קורס MTLS לרפואנים

bodas

New member
סיזי מה?... ../images/Emo46.gif

הלו הלו! שאני לא אתחיל לזרוק מילים שאף אחד (חוץ מלפי, ואולי ולדי) לא מבין!!! סקלרוטונין קוטיקולה אמפיוקסוס כורדה סומטומזודרמפלוירה (כן זו מילה אחת) והמנטרה החדשה: "הכורדה משרה את יצירת הסומיטים בצורה סגמנטלית מן המזודרם הלטראלי".

Srulo

New member
"סיזיפוס":

מלך ערמומי ורב כוח עד כדי כך שהוא עבד על האלים, (מעין יצפאן קדום),הם כעסו מאוד,ונתנו לו להעלות אבן במעלה של הר,וגורלו האכזר הוא שהאבן תדרדר כל פעם מחדשףוהוא יצטרך להעלות אותה עוד פעם. מכאן הביטוי: "עבודה סיזיפית",כלומר עבודה קשה,שלא נגמרת לעולם. (המקבילה הקשה ל'עבודת פרך').

אם אני זוכר נכון

אחר כך היה לו (או לדמות מיתולוגית אחרת) עונש נוסף, והוא לשהות לנצח בתוך אגם עד גובה הצוואר, וכל פעם שהוא מרכין את ראשו כדי לשתות - מפלס המים יורד בהתאם.

T a u r u s

New member
הענוש היה

בנוסף, כאשר מרים היה עד ידיו על פירות העץ, הענפים היו עולים בהתאם.

oronb

New member
../images/Emo45.gif לא ידע את מקור המושג

בהחלט היה מעניין לגלות

evilbanana

New member
עד כמה שזה מפחיד אותי

הבנתי (בערך) על מה אתה מדבר!!! פיכס אמבריולוגיה!! פיכס אני אומרת!!!!!!!

evilbanana

New member
אוי, גם אנחנו עבדנו עם BIG.. בעע../images/Emo5.gif

עשינו על עצמות של עוף. איך אפשר לעשות ונסקציה והחדרת עירוי לוריד מרכזי על בובות??

ketalar

New member
יום רביעי

יום זה הוקדש להשלמת שתי הרצאות (מתן תרופות בשדה ופציעות צוואר), ודיון כיתתי חשוב על תחקירים של חיל רפואה מאירועי בט"ש קודמים. גולת הכותרת של היום היתה תירגול טיפול בפצוע יחיד בשדה. לצורך העניין מתחלקים לארבע קבוצות של 6. אחד נבחר לשחק פצוע, אחד רופא, ושלושה או ארבעה נבחרים לשחק חובשים שיעזרו לו. המדריך מתדרך את הפצוע, וצוות הרפואה נכנס לכיתה לטפל באותו פצוע, עם כל הציוד הסטנדרטי ברשותם - תרמיל רופא, קרש גב, צווארון, מיכל חמצן וכו'. לא לדאוג - אין שום דקירות או חיתוכים, אבל כשהרופא רוצה לעשות משהו, הוא חייב לבצע אותו כמעט בפועל - לפרוס ערכת טרוקר, לעשות אינטובציה בבובה, לדווח בקשר וכו'. במשך היום היו שלושה תרגולים כאלה, וכולם מאוד חשובים ומאוד מלמדים. אני ממליץ בכל לשון של המלצה לשחק את הרופא בתרגילים האלו. אני פספסתי את ההזדמנות. וודאי שמעתם על המיתוס של מאיר הר ציון, שנפצע בצוואר והוחדר לו קנה של עוזי כדי שינשום. ביום רביעי המיתוס הופרך. מי שביצע את הקוניוטומיה היה ד"ר מוריס ינקילביץ', היום כירורג כלי דם בבית חולים השרון (אולי בפנסיה), אז - רופא צעיר שזה עתה עלה ארצה מצרפת. באותו זמן הוא היה קטן ושמן, וכולם צחקו על המבטא שלו, אבל מה שהם לא ידעו זה שאותו רופא צעיר עבר הכשרה מצוינת בקוניוטומיות. בשנות החמישים לא ידעו כל כך לעשות אינטובציה, ובמקום זה ביצעו קוניוטומיות. המובילים בתחום בזמנו היו הצרפתים, כך שד"ר ינקילביץ' קיבל את ההכשרה הטובה ביותר שהיה ניתן להציע באותה תקופה. מאיר הר ציון נפצע בצווארו באותו מקרה מפורסם, והתפתחה אצלו המטומה שסיכנה את דרכי האוויר. למזלו של הר ציון, הרופא הקודם של היחידה הצליח להשיג בדרך-לא-דרך (מה שנקרא בעגה הצבאית "לשתות") ערכת קוניוטומיה ושם אותה בתרמיל הרופא. ד"ר ינקילביץ' פרס את תרמיל הרופא, מצא את הערכה, ופתח בעזרתה את נתיב האוויר של הר ציון. שום קנה של עוזי, ושום בטיח.

