קושי בהנקה

galig1

New member
קושי בהנקה

שלום רב, בתי בת 3 חודשים. בגיל 3 שבועות התחלתי לתת תוספות מאחר ולא עלתה במשקל- לא ינקה ביעילות והחלב שנוצר היה מועט מדי. המאבק להגביר את כמות החלב נמשך מאז והיום אחרי שאיבות של כ-3 שעות ביום + חילבה אני מצליחה לספק לה כ-200 מ``ל ביום. אני ממשיכה להתעקש ולשאוב (בלי להניק-מאחר ונוצר תסכול של הילדה -מעין מכות על הציצי וחוסר סבלנות ). שאלתי היא האם גם כמות קטנה יחסית זו מספקת לה חיסונים או לחלופין מועילה לה באיזושהי צורה? . האם , מנסיונך, יש סיכוי עדיין להגביר את כמות החלב ולהגיע לספק 3-4 ארוחות ביום (שהרי היא דורשת יותר אוכל ככל שהיא גדלה) האם יש משהו שניתן לעשות ועוד לא עשיתי? תודה מראש ויום מקסים

קושי בהנקה

כל הכבוד לך על ההתמדה בשאיבות! זה בהחלט תורם רבות לבריאות שלה. בחלב-אם יש ערכים תזונתיים וחיסוניים רבים, וכל כמות מועילה ,בריאה ומחסנת אותה. לגבי הגברת הכמות- לפעמים אפשר להגביר כמויות יותר בקלות על-ידי החלפת משאיבה לחזקה יותר. איזה משאיבה יש לך? לפעמים אפשר לשנות את אופי השאיבות. כל כמה זמן את שואבת ולכמה זמן? בכדי להגביר חלב זה הכי יעיל לבצע שאיבות מרובות קצרות. איך היא מגיבה על השד אם את מציעה לה הנקה כאשר היא לא מאוד רעבה, אולי כאשר היא קצת ישנונית? אם היא מסכימה קצת לינוק, זה גם יעזור להגביר כמויות. אפשר להמשיך לנסות לתת לה, כי הרבה התינוקות מסכימים בסופו של דבר אם האימא ממשיכה להציע בדרכי נועם. מומלץ לעבוד להגברת החלב ביחד עם יועצת הנקה מוסמכת, כי הדברים משתנים מיום ליום. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

galig1

New member
אורית שלום../images/Emo13.gif

תודה לך על התשובה המהירה מבחינת המשאבה , אני משתמשת בלקטינה- שהיא חזקה ביותר ובאשר למספר השאיבות- אני שואבת כ-6-7 פעמים ביום בכל פעם מעבירה מצד לצד וחוזר חלילה עד שנגמר החלב. בשאיבת הבוקר יוצא כ-50-60 מ"ל ובכל שאיבה אח"כ כ-30 בקושי. כל שאיבה לוקחת כ-30 דקות עד שעה באשר ליניקה שלה- אני חושבת שהבחורונת לא יונקת. עד לפני שבוע הנקתי אותה במשך חצי שעה לפני הבקבוק אבל לא הרגשתי שהיא יונקת כראוי. מעבר לכך שקלתי אותה לפני ואחרי הנקה 3 פעמים (לפני חודש וחצי) ופעמיים מתוכם היא לא העלתה גרם. פעם אחת 40 גרם. יש מה לעשות? תודה ושוב תודה גלי

שאיבה על מנת להגביר

אני מאוד שמיחה שאת משתמשת במשאיבה כל לך טובה. כאשר אימא שואבת אופן קבוע, נהוג להמליץ לא לעבור מעל 15 דקות שאיבה בכל שד. אפשר להיות עוד יותר יעילים ולקנות ערכה נוספת, ולשאוב דו-צדדי. במקום לשאוב בבת אחת שעה, עדיף לחלק את השעה הזאת למספר שאיבות קצרות יותר, כי זה נותן מסר הורמונלי חזק יותר ליצור חלב. את מציינת שלדעתך התינוקות לא יונקת. האם יועצת הנקה מוסמכת ראתה אותך? את מוזמנת לבוא אלינו, להפניניג שבוע ההנקה בפארק רעננה, ב8/8, מ15:30 עד הערב. אני אהיה בפינת השאלות ותשובות, ויהיו גם יועצות הנקה מוסמכות מתנדבות. נקווה שנתראה! אורית מדריכת לה לצ'ה

המון בהצלחה

אהלן תשתי הרבה מים - לפחות 8 כוסות ביום. אני אם לבת שנה ושמונה חודשים שעדיין יונקת. אני זוכרת שבייחוד בחודשים הראשונים, אם לא הייתי שותה מספיק מים, כמות החלב הייתה קטינה משמעותית. לא להתייאש!!!

לדעתי יש דרך

ביתי בת שנה ושבעה חודשים וינקה עד לפני שלושה שבועות. לי אמרו לשתות ליטר וחצי של מים, לשתות בירה שחורה ולאכול מסודר שלוש ארבע ארוחות ביום וזה המתכון של ייצור חלב

האם שתייה מגבירה חלב?

נשים הרי יכולות להניק גם בימי צום! אין צורך לשתות מעל לכמות הרגילה, שכולנו צריכים לשתות. הוכח שמה שמגביר חלב זה הנקות/שאיבות מרובות. ככל שהשד מתרוקן יותר החלב נוצר מהר יותר. כך למשל הגוף יודע ליצור פי שתיים חלב לתאומים. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה