קושי בבחירת מקצוע

ענתי 10

New member
קושי בבחירת מקצוע

שלום רב ושנה טובה! אני בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ומידענות ותואר ראשון במשפטים. כרגע מתמחה בעריכת דין. מתכוונת לגשת לבחינות הלשכה, אך בספק רב אם אעסוק בעתיד במקצוע. במשך ההתמחות גיליתי שכנראה המקצוע הזה לא מתאים לי. אני כן אוהבת לעבוד עם אנשים/לקוחות, אני אוהבת עבודה דינאמית - עבודה שמשלבת עבודה משרדית ועבודת שטח (למשל בהתמחות עבודה משרדית והופעות בבתי משפט), אבל תוכן העבודה של עו"ד לא מתאים לי. אני לא מצליחה לממש את הפוטנציאל שלי נכון ובצורה טובה, ובאופן כללי זה לא ממש מעניין אותי. האם קיים מקצוע שמשלב סוציולוגיה ומשפטים או מתמקד יותר בסוציולוגיה ומדעי חברה באופן כללי?

magal101

New member
הצעה

מה את אומרת על ייעוץ עסקי או ייעוץ משפטי לחברות בשוק?

ענתי 10

New member
נשמע מאוד מעניין

אבל צריך הכשרה מתאימה, לא? יש לזה ביקוש? אפשר לעבוד באיזה שהוא שלב כעצמאי? אגב, אני גם רוצה ללמוד תואר שני ולא כ"כ יודעת במה.

asi_blond

New member
רעיון

סוציולוגיה משלב בהבנת תהליכים בחברה. משפטים כולל ידיעת החוקים שעל פיהם חיה חברה (חוקים פורמלים) אולי תשלבי ביניהם, אולי תילחמי בעוולת הצדק, בגלגלי הבירוקרטיה. למשל, את יכולה להיות יועצת לכל מיני תוכניות סטיייל המשמר האזרחי/כלבוטק/אמנון לווי וכ"ו. או שאולי לעבוד בעירייה, או תחת עמותה שפועלת לשיוויון..

ענתי 10

New member
וואו, רעיון ממש יפה!

רק שאופי שלי לא בדיוק "לוחמני". אבל ייעוץ בדברים כאלה בהחלט רעיון יפה מאוד!

asi_blond

New member
תודה

אנחנו תמיד צריכים עוד אנשים מקצועיים בשביל להתמודד עם חוליי החברה בישראל..

למעלה