קושית השבוע.

קושית השבוע.

מכוון שלא חשבתי שיוסף יתנגד לזה או סתם לזרוק אותי לבריכה של דגי מושתים מהונדסים גנטית טורפי אדם. חשבתי לעלות קושיה חדשה לשבוע חדש,ולהוסיף צבע דיוני מלבד הקשיים הרגילים שאנחנו מדוכדכים בגללהם. אז ככה קושיית השבוע היא נחמדות נימוס והדדיות בקשר,ודייטים. ובכן נתקלתי בבעיה שרבים מידידי דיברו עליה,נחמדות יתר,משום מה נימוס ונחמדות יתר בעל נטיה לדחות בן אדם בדייט,או סתם פותח דלת לניצולים מסוימים,איך אתה חושבים שצריך להתנהג " קשוח ואכזרי טיפה ? באמצע,או מנומס ונחמד מאוד. יש את האימרה הישנה שאתה מנייאק ורע טיפה, הכול הולך טוב יותר,והנחמדים תמיד נדפקים. גילתי על בשרי שנחמדות עודף,פתחה לי הרבה דלתות לניצול. ומצד שני דווקא כאשר גילתי קשיחות,הדבר פעל לטובתי מאוד אפילו,ולשם שינוי לא הייתי הפאטתי. ושאלה הזאת נגררת לכיוון הקשרים,עם אתה חושבים שמערכת יחסים צריך להיות חוקים מוגדרים לההתנהגות מראש ? או לזרום אם זה ? אם להעיר ולדבר מתי אשר צריך ? העם מערכת יחסים צריכה להיות מבוססת על מאבקי כוח גבריים מפעם לפעם ? זה שאלה מכרעת,חשובה מאוד כאשר מתעסקים בעולם הכרויות מודרני,גברי מאוד,מלא אגואיזם כזה ואחר. איך צריך לווסת את ההתנהגות. שוב לא לפתוח אליי באש הרגילה של "אל תעשה הכללות ! לשרוף אותך !" "צעירון טיפשון ! הידע שלי בגיל 50 מחזיק בן אלפי שנים של חוכמה מיסטית ומסתורית ! מואהאה !" ושאר הדברים הללו.

אבל למה לצעוק על הבוקר?!

חלקנו קמו לפני שעה... אתה שואל לגבי מאבקי כוח בדייטים ובזוגיות וזאת שאלה יפה. זה משהו שגם אני לפעמים נתקלתי בו בדייט על שלביו השונים, "להתקשר אליו? למה שהוא לא יתקשר ראשון?" וכיוצ"ב. אני חושב שמינון נכון של השניים הוא התשובה הנכונה והוא תקף החל מהדייט הראשון וכלה בהמשך לזוגיות המתפתחת. להיות נחמד ומקסים או בקיצור להיות אתה בדייט הראשון ובכלל, משחקים נגמרים מתי שהוא וחבל בכלל להתחיל. יחד עם זאת לשמור על מינון מסוים של קשיחות כפי שאמרת כי בכל זאת, אף אחד לא רוצה להתחתן עם סמרטוט. אם יש חוקים של מה ואיך עושים? לא יודע אם חוקים זאת המילה הנכונה אבל כן יש ערכים וצורת התנהגות שאם אתה רוצה שזה יתפתח כדי שתקפיד עליהם.

תגובה לאיתיוש.

דווקא לא התכוונתי לגבי להתקשר אליו....זה כבר ממש קטעי אגו ומשחקים מטופשים לדעתי,שאני רוצה להתקשר אני מתקשר. כול עוד זה לא 3 בלילה. ולא הטרדה כבר כמובן. ולא לעשות קולות בטלפון "אממממ אממממ אממ האא....האאאאא....כן מה איך זה ?" אני חושב שצריך לבדוק מי הבחור השני גם,אני ברגע שאני רואה קצת משחקי כוח,קצת מהחולניות של האגואיזם המצאויסטי וחוסר הוותרנות הישראלית,אני ישר אומר "היה נעים היה טעים להתראות" אני בן אדם מאוד כנה,גם בדייט,ואוהב כנות ישירות ובגרות,זה מעודד רק תקשורת טובה,ואתה רואה את הדייט הולך בקלות וכיפיות הרבה יותר לדעתי. ביחוד שיש בגרות הדדית והבנה. אין צורך במשחקים האלה לאדם בעל הבנה בוגר ופנימית. שלא משחק על הכבוד שלו כמו שייח ערבי. יש מקרים קיצונים שבהם שמעתי על גבר מוכה במערכת יחסים הומוסקסואלית. כאילו גבר מוכה,זה כבר מעורר רחמים למי שמכה ולמי שמרשה שיכו אותו. אבל זה בושה גדולה אצל הומואים גם,לדון על נושא גברים אלימים.

אני מסכים איתך

מצד שני לפעמים אנשים לא ממהרים להוריד את חומות ההגנה שלהם ואם אתה מרגיש שיש כימיה טובה צריכים לתת את הזמן להפתח ולהשתחרר.

yosef 30

New member
../images/Emo150.gif תקשיב לי, ותקשיב לי../images/Emo70.gif ../images/Emo150.gif

רק בגלל שחשבת על דגיי מושתים - מגיע לך דוז פואה
כבר רואים שיש לך טעם טוב - וישתקו כל המביני עניין. אין כמו דג מושת בערב יום שישי וחריף
אתה יותר ממוזמן להעלות כאן דיונים כאלו ואחרים וכל אחד אחר כמובן, הפורום הוא מקום מפגש של כולם, אני רק מנקה אחריכם, ומסדר את כל הלאגן שאתם עושים ואף אחד לא עוזר. תסתכל על איתיוש, מה הוא לא מקבל ממני, ה-כ-ל ובסוף המנייאק הזה נוסע בביזניס קלאס. אז גם יענה לך עד כמה להיות נחמד בקשרים, או להיות קשוח לעיתים. תמיד התנגדתי למשחקים בתוך קשר, אבל המציאות לפעמיים הכתיבה אחרת. עזוב שזה לא החזיק הרבה זמן. אבל.... יש מקרים יוצאי דופן. אני מאמין שהכל צריך להיות במינון נכון. במפגשים עם אנשים, בדייט הראשון תהיה אתה כמו שאתה ואיך שאתה. אבל
אם אתה מתעלק וחסר בטחון ומתאהב מהרגע הראשון אין ספק שאתה בבעיה והבעיה היא שלך בלבד
וזה בהחלט פתח להתרחקות ממך (מדבר אליך אבל לא אישי
). למה התרחקות
כי זה קצת מלחיץ לפגוש מישהו שמתנהג שיישר רוצה וכבר רואה איך גרים ביחד וכו' וכו', זה יכול להיות נחמד ומצחיק אך....שוב במינון הנכון. יש כאלה שייאמרו אוקיי עד עכשיו לא ממש הלך לי, הנה אחד שמוכן לתת בלי סוף והוא גם נחמד, הסתדרתי
. מה שייקרה או שאתה אחרי זמן מה תתעורר ותבין שבעצם הבחור לא באמת רוצה אותך אלא את שירותייך והוא בכלל לא מעריך אותך. אז תקום ותעזוב פגוע ושבור. או שתהיה כמו סמרטוט ריצפה, תלחם בו, תריב איתו, תתעצבן, תקטר, תשב ותבכה וכלום לא ישתנה. אני חושב שהבעיה היא בנו ולא באחר, אם אנחנו לא יכולים לזהות איפה כמה ומתי להיות נחמדים או לא, או לא יודעים להציב גבולות, זו בעיה שלנו. רק את עצמנו נוכל לשנות ולא את האחר. ולא משנה באיזה שלב של הקשר אנחנו נמצאים. להיות נחמד זה תמיד טוב. אני נתקל בזה כשאני יוצא עם אנשים ואם אחר כך אני אומר שזה לא זה. אז לפעמיים יש העלבות והודעות SMS עם ברכות נהדרות. גם זה קורה
. אז מה למדת היום?
יוסף.

בופיק

New member
התחברתי...

כל כך נכון שקודם כל הבעיה היא שלנו... זה מזכיר לי שתמיד אומרים שאם אתה מסביר למישהו משהו והוא לא מבין, לא הוא אידיוט, אלא אתה פשוט לא יודע להסביר.... אצבע מאשימה, אחד כלפי האדם שאתה מפנה אליו ושלוש אצבעות מופנות תמיד אלינו
בתוך האני שלנו יש גם את הנחמד וגם את הנוקש, רק צריך לדעת מתי להוציא מעצמינו את הנחמד או הנוקש, הכל עיניין של איזון ומינון... תלוי מצב, סיטואציה ואיזה אדם עומד מולנו.... יותר מידיי זה אף פעם לא טוב.... יום פורה ונעים לכולם

אמפ...

העלבות ? יש כאלה אנשים שמעליבים אתך בהודעת סמס אחרי דייט ? כמה מעורר רחמים זה. למדתי קודם כול,שדגי מושטים מהונדסים גנטית טורפי אדם,זה דבר מגניב. וגם חרב אור,אבל זה עניין אחר. בנוגע לעניין הנחמד וכו,אני חושב שרק נסיון טקט וטיפה שכל,יעזרו להסתגלות במצבים כאלה. Use the force...use the force god damit you son of a troll ! אני אגיד לך מה מעצבן "השתקנים" אלה או שאין להם שכל או שאין להם תכלית קיום או שאין להם יכולת דיבור בכלל "השתקנים" זה זן מיוחד של הומואים שאתה יוצא איתם,לא מדברים בכלל כמעט,תמיד כול כך שקטים ! חסרי יכולת או תוכן דיבור. אני תוהה,מה עובר להם בראש מפעם לפעם לבן אדם שתקן שאין לו על מה לדבר,או שזה כמו טלוויזיה שהשידורים מופסקים ? ויש את השרירנים,אלה שאוהבים להסתכל על עצמם ולהתגרות מינית. יש לי כזה ידיד,חדר כושר כמו שאר הגייז,השרירים, מתאמנים חצי עירומים,מורטים שיער גוף, מסתכלים על המראה חצי שעה ומבליטים שרירים באהבה,גם לזה אין הבדלי גיל. מזכיר לי את אגדת הנרקסיס היוונית שאליה יש מונח נרקסיס פסיכולוגי של אהבת עצמית ואני אספר. היה נער יווני שיש וויכוחים לגבי השם שלו,יש מקורות שונים,שהיה ידוע ביופי שלו,אותו נער אהב גברים,אותו נער היה כול כך יפה ומהמם,שלא הצליח למצוא אף אחד שישתווה לו ביופיו,או יפה מספיק ברמה מספקת. הנער יום אחד ישב והסתכל לו בבריכה עמוקה,מלאה בנרקיסים,שם הוא ראה נרקיסים התמקד,וראה במים את השיקוף שלו,מיד בפעם הראשונה בחייו ! הוא התאהב ! והיה המום מהיופי של הנער המשתקף במים ! שלח ידיו לחבקו נפל טבע ומת. ומאז המונח נרקסיסט משמ לאהבה עצמית שלרוב הרסנית,ואגואיסטית,אותו בן אדם מסוגל לאהוב רק את עצמו באמת. יותר את יופיו לא את הפנימיות אפילו. המשל הסיפורי דווקא מתוך הרעיון בפירושים מסביר שיש להזהר מהערצה ואהבה עצמית על יתר מידה,שהיא עלולה להביא כליון עצמי,בין עם זה בדידות,או צער,או תסכול. לכן שבן אדם אומר לי "אני אוהב את עצמי" אני מרים גבה,למה אני רגיל לריב עם עצמי מכות(לא מתסובך,סתם רב עם עצמי מכות מפעם לפעם)

בופיק

New member
שתקנים\מופנמים

יכול להיות שהסביבה שאת יוצר היא לא סביבה שנעימה ומשחררת עבור האדם שיושב מולך? הרגשה של לחץ יוצרת לפעמיים "שתקנות" ולפעמים זה באופי של האדם... השתקנים הם בדרך כלל אנשים מופנמים וביישנים.. אולי אם תשאל אותם שאלות זה יעזור? נכון, לפעמיים לא מספיק לשאול צריך לשאול שאלות יותר פתוחות, לעורר יותר את הבן זוז שמולך.... יש מצב שמרוב לחץ או פחד הוא לא מדבר.... ה"שתקנות" לא כל כך קושרה לאנשים ללא יכולת דיבור או אנשים משעממים... הם פשוט צריכים יותר גירויים כדי לעורר את הדיבור שלהם.... כמובן שיש רמות של מופנמות, הכל נמצא על סקלה שבין מופנם ברמות היסטריות לבן אדם שהוא מוחצן באופן בלתי נשלט...כמובן שרובינו נמצאים במצב של אנשי הביינים שסיטואציות שונות גורמות להם להיות יותר מופנמים, שקטים, ביישנים וזהירים וסיטואציות אחרות בהם הם מרגישים במגרש הביתי הם יותר מוחצנים, להוטים, חברותיים וכו.... רובינו אכן רבים אם עצמינו מכות, לפעמיים מתפלק לי איזה בוקס לעצמי.....

sidoni

New member
רק על עצמי לספר ידעתי........

הכל נכון רק ולגבי המקום האישי שלי בזוגיות שלי כל ניסיון של צד אחר על אחריותו בלבד ראו הוזהרתם: המון פעמים יצא לי לישמוע עלמערכות יחסים סוחטות ריגשית וכלכלית שנימשכו שנים רבות מערכות יחסים שהתחילו ממקום של אהבה וגם ניגמרו עם אהבה. נראה לי שמי שכשוח תמיד יהיה כשוח והרכים והנימוכים תמיד יהיו כאלו לכל אדם יש דרך שבה הוא לומד לפעמים בדרך הקשה וליפעמים מצעדיו בדרך, אני בעד שתהיה מי שאתה (כנל לגבי עצמי)והאמת שהשנים הפכו אותי או שנכון יותר השתנתי(לא מלשון השתנה:) מיתוך המפגשים שלי מול אנשים מיתוך הכרות שלי עםעצמי בחברות שונות כולל עבודה ....וחס וחלילה שלא נדע להישתנות. נראה לי שהמיקרים הספציפים שלך היו ספציפים לא נראה לי שאני היתי רוצה להיות במערכת יחסים מכל סוג עם אדם כשוח ( רק בסקס , שהיה גדול חזק ושעיר). אני מאמין שיש מקום לחוקי התנהגות במערכות יחסים כלל ראשון כבוד ואחריו כל האחרים(בזוגיות שלי) ונראה לי שבתוך מערכת יחסים אנו אמורים להגדיר את הדברים עם הזמן ( לא בחוזה בדייט השני). מערכת יחסים גברית בהחלט מבוססת על כוחות גבריים בדיוק כמו מערכת יחסים לסבית זאת אומרת שיש מקום לצד " הקשה הגברי " וכמו כן לצד של " הרכות הנשית" מורקבות זה הסוד הקיומי . יש מצב לשגיעות כתיב פה ושם אז........תיזהרו להאיר ולהעיר. ותהיו סבלניים בבקשה אחד כפי השני ובכלל...

למעלה