קושיות

chenmo

New member
קושיות

שתי קושיות: 1. מה הנוהל לגבי אור כחול ברכב פרטי כאשר לא נמצאים במשמרת? מתי ניתן להפעיל וכו'... למשל באזור שאני גר ישנם לאחרונה הרבה פירצות לרכבים, האם אני יכול סתם להפגין נוכחות? 2. אם אני רואה מישהו מבצע עבירת תנועה כאשר אני לא במשמרת, האם יש לי מה לעשות ?

תשובות לקושיות

1. אין נוהל לגבי אור כחול, יש חוק. אם אתה לא במשמרת והרכב לא רשום ביומן כרכב בתפקיד, אין לך שום סמכות להפעיל אור כחול. הפגנת נוכחות היא רעיוןם מבורך אך רק במסגרת מסודרת, כשאתה חתום ומתודרך. 2. במידה ואתה נתקל באדם מבצע עבירה, יש לתעד את העבירה בכל דרך, אם ע"י רשימת הפרטים כגון מיקום, תאריך שעה, מס' רכב וכו' ואם ניתן לצלם את העבירה -מה טוב. אם כל הפרטים האלה אתה ניגש ללשכת התנועה באזור מגוריך ומבקש להגיש תלונת אזרח. שם יבדקו את תלונתך ובמידת הצורך ימולא דוח על סמל דבריך כנגד נהג הרכב.

שלום30

New member
כמו שאמר שוטר הבלוגים

1. צריך אישור להפעלת פנס המפיץ אור מהבהב כמו זה המשתמש רכבי חירום - כאמבולנס ומשטרה. אני חוב שמותר לך לשים ברכב פנס כזה אך אסור להפעילו שלא באישור. 2. כל אזרח יכול להתלונן כנגד אזרח אחר או שוטר שעבר עבירה. רשום בפירוט את המתרחש ושלח על מנת שהנושא יבדק ויתכן והאזרח יוזמן או יפתחו נגדו הליכים.

benpual

New member
תגובה

תקשיב , דבר ראשון , אסור לך לפעול בכלל , עם אתה לא רשום ביומן , לא משנה אם זה פיגוע , או תאונה , או חפץ חשוד , דבר שני , אור כחול , אין לשים אם אתה לא במשמרת , רק למטה. דבר שלישי , אם יש אירוע של פריצה , פיגוע או משהו , אתה מתקשר לבסיס או למרחב שלך , אומר להם שאתה בדרך , והם יחתימו אותך , אחר כך תעשה מה שאתה רוצה

לדעתי

אם יש אירוע ע"י הבית שלך לא שווה לגשת לטפל שככה לא יהיה לך בעיות עם החבר'ה בשכונה

simha10

New member
וואי וואי חברים בזהירות מירבית!!

בשפה הכי פשוטה: בזמן משמרת סמכויות שוטר במגבלות הרשומות לנו.... לא בזמן פעילות, אנחנו כלוווום!!! אזרח כרגיל!!! לא שוטרים ולא עמאיה, תתקשר ל-100 או לתחנה הקרובה ותדווח, לא יותר, חבל לעשות דברים שאינם במקומם, זה רק יזיק. לא כחול באוטו ולא כלום כי אתה אזרח!! אל תתקשר גם לתחנה או למרחב שלך כמו שבן כהן מפקד צוות :) הציע לך כי הם לא יכולים לרשום אותך טלפונית כשאתה כבר בדרך לשם ללא תידרוך ללא בן זוג ולאא ציוד, אף מפקד לא ירשום אותך כשאתה בדרך לאירוע של פריצה וכ"ו...

למעלה