פסיכולוגי. לדוגמא רקדניות או מתעמלות שכל החיים מורגלות לכווץ, צריכות ללמוד פתאום להרפות, ולא תמיד זה קל להן פיזית, מעבר לרמה הרגשית או המנטלית. לא למהר להדביק תוויות .... כל מקרה לגופו. בכל מקרה רק רופא יכול לאבחן

נסיכה73

New member
בדיוק מה שכתבתי לה בסוף.שאם זה לא עוזר

שתפנה לאנשי מקצוע,כי לא טוב להשאיר דברים בלתי פתורים......................................................

מותק70

New member
ויגנסמוס ../images/Emo4.gif

מה זה ויגנסמוס? ממה זה נגרם ואיך מטפלים בזה?

וגיניסמוס

כיווץ לא רצוני של הנרתיק שאינו מאפשר חדירה. נגרם מטראומה, או ידע לא מדויק אודות מיניות וחוסר בשלות לקיום יחסי מין או התנייה של כאב ראשוני עם חדירה ופחד לשחזר את הכאב. מצריך טיפול אצל סקסולוג בשילוב פיזיותרפיסטית לשיקום רצפת אגן

shocco24x

New member
הי,shaniky בלי סמים! הכל בראש!

המוח האנושי זה האיבר המתוחכם והמסובך ביותר להבנה! לכן לא תמיד ניתן לדעת מה גורם לאנשים ולך כמובן, לנהוג כך או אחרת. אל תעלי בדעתך לעשות שימוש בסמים. מצד שני - אל תוותרי על מה שמגיע לך. חפשי ותמצאי את ישועתך בדרך שתתאים לך.

לא ליצור התנייה של כאב

שני יקרה, הרבה פעמים הפעם הראשונה - שנמשכת לפעמים יותר מפעם אחת - כואבת. בין אם העדר רטיבות נרתיקית מספקת והן מתוך חשש טבעי והן מתוך טראומות ילדות / בגרות הקשורות במין והן מתוך העדר בשלות לקיום יחסי מין או מתוך העדר אמון בקשר. אין סיבה אחת, וגם לא תמיד יש סיבה חד משמעית. בכל מקרה, אסור להמשיך לקיים יחסים ברגע שכואב!!!! מה שנוצר זה התנייה של יחסי מין עם כאב וזה מתחבר ככל שממשיכים לנסות יותר ויותר. כדי לשלול וגינסמוס, צריך ללכת לרופא נשים עם רקע סקסולוגי. לטפל בהתאם להמלצה שלו אם צריך בשילוב עם פיסיותרפיה לשיקום רצפת אגן שמלמד שליטה והרפייה בשרירי רצפת האגן והנרתיק. בקיצור, לאט לאט....

shaniky

New member
איך אני מגיעה לאיש מקצוע

שמתמחה בזה? אני גרה באיזור עפולה ואני לא ידועת למי לפנות.....

אתר איטם

שלום שוב, בראש כרגע עולה שיש מרפאה לטיפול מיני בבית חולים רמב"ם, אני לא יודעת כמה את ניידת עד שם. יש את מרשה אלנטק הנפלאה בכרמיאל הכי פשוט להכנס לאתר איט"ם ולראות מי נמצא קרוב אליך פיזית אבל את גם יכולה להתחיל בללכת לקופת חולים ולבקש הפנייה לפיזיותרפיסטית לשיקום רצפת אגן, ולהתחיל בלימוד כיווץ וכו בהצלחה

למעלה