קושוש יקרה..

קושוש יקרה..

תודה ! תודה ! תודה ! אני אנסה להכין את הקוסקוס מהתחלה ועד הסוף (= מזוכיסטית..(-;) אם לא יצליח אקנה גרגירים מוכנים. תודה על כל המתכונים.

קושוש

New member
מזוכיסטית אמיתית. בכל אופן, להלן

עוד מתכון לקוסקוס: תבשיל קוסקוס עם צלפים וטרגון מצרכים: 2 כפות שמן זית 1 בצל קטן קצוץ דק מאוד 1 פלפל אדום, ללא הגרעינים קצוץ לקוביות קטנות 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 כפות טרגון טרי קצוץ 4 כפיות צלפים טחונים 2 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 1 (אחד וחצי) כוסות מים 1 כוס קוסקוס (כן, משקית שקונים בסופר) 1 כוס חלב 3 ביצים 3/4 כוס גבינת פרמזן אופן ההכנה: לחמם תנור ל-170 מעלות. לשמן תבנית עם מעט שמן, עדיף ספריי שמן. בסיר רחב לחמם את השמן, להוסיף את הפלפל האדום, בצל, פטרוזיליה, טרגון, צלפים, שום, מלח ופלפל. להקפיץ הכל כ-3 דקות על להבה בינונית. להגביר את הלהבה לגבוהה, להוסיף מים ולהביא לרתיחה. להוסיף את הקוסקוס, לכסות ולהסיר מהאש. להשאיר מכוסה בצד 7 דקות. להסיר את המכסה ול``אוורר`` בעזרת מזלג. בקערה גדולה לטרוף את הביצים יחד עם החלב. להוסיף את תערובת הקוסקוס וגבינת פרמזן ולערבב היטב. להעביר לתבנית המשומנת ולאפות כ-30 דקות.

קושוש

New member
ועוד אחד: קוסקוס הדרים

מצרכים: 3/4 כוס מים 2 כפות מיץ לימונית 1/4 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס מיץ לימון (מחולק ל-2 מנות) כ-300 גרם גרגרי קוסקוס לא מבושל 1/2 בצל קטן סגול קצוץ דק 2 כפות פטרוזילה קצוצה 2 כפות נענע טחונה 1/4 כוס שמן זית 1 כפית מלח 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כוס צימוקים בהירים 1/2 כוס שבבי שקדים קלויים אופן ההכנה: לערבב את 3 המצרכים הראשונים + 1/4 כוס מיץ לימון בקערה גדולה עמידה למיקרוגל ולבשל במיקרוגל על גבוה כ-3 דקות או עד שירתח. להוסיף לזה את גרגרי הקוסקוס, הבצל, הפטרוזיליה והנענע ולערבב כל הזמן עד לספיגת הנוזלים. לקרר ומידי פעם ל``אוורר`` בעזרת מזלג. להכין תערובת מיתרת מיץ הלימון, שמן, מלח ופפריקה ולהוסיף לקוסקוס. להוסיף את הצימוקים והשקדים, לערבב בעדינות. לצנן.

קושוש

New member
ועוד אחד: סלט קוסקוס מתוק B-)

מצרכים: 1 כוס מים 1/2 כף שמן זית 3/4 כפית קינמון 1/2 כפית זנגוויל 1/2 כפית כמון 1/4 כפית כורכום 1 כוס גרגרי קוסקוס 1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביןת 1 כוס שעועית לבנה מוכנה מקופסא מסוננת היטב 1/4 כוס מיץ לימון 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ 1/4 כוס גרעיני חמניה 1/2 כוס דמדמניות קצוצות 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל לבן אופן ההכנה: לערבב את המים והשמן, להוסיף את הקינמון, זנגוויל, כמון וכורכום. להביא לרתיחה ולהוסיף בהדרגה את הקוסקוס. לערבב ולבשל כדקה. לכסות את הסיר, להסיר מהאש ולהשאיר סגור ל-15 דקות. בינתיים, בקערה גדולה לערבב את קוביות התפוח, שעועית, מיץ לימון, בצל, גרעינים, דמדמניות, מלח ופלפל. להוסיף את הקוסקוס ולערבב. לצנן ולהגיש.

קושוש

New member
זהו, די עם הקוסקוס להיום :cool:

מרוב שהדפסתי על קוסקוס, נדמה לי שאני כבר מריחה אותו באוויר ורואה אותו מכל כיוון.

אמירה

New member
למרות שאמרת די...שאלה קטנה

אני מכינה קוסקוס עם סולת רגילה, האם כל המתכונים מתאימים גם לסוג זה של קוסקוס , או שהחלבי דורש גרגרים גסים ?(שאין בנמצא)

קושוש

New member
אמירה, כל המתכונים שנתתי הם

לסולת רגילה, למעט הוריאציה השניה לקוסקוס חלבי (זה עם החלב, לא הריוויון) שמומלץ להשתמש בו בקוסקוס גס.

למעלה