קושיי קליטה

ל י ט ל ש

New member
קושיי קליטה

לפני כחצי שנה עברתי דירה מהדרום הרחוק למודיעין. אני אשה אנרגטית, חברותית, העבודה היא שמחת החיים שלי ואני משקיעה בה את כולי - וורקוהולית.
במקצועי הראשוני אני מנהלת חשבונות מזה 33 שנים, בשנים האחרונות למדתי ועסקתי באימון אישי ובהרצאות בתחום הזוגיות, בניתי גם סדנאות אימון אם כי עדיין לא הוצאתי אותן לפועל.
הגעתי למודיעין בעקבות ילדי ונכדי שלחצו שאבוא לגור קרוב. חשבתי שלא תהיה לי בעיה להשיג עבודה, אני לא עצלנית, אין לי בעיה לעסוק גם בעבודה שלא בדיוק בתחום שלי, היות וידעתי שכדי לעסוק באימון אני צריכה להכיר אנשים ולעשות לעצמי שם, אני מחפשת עבודה בכל תחום - הנה"ח, מזכירות, מכירות וכל דבר אחר. אבל למרות שאני שולחת קורות חיים למאות מקומות, אף אחד אפילו לא חוזר אלי. בקיצור אני מרגישה שאולי בגלל הגיל לא נותנים לי אפילו הזדמנות. אני אמנם מבוגרת, אבל אני מקצועית ונראית טוב מאוד + , אני בטוחה שאם יתנו לי הזדמנות להגיע לראיון עבודה, אני אתקבל.
אני יושבת בבית ומרגישה שהדיכאון מתחיל לחלחל לתוכי. למרות שאיני אשה דכאונית ואני מעסיקה את עצמי בקריאה, עב' אמנות ושהייה עם הנכדים, הידע שכל בוקר אני קמה לריק ואין לי בעצם תכלית מוציא לי את מצב הרוח ומוריד אותי לתחתית .
אני כבר לא יודעת מה לעשות, התחלתי לגשת לחנויות לבדוק האם הם צריכים מוכרות, השארתי קורות חיים בכל מקום שעשוי להתאים לאישיות שלי ולא מוצאת כלום. אני שומעת הרבה פעמים את המשפט: "יש לך חזות של מנהלת, של רופאה, של פסיכולוגית" אני מקבלת כל מיני תארים שאולי נשמעים טוב, אבל זה לא מביא לי עבודה.
ביאושי נכנסתי לתפוז לחפש, אולי מישהו יוכל לפתוח לי דלת, לעזור לי למצא משהו לעסוק בו.
אני מבקשת עזרה דחופה מכם.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מציאת עבודה

יקירה,
יכולות להיות הרבה סיבות לאי-מציאת עבודה.
אולי באמת יש מעט מאוד מקומות במודיעין.
אולי קורות החיים שלך לא ממוקדים מספיק. קורות חיים צריכים לשדר התאמה למשרה מסוימת, לא לכל המשרות.
אולי יש משהו באופן שבו את מציגה את עצמך שלא עובד נכון.

כמה רעיונות:
להתחיל מלחפש משהו התנדבותי - גם יספק לך תעסוקה ומשמעות וגם יחבר אותך לקהילה שיש בה פעילות מסוימת ויותר הכרויות.
להתארח או להצטרף לקבוצת רישות - קבוצת של בעלי מקצועות חופשיים שמעבירים הפניות עסקיות אחד לשני. אולי תמצאי שם כיוון מעניין
לפנות לאימון אישי ולבדוק את הנושא של האופן בו את מציגה את עצמך
לחשוב על הקמת עסק עצמאי

יש משהו מהרעיונות כאן שנראה לך מתאים? מאיפה היית רוצה להתחיל?

nlobak

New member
מציאת עבודה

בנוסף למה שכבר נכתב לך - עוד כמה טיפים לחיפוש עבודה (במידה וטרם עשית זאת):
1. מכיוון שאמרת שהחיצוניות שלך משדרת משהו מאוד חיובי ומקצועי - ממליצה לצרף תמונה לקו"ח (בפינה הימנית או השמאלית העליונה), זה ישאיר רושם טוב יותר מרק לראות את תאריך הלידה, גם יבלוט מבין שאר קורות החיים, וגם יזכרו איך את ניראת.
2. נסי להרחיב את טווח החיפוש עד כמה שניתן מחוץ למודיעין על מנת לפתוח כמה שיותר אופציות. מודיעין יחסית לא רחוקה ממרכז הארץ - ובמרכז אמורות להיות הרבה יותר משרות.
3. את יכולה גם להציע לעבוד שבוע-חודש חינם שיתרשמו ממך ואז יחליטו אם לקבל אותך.

בנוסף - לא ציינת אם פנית לחברות כח אדם? זה גם יכול להועיל...

לגבי פתיחת עסק עצמאי - זה בדיוק הזמן להתחיל להניע תהליכים, אפשר גם במקביל לחיפוש עבודה ובמקביל לעבודה עצמה. לפתח קשרים, לברר, לבדוק, לפרסם את עצמך וכו'.

ועוד משהו - מעבר להכל לדעתי חשוב גם לטפח תחביב אישי שלא קשור כלל לכסף. משהו לנפש, משהו שתעסקי בו ויתן לך סיפוק מעבר לכל שאר הדברים בחיים (זה יכול להיות כל דבר - היזכרי מה אהבת לעשות בילדות? (ציור, פיסול, תפירה, ריקוד, נגינה, עבודה עם בע"ח, צילום וכו').

ל י ט ל ש

New member
קושיי קליטה

תודה לכל מי שהתיחס ונתן מעצותיו.
קורות החיים שלי עברו עריכה מקצועית, אני שולחת קורות חיים לא רק למשרות במודיעין, גם למשרות בת"א, רמת גן וכו'. יש לי תחביבים - אני קוראת המון וגם עוסקת באומנות, אבל כשאין למה לקום בבוקר זה לא עוזר. אף פעם לא חשבתי לצרף תמונה לקורות החיים שלי, אבל קיבלתי את ההמלצה ואעשה זאת. כדי להיות עצמאית אני צריכה לפתוח תיק במס הכנסה ובמע"מ, אני לא רוצה לעשות זאת לפני שיש לי לקוחות.
אני מבינה שמהכתוב נראה כאילו אין לי עדיין כיוון מסויים, הכיוון שלי מאוד ברור לי - אני מעוניינת לעסוק בהרצאות ולהריץ את סדנאות האימון שלי, אבל עד שזה יקרה אני מחפשת משרה שיהיה לי בשביל מה לקום בבוקר.

nlobak

New member
אני חייבת להגיד

שקצת צורם לי לשמוע אותך אומרת שבהעדר עבודה, אין לך למה לקום בבוקר...
ולא בגלל שעבודה לא יכולה להוות סיבה לקום בבוקר, אלא בגלל כל הקונטקסט - עולה מהודעתך הקודמת ובמיוחד מההודעה הזו שהעבודה שאת מחפשת איננה מהווה משמעות רבה והיא רק בשביל עיסוק שולי, תוך כדי פיתוח התשוקה האמיתית שהיא העסק העצמאי, אז איך זה שדווקא היא זו שתיתן את הסיבה לקום בבוקר?
אני חושדת שמדובר הרבה מעבר למציאת עבודה או פרנסה, אלא מדובר בשחזור ערך עצמי, בלהראות שאת מסוגלת למצוא אותה, ובכלליות ביצירת תדמית של אשה עובדת כפי שאת רוצה להראות כלפי הסביבה. וכרגע כל זה סובב סביב מציאת עבודה, והיא מהווה סוג של תנאי לכך... תקני אותי אם אני טועה.
ואם אכן זה המצב, הייתי משנה לחלוטין את המיקוד הנוכחי שלך. הייתי מתמקדת בלבחון מול עצמך - מי זאת ליטל ללא עבודה? מי את בפני עצמך בלי הצורך להוכיח לסביבה את הצפיות שלהם ממך?
אמרת שעבדת באותו מקום 33 שנה, יכול להיות שפשוט שכחת איך זה להיות בלי עבודה וקשה לך למצוא את עצמך, ובגלל זה הלחץ והתסכול?
לא מעצם אי מציאת העבודה, אלא אולי מדובר בסוג של הליכה לאיבוד?

הרי כביכול, מהצד זה נשמע שהכל מסתדר אצלך הכי נכון שיכול - יש ילדים ונכדים, את ליד משפחתך, יש מנוחה מעבודה, יש לך רעיון לעסק עצמאי שאת רוצה לפתח, יש לך תחביבים - כל אלו גם נשמעות כמו סיבות מעולות לקום בבוקר.
וגם, אם לקרוא בעיון את מה שאת כותבת אפשר להגיע למסקנה שפשוט יש לך בלבול קל בסדר עדיפויות:
כל השנים שעבדת, העבודה הייתה בראש סדר העדיפויות, אך כעת שיש לך רצונות אחרים והעבודה שאת מחפשת אפילו איננה חייבת להיות במקצוע, הרי שכבר אין הצדקה שהיא תישאר בראש סדר העדיפויות - הגיע הזמן להוריד אותה משם ולבצע סידור מחודש...
לדעתי רוב הבלבול והתסכול שאת חווה נובע בדיוק מזה - מחוסר ביצוע סדר עדיפויות מחודש בחייך.

בקשר למה שעוצר אותך מפיתוח העסק - פתיחת תיק במס הכנסה - אני ממליצה להתחיל בכל מקרה מאימונים וסדנאות שתתני חינם (ואז אין צורך להתעסק בינתיים עם בירוקרטיה). זה עסק שלא קל לבנות, צריך מעגל עשיר של לקוחות מרוצים לשם כך. וכמה שיותר מהר תתחילי כך עדיף. הרי בנוסף לזה צריך למתג ולשווק את עצמך - לעשות אתר (גם כן אפשרי חינמי בינתיים), כרטיסי ביקור (זה לא יקר), לפרסם את עצמך בין חבריך, וכל סביבתך הקרובה והרחוקה גם יחד. זה לא מעט עבודה, והיא יומיומית, ואם זוהי תשוקתך האמיתית זה יהיה משתלם כפליים כי את גם תהני מזה.

אני חושבת שאם תתחילי לעסוק בפיתוח העסק כבר מהיום, זה לא רק יהיה פרקטי לעתיד אלא גם יתן אחלה סיבה לקום בבוקר

ויש עוד בונוסים שזה יתן: תרגישי טוב יותר מול סביבתך, כי אם ישאלו מה את עושה - תהיה לך אחלה של תשובה, ויותר מכך - אדם שמתנהג באופן יעיל ובתוך היעוד שלו - ניראה בהתאם, מדבר בהתאם ויוצר רושם בהתאם, מה שלא יזיק למקרה של ראיון עבודה...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אני תוהה

למה לקדם את ההרצאות שלך ואת סדנאות האימון הוא לא דבר ששווה בשבילו לקום בבוקר? גם זה עיסוק שדורש השקעה, גם אם פירותיו יניבו קצת יותר בהמשך.
הרבה מאמנים אישיים מתקשים בשיווק. אחת הדרכים לעשות זאת היא לקום לעבודה כל בוקר - לעבודת השיווק. להציב לעצמך יעדים ולעשות תוכנית לכל יום בשבוע.
איפה זה פוגש אותך?

המון מוטיבציה טובה וחוסר בהירות שמבלבלת

אני שומעת ייאוש ועשייה לא ממוקדת, כלומר חיפוש בהמון כיוונים. חיפוש עבודה מהמקום הזה בעייתי וסביר להניח שיקשה עלייך למצוא עבודה. לכן כדאי לעצור וקודם לעשות סדר.
אם שלחת למאות מקומות קו״ח ולא חוזרים אליך צריך לעצור ולבדוק כי משהו בהתנהלות לא נכון.

אני חושבת שכדאי להתחיל בלשאול את עצמך מה את באמת רוצה לעשות? איפה התשוקה שלך?

לצאת מה-9 נקודות

שלום לך ליטל

מכירה את החידה של התשע נקודות?
(אנשים משכילים ואינטלגנטיים מסתבכים בה... לא חושבת שאני פתרתי אותה בעצמי...)

את לא מוצאת עבודה. את מוכשרת. אבל לא מקבלים אותך שלחת מאות קו"ח.
בהנחה שהקו"ח שלך עברו עריכה מקצועית (אם לא - כדאי, למה לא?)

ההצעה שלי היא להתחיל לחשוב על עצמך כעל עצמאית. לא שכירה כרגע. אם תהיה הצעה של משרה - מה טוב. אבל בינתיים לעשות משהו. לפתח את הקריירה שלך. את יכולה להרויח כסף וליהנות. אולי לא מיד. אולי לא אותה משכורת שרצית. אבל משכורת של מוכרת בחנות - זה ממש לא בשמיים להגיע לזה כעצמאית.

מה דעתך?

למעלה