ketalar

New member
יום חמישי

כמו אתמול, גולת הכותרת של היום היתה תרגול מעשי עם ציוד, אלא שהפעם - אירוע רב נפגעים. במקום פצוע אחד, ארבעה. מאחר ואתמול לא יצא לי לתרגל, התנדבתי היום, ואני שמח שכך עשיתי. התרגול עצמו היה זוועה, וזה לא ייאמן אילו החלטות מוטעות ומסוכנות מתקבלות בשעת לחץ ואי הוודאות שכרוכה בטיפול במספר גדול של פצועים. מתוך ארבעה פצועים, אחד מת לי בתחילת האירוע, ושניים אחרי כן. אני מציע לכם להתאמץ מאוד לשחק את הרופא בתפקיד הזה. מאחר ומתחלקים לשלוש קבוצות עם רופא אחד לכל קבוצה, רק שלושה מכם יתרגלו רופא בסיטואציה הזו, והיא מאוד מלחיצה ומאוד מלמדת. אני ממליץ לכל מי שקורא להיות אחד מהשלושה הנ"ל. המבחן בסוף הקורס מחולק לעיוני ומעשי. המבחן המעשי הוא הכי קל. עושים שני תרגולים מקדימים בבדיקת פצוע יחיד (באותה תרגולת של יום רביעי), והשלישי הוא המבחן. כולם עברו. המבחן העיוני הוא היותר מאתגר, אולם לא שונה בהרבה מהפורמט שכבר מוכר לכם מהלימודים באוניברסיטה. 40 שאלות, שעה בסה"כ, יאללה סע. המבחן קשה אבל הוגן. צריך להתכונן אליו, אולם לדעתי רמת המבחן לא מצדיקה את שיעור הנכשלים הגבוה - 14 מתוך 27! הסבר אחר קיבלתי משיחה של שני סטאז'רים מילואימניקים לפני המבחן... "איך זה שכבר 13 שנים הקורס רץ, ועוד לא ראינו שחזורים של המבחנים האלה?" "מה שאתה לא מבין, זה שלהגיע הנה לחד יומי (הכוונה למילואים בני יום אחד) כדי לעשות את המבחן שוב זו פריווילגיה. זה יום שאתה לא במחלקה משבע וחצי בבוקר עד שש בערב." "אז אתה בונה על חד יומי נוסף?" "לא נראה לי שהבנת את התוכנית לטווח הארוך". "....אה!! חד יומי, אחרי זה עוד חד יומי, אחרי זה שוב קורס של חמישה ימים!" "וגם מקבל על זה החזר מילואים". לסיכום והתרשמות כללית, קיראו את התשובה לשאלות מיום שלישי.

evilbanana

New member
אם לא היית קיים

היה צריך להמציא אותך!
גם על התיעוד גם על השאלות (תודה שהלרינגוספזם היה רעיון מקורי! תודה!!) וגם שאתה מאיר את דרכנו בהמשך פשוט תודה

למעלה