קור וחום

tanka

New member
קור וחום

לסינים בינכם רציתי לדעת איך הרפואה הסינית מסבירה תופעה כמו סבל מקור שהביטוי הפנימי הוא דווקא פתולוגיה של חום? למה כוונתי? למשל אני סובלת בד"כ מידיים קרות, גב קרוגם בטן קרה, לעומת זאת הפתולוגיות שלי הן לרוב פתולגיות של חום, כמו דלקות (דרכי שתן, רחם) מה בדיוק גורם לזה (מהיבט של הרפואה הסינית, אבל גם מהיבטים אחרים). תודה רבה וערב נעים לכולם

בובי

New member
פשוט מאוד

בד"כ מדובר על סטגנציה של צי הכבד כלומר חסימה אנרגטית של האנרגיה והיא גורמת לחום פנימי אך התוצאות שלה הם בד"כ קור בפירפריה שזה כפות רגלים וידים עקב חוסר זרימה של הצי מקווה שזה ברור

מאיר72

New member
האם גם בזמן הפתולוגיות גם אז את

סובלת מקור? או שבאותו זמן את לא סובלת מקור? מה שיכול לגרום לזה זה רוח קור שחדרה והפכה לרוח חום ואז יש את הסימפטומים שאת כותבת. החום אצלך מתבטא באיברים החלולים ZHANG בעוד (הנחה בלבד) שבאיברים המלאים FU יש חולשה וקור (לא בכל האברים כמובן), מן הסצם יש משהוא בדברים של בובי בקשר לכבד אבל זה בד"כ לא חולשה של QI אלא יותר של YANG ויותר לכיון של הטחול/כליות, אבל כמובן לא ראינו את הלשון שלך ולא לקחנו דופק, כך שהכל בע"מ. מקווה עזרתי מעט ולא בלבלתי אותך.

tanka

New member
תודה

בובי ומאיר תודה רבה על המענה המהיר. יש הרבה הגיון בדבריכם וזה גם מתיישב יפה עם דברים שלימדו אותי במכללה. נ.ב- כן, גם בזמן הפתולוגיות הקור בידיים,רגליים, וגב (גם בטן לפעמים), נותר בעינו.

למעלה